Degustarea brânzeturilor – reguli de bază

Postat de Gusti in Bucataras in oras pe 2 Iun 2015, 23:35

Articol pe placul a 12 bucatarasi
comenteaza

Așa cum îi stă bine unui adevărat fan brânză, acesta trebuie să fie permanent informat și trebuie să stăpânească cât mai bine informațiile esențiale despre brânzeturi. În acest sens, prietenul nostru Radu Popovici, a hotărât să ne ajute cu câteva sfaturi de urmat atunci când ne hotărâm să organizăm sau să participăm la o degustare de brânzeturi.

Reguli generale:

– O degustare nu se ține niciodată pe stomacul gol

– trebuie să fi interesat de calitate și nu de cantitate. Evită să consumi înaintea unei degustări alimente cu gust foarte robust, usturoiat sau picant; îți vor obosi celulele gustative.

– Alege un spaţiu potrivit

– ideal este să ai la dispoziţie o cameră mare, luminoasă şi bine aerisită. Penumbra te împiedică să observi culoarea şi textura brânzei, iar un miros străin, persistent, poate strica totul.

– Alege pentru degustare între 5 și maxim 7 tipuri de brânză. Vei evita astfel ca papilele gustative să se aglomereze, și o eventuală confuzie cauzată de avalanşa de informaţii.

– Brânzeturile nu se servesc niciodată proaspăt scoase din frigider, temperaturile reci „amorţind” aromele; pentru ca o brânză să poată oferi maximul posibil, ea trebuie temperată, adică adusă la temperatura camerei, timp de circa 1 oră înainte de degustare

Mai multe pe www.fanbranza.ro

Comentarii (5)

03.06.2015, 08:20

Unde e degustarea asta sa vin si eu

03.06.2015, 17:41

Foarte interesant!

06.06.2015, 12:43

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola