Masa de Craciun: o calatorie culinara in jurul lumii (partea a VI-a)

Postat de Adinuta in Craciun pe 29 Oct 2011, 20:40

Articol pe placul a 6 bucatarasi
comenteaza

Masa de Craciun este foarte importanta pentru multe popoare si in general reuneste retete traditionale, specifice tarii respective, dar reprezinta si respectarea anumitor cutume religioase. Sa facem o calatorie culinara pe la mesele incarcate cu bucate felurite, in functie de cum a pastrat fiecare datina locului:

Filipine

Masa de Craciun in Filipine se numeste Noche Buena si are loc la miezul noptii pe data de 24 decembrie. In general familia se reuneste dupa ce a fost la slujba religioasa de seara, cunoscuta sub numele de Misa de Gallo (masa cocosului). Mancarea principala este in general sunca de Craciun facuta din pulpa de porc.

2010/12/22//167205-philippine.jpg

 Este servita in general cu Queso de Bola, adica o roata de branza edam, acoperita in ceara rosie. Alte mancaruri populare sunt pastele, iar pentru desert, salatele de fructe. La masa se serveste si Tsokolate sau lapte cu cacao fierbinte, facut din boabe de cacao locale. Familiile din clasa mijlocie si cele influente au tendinta de a pregati un ospat somptuos ce cuprinde lechon (carne de porc fripta), pui umplut, curcan, mechado (carne de miel inabusita).

 Norvegia

2010/12/22//167204-norway.jpg

 Cel mai des intalnit fel de mancare este ribbe, ceea ce inseamna coaste de porc. In partea de vest a tarii insa, pinnekjøtt - carne de oaie, este mult mai populara. Traditionalul Lutefisk este consumat de asemenea, insa nu este neaparat asociat Craciunului, deoarece se gaseste la masa norvegienilor si cu alte ocazii. La desert se mananca budinca de orez cu sos de fructe.

Olanda

In Olanda, masa de Craciun este cu totul diferita de cea care are loc in casele tarilor sale vecine. O traditie tipic olandeza este cea a gourmet-ului, un eveniment ce tine o noapte intreaga, in care grupuri mici de oameni folosesc propriile tigai pentru a-si pregati portia individuala de mancare, asezonata dupa gust. Gazda le ofera legume deja taiate, dar si diferite tipuri de carne, peste si fructe de mare.

2010/12/22//167213-gourmet.jpg

Totul este acompaniat de salate diferite, fructe si sosuri. Originea acestui obicei provine din fosta colonie olandeza a Indoneziei. Olandezii se bucura insa si de o masa de Craciun traditionala, in special mancarurile din carne cum ar fi cea de miel, rata, iepure si fazan. Ele sunt servite cu diverse legume, cartofi si salate.

Citeste si partea I, II, III, IV, V!

Articol in parteneriat cu euforia.tv

 

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!