Bucataras Dragos

1

Bucataras
incepator

Hunedoara

Bucataras din 28.01.2009

RETETE19
PRIETENI85
Retete

Tarta cu mure

In Prajituri la 30 Iun 2009

Mai intai trebuie sa ungeti cu putin unt o forma de tarta cu fundul detasabil si diametrul de 28 cm. Ca sa faceti aluatul , amestecati untul , zaharul pudra si sarea , adaugand apoi faina, semintele de vanilie , coaja de lamaie si galbenusurile - de mana sau cu un robot de bucatarie . Cand...

Tiramisu reteta cu aroma de portocala

In Prajituri la 30 Iun 2009

Tiramisu reteta cu aroma de portocala Luati un bol sau o farfurie mijlocie, cu un diametru de circa 20-25 cm , si aranjati pe ea piscoturile , asezandu-le unele peste altele . Indulciti cafeaua cu 2 linguri de zahar. Turnati cafeaua peste piscoturi , avand grija ca stratul de deasupra sa fie...

Salata de boeuf

In Salate la 9 Iun 2009

Se fierb cartofii, morcovii, pieptul de pui (cantitate dupa preferinta) si se toaca marunt. Se face o maioneza dintr-un galbenus fiert si ulei. Se amesteca cu ingredientele castravetii murati,mazarea si se adauga maioneza. Se pune intr-un bol si se orneaza dupa preferinta! Pofta buna!!

Prajitura cu nuca si dulceata!

In Prajituri la 9 Iun 2009

Din 500 gr de faina , 1 pachet de margarina, 1 lingura de drojdie uscata , o lingurita bicarbonat stins cu otet, 2 oua , 3 linguri de zahar , vanilie si 3 linguri de smantana se face un aluat din care se fac patru foi. Se pune prima foaie intr-o tava si se adauga deasupra ei dulceata, nuca...

Chec

In Prajituri la 9 Iun 2009

Reteta este foarte simpla!Se face compozitia din ingredientele de mai sus si se aseaza intr-o tava de chec si se lasa la cuptor. Pofta Buna!

Spaghetti Bolognese

In Spaghete la 14 Mai 2009

Am curatat,spalat,tocat si calit ciupercile.Am adaugat sunca taiata cubulete.Am turnat praful de spaghetti Bolognese si 250 gr de apa si se lasa sa fiarba pana se ingroasa sosul(5-10 min).Separat se fierb spahetti.Spaghetii se clatesc in apa rece apoi se pun intr-o farfurie alaturi de sos....

COSULETE DIN PORTOCALE

In Dulciuri la 14 Mai 2009

Decupezi cu varful unui cutit coaja portocalelor pe jumatate pastrand o fasie de coaja ca toarta a cosului.Scoti cu o lingura miezul portocalelor,il cureti de pielite si samburi,le tai cubulete.Cureti merele si kiwi si il tai  cubulete apoi presari stafidele si adaugi cateva lingurite de...

Muschiulet afumat de porc cu cartofi si ciuperci la cuptor

In Mancaruri cu carne la 14 Mai 2009

Se unge tava cu ulei de masline, se pun feliile de carne, se presara vegeta piper.Se aseaza cartofi taiati pe lungime in bucati nu prea groase, se presara vegeta. Se aseaza ciupercile taiate felii sau bucati mari iar deasupra rondele de ardei sau gogosari.Se toarna apa cu vegeta (150...

Pizza

In Pizza la 12 Mai 2009

Se face un aluat de paine din 500 g de faina,1 pachet de drojdie uscata, 1 lingurita de sare si una de zahar, 1 varf de cutit de chimen macinat, 1 varf de cutit de coriandru macinat si 2 oua. Se toarna apa calduta peste compozitie si se framanta aluatul si se pune la dospit 1/2 ora. Se...

Prajitura budinca

In Prajituri la 12 Mai 2009

Se pun intr-un vas 8 galbenusuri (pot fi 4-5), 12 linguri de zahar(300 grame), 1 pachet de margarina topita si racorita . Se adauga putina sare, vanilie, 9 linguri de faina , 800 ml de lapte, stafide iar la sfarsit albusurile batute spuma.Toata compozitia se pune intr-o tava si se coace in cuptor...

Prăjitură cu miere de albine a la Camelia

In Dulciuri la 17 Apr 2009

Foile: 2 oua intregi, 150g zahar, 30 g unt sau margarina, 4 linguri miere de albine, 3 linguri lapte, o lingurita bicarbonat Aceasta compozitie se pune pe aburi sa fiarba si se freaca continuu pana se ingroasa putin. Se da jos de pe abur, se adauga 450 gr faiana, se framanta si se imparte in 4...

Ciuperci umplute acoperite de bacon

In Aperitive / Garnituri la 10 Apr 2009

Ciupercile se spala, li se rup coditele si se curata de pielita. Coditele si doua ciupercute se toaca marunt si se inabusa in unt intr-o tigaie, impreuna cu usturoiul. Se adauga sare si piper dupa gust si putin marar tocat. Se umplu ciupercutele cu compozitia rezultata si pe deasupra se presara...

Piept de pui cu smântână şi ciuperci

In Pui la 10 Apr 2009

Se prajeste in unt pieptul de pui, apoi se lasa putin deoparte pana se caleste ceapa. Peste ceapa calita se adauga ciupercile curatate si taiate felii, apoi vinul. Se lasa sa fiarba acoperite cu un capac, iar cand este gata se pun feliile de piept de pui, apoi smantana. Se lasa sa dea un clocot,...

Prăjitură cu iaurt

In Dulciuri la 10 Apr 2009

2-3 oua+1 cana zahar se bat,se adauga 1kg de lapte batut. Din aceasta compozitie se opreste o cana(14-15) linguri pentru uns foile.In compozitia ramasa se pun 5-6 linguri gris si se amesteca cu arome(zahar vanilat).In cana ramasa se pun 100g ulei(8 linguri) se ung foile(jumatate din ele...

Drob de vinete

In Aperitive / Garnituri la 10 Apr 2009

Se taie marunt gogosarul si cepele si se calesc in ulei. Dupa ce vinetele s-au copt sau fiert si s-au racit se calesc in putin ulei si in aceasta compozitie si se mai pune dupa gust la alegere piper, vegeta sau sare. Se adauga 6 linguri de gris, 2 oua intregi si un albus. Compozitia se pune...

Gentuţe cu varză (varzari)

In Mancaruri cu carne la 10 Apr 2009

Se face un aluat ca de paine din faina,drojdie,un ou,apa si sare si se lasa la dospit.Inainte de a se face aluatul se caleste varza in ulei sau untura cu 1 sau 2 cepe,feliute de jambon sau carnat.Se unge tava cu untura.Se intinde aluatul,se pune umplutura si se fac gentutele.Se apasa usor...

Cous-Cous cu cârnat afumat şi salată de varză

In Mancaruri cu carne la 10 Apr 2009

Se prajeste carnatul in ulei . Se scoate carnatul si se pune in locul lui cus-cusul(200 grame). Se caleste un pic in ulei incins si se toarna apa fierbinte de trei ori cantitatea cus-cusului.Se lasa sa fiarba si se pune vegeta dupa gust. Se serveste asortat cu ce doriti.Eu am avut salata de...

Chec aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 10 Apr 2009

Intr-un vas se adauga 5 oua,5 linguri de faina si 5 linguri de smantana.Toate acestea se amesteca bine si se adauga apoi 300 de grame de salam/sunca taiat cubulete, apoi 2-3 ardei grasi si un gogosar taiat cubulete.Dupa gust si preferinte se adauga patrunjel, sare , piper si vegeta. Toata...

Mamaliguta Colosseum

In Porc la 4 Apr 2009

Se taie muschiul de porc julien, se condimenteaza (se lasa 24 de ore daca se poate sa absoarba mirodeniile). Se face o mamaliguta care se pune intr-un castron de inox uns cu ulei in care s-a pus invers un castron de portelan uns cu ulei pe dinafara. Se caleste carnea (200-300 grame), apoi...

Afisate 1 - 19 din 19 retete    
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]