susu

5

Bucataras
senzational

bucuresti

Bucataras din 31.08.2009

RETETE505
PRIETENI49
Retete

Desert prajitura cu orice fel de fructe

In Prajituri la 3 Iul 2012

Bati galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul si apoi adaugi uleiul treptat. Albusurile batute spuma tare se adauga peste galbenusuri impreuna cu esentele, dupa plac, zaharul vanilat si la final faina amestecata cu praful de copt. Se omogenizeaza usor, cu o spatula, de jos in sus, sa nu...

Cum se face coliva pas cu pas

In Dulciuri la 29 Iun 2012

Cum se face coliva. 1) Cu o zi inainte de a pregati coliva ne ocupam de nuca. Se curata mai intai fiecare bucatica sau jumatate de nuca in parte pentru a nu ne trezi ca ne spargem dintii. Se da apoi la cuptorul incalzit pana prinde o culoare usor rumenita ( atentie sa nu se arda, se amesteca...

Prajitura Harisa

In Prajituri la 29 Iun 2012

Se mixeaza galbenusurile cu untul topit si racit, zaharul vanilat, coaja de portocale si lamaie, se adauga apoi grisul si iaurtul treptat amestecand. Se incorporeaza apoi albusurile batute spuma. Se varsa continutul in tava tapetata si se da la cuptor pentru 60 de minute la foc mic. Se verifica...

Tort cu frisca si fructe

In Torturi la 22 Iun 2012

Pandispanul negru: 1) Zaharul se imparte in doua boluri de 150 gr. Faina se amesteca cu paful de copt. 2) Apa clocotita se adauga la cacao si se amesteca cu telul. 3) Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si zeama de lamaie si cand se intareste adaugi 150 gr zahar in reprize...

Orez cu legume, ciuperci si brocoli

In Mancaruri de post la 22 Iun 2012

Se toaca legumele dupa preferinta, se calesc pe rand ceapa, morcovul, ardeiul si apoi orezul dupa care se adauga cartoful, condimentele si mazarea congelata. Brocoli se tine in apa cu sare si otet dupa care se spala si se desface buchetele. Separat se calesc ciupercile taiate felii impreuna cu...

Pilaf de urzici

In Mancaruri de post la 22 Iun 2012

Urzicile se curata de codite dupa care se spala in multe ape pana cand apa ramene curata lundu-le cu mana din apa si nu strecurandu-le pentru a ramane nisipul la fund. Se pun intr-o oala cu apa sa dea in cateva clocote si daca doriti se trec apoi prin apa cu gheata pentru ca urzicile sa ramana...

Pastrav la gratar

In Pastrav la 22 Iun 2012

Se face un sos din soia, condimente si sos de surry. Pastravul se eviscereaza, se curata si se spala cu apa rece dupa care se sterge cu un prosop uscat. Se unge pestele cu pensula atat in interior cat si in exterior si se lasa la rece de pe-o zi pe alta. Varza se toaca de cutit foarte fin si se...

Mancare de ciuperci

In Mancaruri de post la 21 Iun 2012

Se toaca ciupercile, ceapa rosie se taie julien si cea verde oblic. Se calesc in ulei, se adauga 1/2 din cantitatea de usturoi pisat, putin patrunjel si condimente. Se pun ciupercile in vreo 3-4 transe si se calesc acoperite cu capac. La sfarsit se adauga restul de usturoi si patrunjel.

Friptura de miel

In Oaie la 21 Iun 2012

Pulpa se cresteaza si se impaneaza cu usturoi. Se face un amestec din ulei, vin , condimente si se maseaza carnea dupa care se pune intr-o punga speciala impreuna cu baitul, usturoiul zdrobit cu lama unui cutin, ceapa si usturoiul verde taiate potrivit, cimbru, si se leaga punga, si se lasa la...

Mancare de miel cu marar

In Oaie la 21 Iun 2012

Se caleste ceapa tocata in putin ulei de masline, se adauga apoi morcovul si la final ardeiul tocat. Adaugam mielul care a fost condimentat de seara si tinut la rece si dupa ce am calit am adaugat apa fierbinte cat sa acopere carnea si am acoperit cu capac. Dupa ce a fiert carnea scoatem 3-4 cani...

Prajitura cu branza by Monica Anghel

In Dulciuri la 20 Iun 2012

Se pun toate ingredientele intr-un vas si se amesteca cu mixerul . Se unge o forma si se tapeteaza si se varsa compozitia. Se da la cuptor pana se rumeneste. Eu am tinut-o vreo 2 ore la foc mic si a crescut foarte mult.

Ciorba de pui cu afumatura

In Pui la 20 Iun 2012

Se caleste ceapa alba tocata marunt, se adauga morcovul ras mic si apoi ardeiul tocat iar la sfarsit condimentele. Puiul portionat il punem in 3 l apa si spumam ori de cate ori avem nevoie, adaugam afumatura si cartoful si restul de legume. Spre sfarist adaugam rosiile pasate, borsul si pasta de...

Miel cu garnitura de orez alb

In Oaie la 20 Iun 2012

Se face o supa din curcan, legumele taiate potrivit si spre sfarsit o condimentam (sare, boia, curry, etc) si punem patrunjel verde. Acoperim supa si ne ocupam de orez. Se caleste o ceapa alba tocata marunt in ulei de masline si 1/3 pachet de unt, sea adauga apoi orezul si se caleste si...

Prajitura turnata cu mere

In Prajituri la 20 Iun 2012

Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul apoi adugam zaharul si mixam dupa care urmeaza uleiul cate putin si omogenizam. Faina se amesteca cu praful de copt si le adaugam la oua alternand cu laptele. Aluatul trebuie sa fie mai gros decat cel de clatite. Merele curatate se dau...

Pui cu marar si rosii

In Pui la 31 Mai 2012

Pieptul de pui se spala, se sterge cu o carpa curata si se taie cuburi potrivite. Morcovul se da prin razatoarea mica. ceapa si rosiile se toaca marunt iar usturoiul se piseaza in mojar. Daca doriti puteti condimenta inainte puiul si sa-l tineti cateva ore la rece. Incingem o tigaie, adaugam ulei...

Pui cu legume in vas de lut

In Pui la 31 Mai 2012

Se spala legumele si se taie bucati potrivite. Se amesteca carnea impreuna cu legumele si condimentele. Se da la cuptor pentru cateva ceasuri

Vitel cu legume in vas de lut

In Vita la 31 Mai 2012

Se taie carnea cubulete, se spala legumele si se taie bucati potrivite. Brocoli se desface buchetele si se pune in apa cu sare pentru 10 minute dupa care se spala. Se amesteca carnea impreuna cu legumele, condimentele si putina pasta de tomate. Se da la cuptor la foc mic cateva ceasuri bune....

Prajitura cu branza

In Prajituri la 30 Mai 2012

Se bat spuma ouale cu zaharul, se adauga uleiul treptat apoi laptele alternand cu faina amestecata cu praful de copt. Intr-o tava mai mica tapetata se varsa jumatate din compozitie si se da 10 min la cuptorul preincalzit. Se scoate tava si se intinde deasupra crema preparata prin mixarea oualor...

Peanut butter cookies

In Prajituri la 30 Mai 2012

Se amesteca faina cu praful de copt si sarea. Separat amestecam untul cu peanut butter-ul si esentele. Adaugam zaharul si mixam. Adaugam ½ din cantitatea de faina apoi ouale pe rand incorporand bine dupa fiecare. Punem restul de faina si dam compozitia la rece pentru o ora. Facem bilute...

Prajitura inteligenta

In Prajituri la 30 Mai 2012

Topim untul si-l lasam la racit. Galbenusurile la mixam cu zaharul (300 gr), apa si zaharul vanilat. In aceasta compozitie adaugi untul si dupa incorporare pui faina in ploaie cernuta o singura data si mixezi tot cu mixerul. Adaugi apoi laptele treptat si la sfarsit albusurile batute spuma cu un...

Prajitura aromata cu scortisoara

In Prajituri la 30 Mai 2012

Se incalzeste cuptorul si se scot din timp ingredientele din frigider. Zaharul pentru blat se macina la ransita pentru a se dizolva mai bine in unt. Se mixeaza untul (la temperatura camerei) cu zaharul treptat dupa care se adauga ouale pe rand si se mixeaza dupa fiecare. Urmeaza apoi esentele si...

Placinta cu mere

In Prajituri la 30 Mai 2012

Zdrobiti untul in faina cu ajutorul degetelor, apoi adaugati restul ingredientelor zaharul, galbenusurile, smantana, praful de copt, coaja si sucul de portocale. Framantati un aluat moale pe care il impartiti in doua bile. Nu va speriati daca aluatul este mai moale, se va intari la frigider....

Tarta cu prune

In Prajituri la 30 Mai 2012

Untul se taie bucati si se lasa la temperatura camerei. Intr-un pahar se pune bicarbonatul si se pune 2-3 linguri de otet si se amesteca bine. Aceasta spuma se toarna peste unt. Se adauga sarea, zaharul si smantana dupa care se omogenizeaza compozitia cu un tel. Adaugati faina si amestecati bine....

Tort de cafea

In Torturi la 30 Mai 2012

Untul la temperatura camerei se freaca cu zaharul apoi se adauga ouale pe rand, sare si la sfarsit nuca macinata si faina cernuta. Se coace blatul la 140-150 de grade. Siropul se prepara din cafea, zahar, apa si coaja de lamaie pe foc pana scade siropul la jumatate. Pentru crema se bat...

Chec mulino bianco

In Prajituri la 30 Mai 2012

Se mixeaza cele doua oua cu zaharul pana se transforma in crema. Adaugi apoi untul moale si freci bine dupa care adaugi galbenusurile pe rand si mixezi dupa fiecare. Adaugi iaurtul si apoi laptele. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga treptat compozitiei de mai sus. La final adaugi...

Tiramisu (2)

In Prajituri la 30 Mai 2012

Reteta adaptata dupa Tiramisu reţetă originală Pentru crema se bat spuma albusurile la temperatura camerei cu zeama de lamaie si un praf de sare, se amesteca cu branza mascarpone, cu frisca batuta si la final se adauga esenta de cafea, cele doua lingurite din sirop si cafeaua instant. Crema...

Urzici cu hrean

In Mancaruri de post la 30 Mai 2012

Urzicile se spala in multe ape luandu-se cu mana din lighean si nu strecurandu-se pentru a ramane nisipul la fund. Se pun in apa clocotita cu sare si se lasa pentru cateva clocote. Se strecoara de zeama si se toaca marunt dupa care se amesteca cu faina. Se calesc 2 catei de usturoi zdrobiti cu...

Pilaf cu legume si costita

In Porc la 11 Mai 2012

Se toaca marunt legumele, morcovul se da prin razatoarea mica si ciupercile se taie potrivit. Se calesc pe rand ceapa, usturoiul, morcovul, ardeiul orezul spalat si scurs si afumatura. Adaugam ciupercile si pasta de rosii le calim bine. Punem apa fierbinte si dam la cuptor. Spre final adaugam...

Saculeti cu carne si legume

In Mancaruri cu carne la 11 Mai 2012

Se taie albitura si morcovul bastonase mai subtiri iar ceapa si ardeiul julienne. Pe o foaie de copt de la fino pentru ca este mai buna, se aseaza o parte din legume si condimente, deasupra carnea si peste iar legume si condiment. Daca carnea este mai slaba o puteti condimenta cu ajutorul...

Sufleu de ciocolata

In Prajituri la 11 Mai 2012

Patru boluri rezistente la cuptor se ung si se tapeteaza cu faina. Albusurile se bat spuma. Pui zaharul in vas pe foc cu 6 linguri de apa si amesteci pentru a se dizolva. Dup ace s-a dizolvat maresti flacara si fierbi 3 minute. Cu mixerul la viteza cea mai mare torni zaharul lichid in fir subtire...

Afisate 181 - 210 din 505 retete    

Postari recente

publicat la 22.04.2021

Desert tort de morcovi

publicat la 22.04.2021

Creveti in sos rosu

Horosmopul tau de astazi:

Balanta

De data asta nu mai scapi fiindca cineva o sa nimereasca. Dupa doar doua incercari, cifrul de la centura de castitate. Desi te temi de ce va urma, la final esti chiar incantat/ a sa-ti schimbi statusul pe facebook in “It’s complicated”.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]