Afla mai multe despre ... porridge!

Postat de Adinuta in Bucataras eFeminin pe 7 Noi 2011, 12:07

Articol pe placul a 4 bucatarasi
comenteaza
Afla mai multe despre ... porridge!

De multe ori, in filmele britanice, sau chiar in cele americane, personajele consuma la micul dejun "porridge". Un preparat excelent pentru micul dejun. Dar ce este porridge-ul?
 
Ei bine, porridge-ul reprezinta, in principal, fulgi de ovaz incalziti cateva minute in lapte, la foc mic spre mediu, pana cand se umfla usor. Deobicei, acest proces este foate rapid, si in 3-4 minute porridge-ul ar trebui sa fie gata.

Insa in multe natii, si chiar in Marea Britanie, leaganul porridge-ului, exista mai multe variante de porridge: de exemplu, multi prefera sa amestece fulgii de ovaz cu apa, nu cu lapte. Apoi, alti oameni prefera sa amestece cu laptele cald nu fulgii de ovaz, ci alte cereale, de tipul orezului, graului sau porumbului.

Clasic insa, traditional, porridgeul (care mai poarta denumirea si de oatmeal, oat = ovaz) reprezinta fulgi de ovaz amestecati pe foc cu lapte, timp de cateva minute. Depinde de preferinta fiecarei persoane ca forma finala sa fie mai lichida sau mai putin lichida, si atunci se adauga mai mult sai mai putin lapte.

Beneficiile de sanatate: Ovazul este plin de fibre, acestea fiind de un real ajutor impotriva factorilor care pot aduce cancerul in organism. Mic dejunurile bogate in fulgi de ovaz (ca si alte cereale integrale) au merituo de a reduce riscurile bolilor de inima. In fine, ovazul este o sursa excelenta de vitamina E, zinc, cupru, fier, mangan, proteine si magneziu.

Comentarii (2)

08.11.2011, 09:31

interesant articol

15.11.2011, 19:49

grozav de bun si merge in combinatie cu fructe uscate

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!