Cateva uleiuri sanatoase pe care sa le avem in bucatarie (II)

Postat de Adinuta in Bucataras eFeminin pe 19 Dec 2011, 15:57

Articol pe placul a 7 bucatarasi
comenteaza

Ulei de porumb

Bogat in grasimi polisaturate, acest ulei fara miros si cu o aroma foarte subtila, aproape imperceptibila are un punct de ardere foarte ridicat si de aceea este recomandat la prajit sic opt, dar si in salate sau pentru a face margarina. Este indicat in reducerea nivelului de colesterol, pentru ca are in compozitia sa 60% uleiuri polisaturate.

Ulei de cocos

Beneficiile pe care le are uleiul de cocos asupra sanatatii include beneficii pentru piele, mentinerea nivelului colesterolului, scaderea in greutate, cresterea imunitatii, o mai buna digestiei si reducerea tensiunii arteriale. Este antimicrobian, antioxidant si calmant si a fost folosit de multi ani in medicina Ayurvendica. Poate fi folosit la gatit, atat in retete dulci, cat si sarate.

Uleiul de orez

Uleiul de orez contine o multitudine de grasimi, dintre care 47% sunt monosaturate, 33% sunt polisaturate si 20% sunt saturate.
In ciuda similaritatilor pe care le are cu alte uleiuri vegetale, uleiul de orez are numeroase proprietati care il fac un ulei foarte interesant pe piata de nisa. Are o aroma usoara de nuca si este delicious pentru stir-fry.

Comparativ cu alte uleiuri vegetale, uleiul crud de orez contine un nivel ridicat de non-trigliceride, insa majoritatea sunt inlaturate prin procesare. Compozitia uleiului de orez este similara celei a uleiului de arahide, iar continutul sau scazut de acid linolenic il face mai stabil in fata oxidarii decat alte uleiuri. Este bogat in vitamina E si antioxidanti care previn bolile de inima. Are o temperatura de ardere foarte ridicata (254 grade C) si un gust delicat ce il face excelent pentru prajeli.

Ulei de seminte de struguri

Beneficiile uleiului din seminte de struguri contine aceiasi oxidanti ca ceaiul verde, ceaiul negru, coacaze si vin rosu, de aceea este benefic pentru sanatate si frumusetea tenului. Antioxidantii continuti de ulei sunt cunoscuti pentru proprietatile lor asupra sanatatii, fiind mai puternici decat vitamina C si E.

Uleiul de seminte de struguri este facut prin presarea la rece a semintelor, dupa ce acestea au fost folosite pentru a face vin. Uleiul este intrebuintat in numeroase produse de ingrijire si este cunoscut pentru efectele sale anti-imbatranire. Este foarte bogat in vitamine, minerale, proteine si antioxidanti. Polifenolii pe care ii contine pot ajuta la incetinirea procesului de imbatranire, are proprietati anti-inflamatoare si anti-oxidante, ceea ce il face indicat si in tratarea acneei. Hraneste pielea, pastrandu-i supletea si hidratarea.

Citeste si partea I!

Foto: sheknows.com

Comentarii (4)

20.12.2011, 11:17

20.12.2011, 16:43

Uleiul de seminte de struguri este foarte fin il folosesc la salate

20.12.2011, 22:21

si uleiul de orez este super bun sau uleiul de cereale imi place articolul

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!