Bors facut in casa

Postat de Bucataras in Tipsuri pe 27 Apr 2009, 10:00

Articol pe placul a 2 bucatarasi
comenteaza

Borsul pentru ciorba mai exact, facut din tarate, este foarte sanatos si contine foarte multe vitamine si minerale. Mama facea intotdeauna bosul in casa, am intrebat-o ce si cum si m-am hotarat sa evit borsul din comert si sa-l prepar in casa. Si nu e greu deloc! Aroma ar fi fost mult, mult mai buna daca aveam si niste crengute proaspete de visin si niste leustean proaspat. Dar nu-i nimic, a iesit bun si-asa. Iata ce ne trebuie:


  • 2 cani cu tarate
  • coaja de la o felie de paine
  • drojdie proaspata cat jumatate de nuca
  • 2 l apa calda (aproape fierbine)
  • un borcan inalt de 3 l

Acestea sunt ingredientele de baza, daca nu aveam deja huste.

In borcanul curat punem taratele si coaja de la paine (intreaga), apoi adaugam apa fierbinte, amestecam cu o lingura de lemn si punem deasupra o farfuriuta si lasam sa se aseze cam 15 minute. Atentie, cand amestecati, sa nu rupeti coaja de paine, pt. ca o vom scoate la sfarsit. Dupa 15 minute adaugam drojdia si amestecam iar. Il lasam la loc caldut toata noaptea, eu l-am pus pe masa in bucatarie, langa calorifer.

Il strecuram apoi intr-un vas curat. Daca nu iese din prima, nu-i nimic! Scurgeti bine borsul din borcan, scoateti jumatate din cantitatea de tarate, apoi adaugati in borcan o cana de tarate proaspete si umpleti iar borcanul cu apa fierbinte. De data asta nu se mai adauga paine si nici drojdie. A doua oara iese garantat.

Prima tura mi-a iesit, dar nu foarte acru, a doua tura s-a acrit bine Eu am pus cam multe tarate la inceput si a iesit cam putin bors, dar tura doi a fost ok

Dupa ce scurgeti borsul din borcan, daca nu-l folositi imediat, il pastrati la frigider, intr-o sticla. Si nu uitati sa umpleti un borcan de 800 g cu huste, pe care il pastrati la frigider, pana data urmatoare cand preparati borsul!

Comentarii (6)

19.03.2010, 17:56

da si noua ne place tare mult si e foarte sanatos,super bun

13.02.2011, 17:56

ai carafa ca a mea

28.01.2017, 03:35

Cand se scoate coaja de paine cu care trebuie sa fim atenti sa nu se rupa ?????

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia