Bucataras hai hui prin China, via Zurich:)

Postat de Bucataras in Bucataras hai hui pe 23 Iul 2013, 17:43

Articol pe placul a 18 bucatarasi
comenteaza

Ne-am trezit cu noaptea-n cap. Pe la 4 dimineata, intr-o vineri, 19 iulie. O zi invaluita-n emotie si drum lung. Pe Otopeni am facut check in-ul inclusiv la cursa Zurich - Beijing si, la ora 6.40, aeronava Swiss Air isi lua lin zborul spre Zurich, unde aveam vreme de vreo 5 ceasuri de zabovit. La 9 si ceva, orasul elvetian ne intimpina cu o vreme frumoasa, numai buna de hoinarit. La 9.45 ne-am urcat din aeroport intr-un tren (statiile 4-5 / 13.8 franci elvetieni un ticket all-pass, valabil toata ziua) si intr-un sfert de ora am fost in gara centrala.

La 10 fix am iesit din gara cu un covrig delicios in mina (specialitatea casei), dar scump de-ti era mila sa-l si mainci (3,5 franci - aprox 10 lei). Daca ar fi sa caracterizez Zurich-ul in 3 cuvinte, acestea ar fi cu siguranta: linistit, curat, respirabil.

Zborul spre Beijing a durat mult. Aproape 10 ore. Aeronava mi s-a parut uriasa. Avea 8 rinduri de scaune, in 2 clase, business si economica. Fiecare pasager a primit cite o pernuta si o paturica moale, iar pe scaunul din fata avea un ecran si o librarie de muzica si filme la indemina pentru a-si omori timpul.

La Beijing era dimineata cind am aterizat, la aproximativ 17 ore din momentul in care iesisem pe usa casei noastre din Bucuresti. Paseam astfel pentru prima oara intr-o tara pe care o stiam doar din povesti cu comunisti, regim dictatorial si alte bla,bla-uri de acest gen: China.

Aeroportul din Beijing este imens si straluceste de curatenie. Are tot ce intilnesti si-n marile orase occidentale: duty-free-uri generoase, reclame peste reclame, sali de asteptare relaxante.

Ne-am intilnit cu soferul chinez ce urma sa ne duca la hotel. Nu stia nici macar sa salute in engleza, dar era zimbitor si prin semne ne-am inteles ok :). Am urcat in VW-ul Passat si am constatat surprinsi ca iesirea din aeroport se facea pe 3 benzi. Vreau 10 muncitori tundeau iarba, iar de pe o reclama Samsung, Jackie Chan zimbea tuturor.

In nici 3 minute eram pe o autostrada cu 5 benzi, directia centrul Beijingului. Era ora 7.20, iar poporul chinez era in miscare catre munca. Au fost momente cind am circulat bara la bara din acest motiv. M-am uitat in stinga si dreapta noastra, curios sa vad daca circula cu masini vechi si ce marca au acestea Am remarcat insa foarte multe masini bune, de la VW-uri la Mercedes-uri sau Audi. N-am putut sa nu remarc surprins si numarul mare de masini de politie, majoritatea VW sau Hyunday.

La ora 8 fix paseam in hotelul Capital din Beijing, un stabiliment ce l-a gazduit in istoria sa si pe presedintele american Nixon. Seamana cu Marriott-ul bucurestean. A durat cam o ora pina am primit camera, la etajul 10. A fost spatioasa, curata, la fel si baia. Am cazut amindoi lati in patul moale, nu inainte de a pune ceasul sa sune la ora 13.00. Asa a inceput marea noastra aventura in China. Beijingul, Xi'an-ul si Shanghaiul urmeaza sa ne gazduiasca zilele urmatoare …

Citeste si: Bucataras hai hui prin China: Beijing - ziua 1

  • 1Prietenul de calatorie al bucatarasilor, Nikon D7000, a fost pus la dispozitie de www.f64.ro pentru fotografii cit mai reusite  

Comentarii (12)

23.07.2013, 18:29

pretexte pretexte inuco

24.07.2013, 21:45

Ce frumos e sa calatoresti

25.07.2013, 17:56

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!