Bucataras hai hui prin China: Beijing - ziua 1

Postat de Bucataras in Bucataras hai hui pe 23 Iul 2013, 17:58

Articol pe placul a 17 bucatarasi
comenteaza

 Vineri, 19 iulie. Ne-am trezit la 13:00, ora locala, sau 8 a.m., ora Romaniei. 5 ceasuri este diferenta de fus orar. Probabil am mai fi "sforait" un pic, dar alarma telefonului ne-a spus ca nu mai e cazul, ca doar n-am venit aici ca sa dormim :). Ni se facuse si cam foame, asa ca am iesit intr-o plimbare lejera spre piata Tian'anmen, aflata la mica distanta de stabilimentul nostru.

Invaluit intr-un fel de picla, soarele isi face insa de cap. Este clad, iar in are o umiditate nu foarte comoda. Sint cu simturile ascutite. Am intrat intr-o lume pe care nu o stim, total diferita de a noastra. Blocurile din fata hotelului nostru aduc cu cele ale cartierelor romanesti, semn ca pina la un punct tarile au avut o istorie comuna. Pina la un punct, caci noi de vreo 20 de ani am pierdut vremea intr-un haos democratic chipurile, in timp ce China a mers cu viteza inainte, consolidindu-si menirea de putere mondiala. 

Din Tian'anmen am dat intr-o zona pitoreasca, cu casute traditionale in care-si gasisera linistea branduri mari, precum Zara ori H&M, amestecate cu stradute pline de tarabe cu nimicurile chinezesti. Aveam sa constatam zilele urmatoare ca prin singele chinezilor curge comertul mai ceva ca prin al turcilor. 

Ne-am oprit in fata unui mic restaurant privind fascinati cum mai multi tineri bucatari invirteau un aluat din care faceau un fel de pungute pe care le umpleau cu carne sau legume. Se numeau Dim-Sum (Dumplings in engleza) si au fost primele pe care le-am comandat, alaturi de vinete si rosii in sos dulce, o bunatate de te lingeai pe degete. Dim-Sum-urile ne-au fost servite intr-un vas asemanator ciurelului cu care bunica cernea faina si malaiul si erau facute la abur. Le apucai cu virful betisoarelor, le treceai printr-un amestec de sos de soia cu vinegrete si le savurai gustul inegalabil. Immm. Setea ne-am potolit-o cu o bere rece, chinezeasca, excelenta!

Am hoinarit apoi prin zona si n-am putut sa nu remarcam ciudateniile culinare (vezi galeria foto - cu frigarui de lilieci, scorpioni ori larve), seara am fost la piscina si sauna hotelului, gindindu-ne daca vom avea probleme de a adormi, tinind cont ca miezul noptii aici insemna practic ora 7 p.m. a Romaniei. Cum naiba sa ma culc de la 7 seara? a fost intrebarea care mi-a revenit in minte de citeva ori. Dar n-am avut nici o problema, iar a doua zi ne-am trezit dis-de-dimineata, la 7, pentru ca urma o zi plina … 

Savurind o nuca de cocos. A fost chiar buna! (7,5 lei in banii nostri)

Lacoste are un crocodil, astia au 2 :)))

  • 1Prietenul de calatorie al bucatarasilor, Nikon D7000, a fost pus la dispozitie de www.f64.ro pentru fotografii cit mai reusite   

Comentarii (18)

24.07.2013, 21:39

Frumos...

25.07.2013, 14:22

mie imi par sarmale in poza

25.07.2013, 14:31

Bucataras ai vazut numai Beijing-ul?sau si alte zone ale Chinei?
este impresionant tot !!si climatul si mancarea atat de pe strada cat si cea din restaurante cele mai sofisticate dar si cele modeste oricum totul este frumos acum.Frumoase poze si felicitari pentru excursie.cand o sa pot o sa pun si eu pozele pe care le-am facut si eu in China dar mai dureaza

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!