susu

5

Bucataras
senzational

bucuresti

Bucataras din 31.08.2009

RETETE505
PRIETENI49
Retete

Budinca de macaroane cu branza

In Dulciuri la 11 Mai 2012

Stafidele se inmoaie cu esente si cognac si se lasa 40 de minute. Se pun 2 l de apa cu sare si ulei sicand da in clocot adaugi macaroanele pentru 10 minute dupa care le scurgi. Bati 4 oua cu zaharul ca sa se topeasca si adaugi smantana, esentele, stafidele cu tot cu rom si restul ingredientelor....

Pui curry

In Pui la 11 Mai 2012

Usturoiul se taie felii , ceapa se toaca, ardeiul se curate de seminte si se taie felii. Se incinge un wok, se adauga uleiul si apoi ceapa toccata. Adaugi puiul bucati potrivite si apoi se caleste impreuna cu ardeiul si usturoiul. Se adauga condimentele si se amesteca un minut. Se pune apoi...

Tort de Craciun

In Dulciuri la 9 Mai 2012

Blatul alb: Se freaca galbenusurile cu zaharul adaugand din cand in cand cate o lingura de apa pana se obtine o crema ca o alifie. Separat se amesteca faina cu praful de copt si se adauga treptat in amestecul de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu sarea si zeama de lamiae. Se unge si se...

Chec cu cacao

In Prajituri la 9 Mai 2012

Untul se topeste la bain marie si dupa ce s-a racit se pune intr-un bol dupa care se adauga cacaoa treptat incorporandu-se usor cu telul. Stafidele se hidrateaza in rom si cognac pentru vreo 40 de minute iar nucile se dau putin la cuptor. Ouale se bat spuma dupa care adaugam cognacul cu rom de la...

Cafea cu cardamon

In Cafea la 6 Sep 2011

Pentru fiecare persoana se toarna in ibric o ceasca de apa plus o lingura de apa. Pentru cescutele de marime obisnuita se pun doua lingurite de cafea si 1/3 lingurita cardamon. Fierbi apa si cand clocoteste pui toata cantitatea de cafea impreuna cu cardamonul. Cand incepe sa se umfle iei ibricul...

Limonada cu miere

In Bauturi la 6 Sep 2011

Lamaile spalate se curata de coaja ca altfel amarasc, se taie in jumatati si se baga la storcator. Se mixeaza in blender o parte din zeama de lamaie impreuna cu menta spalata. Se adauga sucul de lamaie la apa plata si minerala. Se pune coaja de lamaie rasa si mierea sau gs (golden syrup este...

Pandispan genovez

In Prajituri la 24 Aug 2011

Umple o cratita pe jumatate cu apa, dai in clocot si iei de pe foc. Pui ouale si zaharul intr-un vas termo, pui vasul desupra cratitei cu apa fierbinte si amesteci cu telul pana devine groasa si spumoasa. Scoti vasul si amesteci pana la racirea compozitiei. Pui apoi faina in ploaie si amesteci cu...

Negresa II

In Prajituri la 24 Aug 2011

Nuca se prajeste putin in cuptor pentru a-i da o aroma. ½ din cantitate se macina fin si restul se toaca marunt. Se fierbe untul impreuna cu zaharul, laptele, cacaoa si  esentele. Din aceasta compozitie se opresc 15 linguri. Dupa ce s-a racit compozitia se adauga treptat faina,...

Omleta asortata

In Aperitive / Garnituri la 24 Aug 2011

Ouale se bat bine, daca doriti sa fie mai pufoasa puteti separa galbenusurile de albus si sa le bateti separat. Caliti ceapa tocata mai marunt, adaugati cateva bucatele de kaizer sau slanina si apoi ardeiul taiat cubulete. Amestecati ouale cu branza rasa fin, verdeata tocata si condimentele....

Stufat de miel

In Oaie la 17 Aug 2011

Cum se prepara reteta de stufat de miel : Se taie carnea bucati potrivite, se spala si se usuca cu un prosop curat. Se condimenteaza bine si se lasa la frigider cateva ore. Se caleste carnea dupa care se stinge cu 2 cani de apa fiarta, se acopera si se lasa la inabusit. Ceapa si usturoiul...

Ciorba de stevie

In Ciorbe la 17 Aug 2011

Se caleste ceapa tocata (partea alba), se adauga morcovul dat prin razatoare si capia cubulete. Se stinge cu apa calda si se adauga albitura tocata sau rasa. Daca aveti putin kaizer il caliti si pe el impreuna cu ceapa. Cand au fiert legumele pe jumatate adaugam stevia, ceapa verde si orezul....

Reteta savuroasa de Mancare de dragavei

In Vita la 26 Iul 2011

Cepele si usturoiul  se toaca marunt. Carnea se pune la fiert cu putina sare si se spumeaza. Calim ceapa si usturoiul in ulei incins dupa care adaugam ardeiul tocat si morcovul dat prin razatoare. Adaugam legumele calite la carne impreuna cu stevia spalata si intreaga ca sa n-o nimicim...

Budinca de casa

In Dulciuri la 26 Iul 2011

Separam galbenusurile de albusuri si batem albusurile spuma cu un praf de sare si putina zeama de lamaie. Galbenusurile se mixeaza impreuna cu laptele, esentele, coaja de citrice si zaharul. Se adauga branza faramitata sau rasa si painea faramata. Se lasa la inmuiat si se omogenizeaza bine. La...

Bors de miel

In Ciorbe la 22 Iul 2011

Se spala carnea, se pune cu apa rece si se lasa pe foc sa fiarba aproximativ 20 de minute timp in care se spumeaza. Se toaca ceapa marunt si se caleste partea alba, se adauga apoi morcovul dat prin razatoarea mica si dupa ce s-au calit se pun impreuna cu celelalte legume tocate in ciorba . Dupa...

Tort de ciocolata cu migdale si nuci by Jamie Oliver

In Torturi la 21 Iul 2011

Acoperiti fundul unei tavi rotunde detasabile cu diametrul de 20-25 cm cu o bucata de hartie pergament si apoi ungeti-o cu unt si tapetati-o cu faina. Eu am dat la cuptor nucile si migdalele pentru cateva minute sa le intensifice aroma. Macinati-le impreuna la robot apoi adaugati ciocolata si...

Mancare de fasole verde

In Porc la 16 Iun 2011

Se curata fasolea si se spala. Ceapa si ardeiul se toaca marunt iar morcovul se da prin razatoarea mica. Se caleste ceapa apoi se adauga la calit pe rand ardeiul, morcovul si usturoiul. Adaugam si carnea taiata cuburi si dupa ce am calit-o adaugam si fasolea. Stingem cu apa fiarta si lasam sa...

Chec cu frisca si ciocolata

In Prajituri la 16 Iun 2011

Nuca se macina la robot impreuna cu o lingura de zahar pudra pentru a nu se face pasta. Ciocolata se topeste la microunde, smantana se bate frisca si albusurile se separa de galbenusuri. Crema de unt se mixeaza cu zaharul si esentele iar albusurile se bat spuma cu un praf de sare si cativa stropi...

Miel la cuptor cu garnitura de legume

In Oaie la 14 Iun 2011

Carnea se spala, se sterge si se cresteaza. Se freaca bine cu condimente si ulei de masline. Se introduce cateii de usturiu in crestaturi si tine la frigider peste noapte. A doua zi se aseaza in tava, se pun cateva fire de usturoi impletite, foi de dafin, 1 cana de vin si se acopera cu folie de...

Pui cu marar si ciuperci

In Pui la 13 Iun 2011

Pieptul se taie cubulete si se “maseaza” cu condimente si putin ulei de masline. Se lasa acoperit la frigider pana a doua zi cand se prepara. Ceapa si ardeiul se toaca marunt, ciupercile se feliaza iar morcovul se da prin razatoarea mica. Dupa calirea cepei se adauga carnea si ardeiul...

Chec in doua culori

In Prajituri la 13 Iun 2011

Se amesteca intr-un bol mare ouale cu zaharul, untul topit si laptele. Adaugam apoi faina amestecata cu praful de copt si zaharul vanilat. Punem ½ din compozitie in tava iar cealalta jumatate o amestecam cu cacaoa cernuta. Punem si compozitia cu cacao deasupra si amestecam cu un betisor....

Chec cu lamaie

In Prajituri la 13 Iun 2011

Albusurile care au fost tinute la temperature camerei se bat spuma cu un praf de sare dupa care se adauga treptat zaharul si se bate dupa fiecare transa. Adaugam zeama de lamaie si coaja rasa.  Galbenusurile se presara cu putina sare, coaja de portocale si zahar vanilat iar dupa cateva...

Chec cu malai si nuci

In Prajituri la 7 Iun 2011

Untul se mixeaza bine cu zaharul si sarea. Adaugam pe rand ouale si galbenusurile amestecand dupa fiecare. La noi nu se gaseste faina de malai fina specifica prajiturilor dar puteti rasni malaiul la rasnita de cafea. Nucile care au fost putin coapte se maruntesc la robot impreuna cu 1 lingura...

Musaca cu carne si ciuperci

In Porc la 6 Iun 2011

Cartofii se spala bine si se fierb cu apa si putina sare. Ciupercile si ceapa se toaca marunt, se caleste ceapa in putin ulei, se adauga apoi carnea si spre final ciupercile in doua transe. Punem condimente, cimbru, piper si cateva linguri de  bullion. Cartofii putin raciti se decojesc si...

Chec cu mere

In Prajituri la 3 Iun 2011

Untul si zaharul se mixeaza (untul tinut la temperatura camerei). Se adauga ouale pe rand si se mixeaza bine dupa fiecare ou adaugat, se pune faina cernuta cu praful de copt si scortisoara. Merele se curate de coaja, se rad prin razatoarea mare sau se taie cubulete, se stropesc cu cognac, rom,...

Fursecuri cu unt de arahide

In Dulciuri la 3 Iun 2011

Topesti ciocolata la bain marie, pui smantana la incalzit pana la punctual de fierbere si apoi adaugi ciocolata amestecand bine pana se face crema. Lasa sa se raceasca putin. Nu se baga la frigider. Freci apoi untul cu zaharul, adaugi untul de arahide, golden syrup (vezi reteta  aici...

Golden Syrup

In Conserve la 3 Iun 2011

Se pun toate ingredientele intr-o oala cu fundul gros si se aduc la punctual de fierbere amestecand pana devine siropul de culoarea mierii de albine. Scoateti lamaile si lasati sa se raceasca. Curatati de impuritati si puneti compozitia in borcan etans. Daca doriti o varianta mai interesanta...

Orez cu lapte si scortisoara

In Dulciuri la 5 Mai 2011

Se pune de la inceput laptele cu orezul pe foc mic si se amesteca in continuu. Pe la jumatatea timpului de fierbere se adauga esentele, coaja de citrice si zaharul pudra. Cand a fiert orezul se stinge focul si se pudreaza cu scortisoara cat e cald. Il puteti pune in boluri mici. Mie imi place...

Banuti cu ovaz si scortisoara

In Dulciuri la 5 Mai 2011

Untul se mixeaza, se adauga apoi treptat din zahar si si mixeaza, se adauga pe rand ouale si esentele. Faina se cerne, fulgii de ovaz se dau la robot pana se devin o faina. Amesteca fainurile intre ele si celelalte ingrediente in crema. Da o ora la frigider. Se formeaza niste bile si se pun in...

Pandispan de casa

In Prajituri la 4 Mai 2011

Ouale de tara sunt minunate atat pentru gust cat si culoare. Masurati ingredientele cu aceeasi cana si lingura. Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, lasate de seara in bucatarie sau scoase de la frigider cu cel putin 3 ore inainte. Le spalam si le stergem cu un servet. Separam...

Vitel cu spanac in oala de lut

In Vita la 29 Apr 2011

Calim ceapa tocata marunt, adaugam apoi usturoiul taiat, carnea bucati si boiaua. Punem supa fierbinte atat cat sa acopere putin carnea dupa care adaugam treptat spanacul spalat si taiat mai mare.Puteti sa-l lasati intreg daca va place sa simtiti spanacul in lingura. Odata ce s-a inabusit bine...

Afisate 211 - 240 din 505 retete    

Postari recente

publicat la 22.04.2021

Desert tort de morcovi

publicat la 22.04.2021

Creveti in sos rosu

Horosmopul tau de astazi:

Balanta

De data asta nu mai scapi fiindca cineva o sa nimereasca. Dupa doar doua incercari, cifrul de la centura de castitate. Desi te temi de ce va urma, la final esti chiar incantat/ a sa-ti schimbi statusul pe facebook in “It’s complicated”.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]