SENO

1

Bucataras
incepator

Cluj-Napoca

Bucataras din 09.08.2010

RETETE41
PRIETENI29
Retete

Placintute umplute

In Mancaruri cu carne la 5 Aug 2011

Din primul aluat se framnta o coca si se intinde . Al doilea aluat se intinde peste primul cu lingura, se impatura in 4 si se intinde iarasi fara a se mai framanta. Aceasta operatie se face de mai multe ori, eu l-am impaturit de 5 ori, apoi se da frigider 30 de minute. Se intinde foaia...

Salata de vinete cu ardei copti

In Salate la 4 Aug 2011

Se coc vinetele si ardeii,se decojesc, vinetele se lasa la scurs apoi se toaca si se amesteca cu ardeii tocati si ei,ceapa taiata foarte fin,zeama de lamaie si un praf de sare. Din galbenusuri,mustar si ulei se face maioneza care se amesteca cu vinetele. Se lasa la frigider 30 de minute.

Bulgarasi

In Dulciuri la 3 Aug 2011

Se rup biscuitii sau se zdrobesc cat mai bine apoi se amesteca cu : apa se fierbe,se adauga zaharul si cacaoa,esenta de rom,nucile macinate.  Din pasta obtinuta se fac bolgarasi care se pot da prin nuca de cocos (arata foarte bine dar mie nu-mi place nuca de cocos).

Cascaval pane cu lamaie

In Aperitive / Garnituri la 26 Iul 2011

Se bat oule,se adauga sare a si faina,la sfarsit laptele. Cascavalul se taie felii mai grosute, se dau prin ou si prin pesmet si se prajesc in uleiul incins,pe ambele parti. Se scot pe un servetel absorbant,se stropesc cu zeama de la o lamaie si se servesc calde cu diferite garnituri.

Castraveciori murati cu ceapa si morcovi

In Muraturi la 26 Iul 2011

Se spala castravetii si se aseaza in borcanele curate impreuna cu morcovii taiati in 4 sau rondele, ceapa taiata rondele si hreanul taiat fasii. Apa se firbe cu sarea,zaharul,boabele de piper,bobitele de mustar,foile de dafin,iar la sfarsit se adauga si otetul. Se toarna apa peste castraveti si...

Ciorbita de fasole boabe, cu legume

In Supe/Ciorbe la 23 Iul 2011

Fasolea se alege,se spala bine si se pune la fiert. Legumele se curata,se spala si se taie dupa preferinta fiecaruia. Se pune uleiul in oala in care se va face ciorbita se adauga ceapa si se caleste foarte putin,apoi se pun si restul legumelor si boiaua dulce ,se mai caleste 1 minut sau 2 apoi se...

Ardei grasi la borcan, pentru iarna

In Muraturi la 23 Iul 2011

Ardeii se curata de codite si de samburi,se spala si se taie patratele sau fasii (cum va place),apoi se amesteca cu 3 linguri de sare si se lasa o jumatate de ora. Apa se pune pe foc impreuna cu otetul si zaharul,se lasa sa fiarba. Ardeii  se pun in borcane impreuna cu patrunjelul spalat si...

FASOLE VERDE PENTRI IARNA

In Muraturi la 23 Iul 2011

Fasolea se curatata de codite si varfuri,se rupe si se spala foarte bine. Apa se  pune la fiert impreuna cu sarea,zaharul si otetul. Cand apa fierbe se pune  fasolea spalata si se lasa cateva clocote,apoi se scoate se pune in borcane curate care se capseaza si se pun la dust...

Melcisori

In Prajituri la 23 Iul 2011

Se amesteca toate ingredientele,cu exceptia untului,se framanta aluatul pana se ia de pe vas,se lasa 10-15 min la frigider apoi se intinde foaia care se unge cu cele 3 linguri de unt lasat din timp la temperetura camerei. Dupa ce foaia a fost unsa se rasuceste ca la rulada si se taie...

Salata asortata, cu sfecla rosie

In Salate la 10 Iul 2011

Toate legumele spalate se taie si se amesteca in bolul pentru salata.Se mai pot pune ardei,castraveti,putin patrunjel tocat sau oricare legume  va plac.Se pune sare,ulei,zeama de lamaie,se amesteca bine si se serveste. Este o salata delicioasa si foarte racoritoare vara.

PRAJITURA DELICIOASA CU MERE

In Prajituri la 10 Iul 2011

Aluat: Din ingredientele de mai sus se face un aluat potrivit care se imparte in doua parti. Se intinde prima foaie in tava ( tava mea are 28 de cm latime si 40 cm lungime) unsa cu ulei si tapetata cu faina. Peste aceasta foaie se pune compozitia de mere. Compozitia: Toate acestea se amesteca...

Afisate 31 - 41 din 41 retete    

Postari recente

publicat la 06.11.2011

Chiftelute la cuptor

publicat la 06.11.2011

Scoici de post

Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Bine zicea un proverb chirghiz: “capul de oaie ţine musafirii departe”. Ei obişnuiau să înfigă unul exact în stâlpul porţii sau, ăia care stăteau la bloc, deasupra butonului de la sonerie. Chiar, tu stai la bloc sau la casă?

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]