Mituri culinare folositoare

Postat de Ionutza in Bucataras eFeminin pe 6 Dec 2011, 17:02

Articol pe placul a 9 bucatarasi
comenteaza
Mituri culinare folositoare

Uneori aparenţele înşală. Sunt multe lucruri pe care ar trebui să le ştim despre produsele consumate zilnic şi totuşi, nu le cunoaştem. Pur şi simplu avem impresia că avem cunoştinţe îndeajuns. Nu e chiar aşa, iată câteva mituri culinare şi adevăruri despre ceea ce ai în bucătărie.  

 Musli ne pune în formă?

Da, musli ar putea fi un bagaj important de energie dacă este combinat cu suplimente potrivite. Adică cereale fără adaos de zahăr, amestecat doar cu fructe proaspăte şi, neapărat, cu lapte sau iaurt degresat.

  Cafeaua poate fi de folos, sau ba?

Cafeaua poate să-ţi aducă foloase numai în anumite condiţii. Dacă este consumată cu măsură, aceasta poate stimula neuronii şi metabolismul, fluidează circulaţia şi îţi aduce un plus de bună dispoziţie. Iar în cazul în care consumi mai mult de 4 ceşti de cafea pe zi, rezultatul nu va fi deloc pozitiv. Excesul de cafea poate spori riscul apariţiei infarctului. Plus la asta, corpul pierde din calciu, mărindu-se şansele unei osteoporoze.

  Spanacul are mult fier?

Adevărat. 100 de g de spanac pot acoperi 1/3 din zilnicul necesar de fier pentru organismul tău.

  Pâinea neagră este neapărat şi integrală?

Nu neapărat. Nu toată pâinea neagră pe care o vedem pe rafturile magazinelor, este din cereale integrale. Unele sorturi de pâine, sunt colorate cu melasă. Pâinea, dacă este integrală, este mai grea şi are coaja mai groasă. Deci fii atentă! Atunci când cumperi pâine neagră, ai impresia ai ales-o pe cea mai potrivită şi sănătoasă, dar mai verifică o dată.

  Apa minerală, naturală e bună oricând?

Nu prea. Apa minerală poate fi şi ea poluată din sol, ea poate conţine o cantitate măricică de nitraţi. Nu este recomandat consumul exclusiv de apă minerală, în caz contrar poate fi perturbat metabolismul diferitelor minerale din organismul nostru.

  Vinul roşu face bine inimii?

Da, dar cu măsură. 1/8 litri de vin roşu pe zi întăreşte inima, sporeşte speranţa de viaţă.

  Ciocolată – să mănânc sau nu?

Ştiai că ciocolata conţine substanţe antioxidante (care au un rol important în protecţia inimii). Dar asta nu e o scuză şi nu înseamnă ca trebuie să te apuci să ronţăi ciocolată fără mustrări de conştiinţă. Ciocolata mai reprezintă şi kg în plus, pe care tot inimioara trebuie să le suporte (şi asta pe lângă necazurile amoroase aferente). Păstrează desfătarea cu ciocolată pentru ocaziile speciale.

 

Iarăşi acelaşi sfat: fii atentă în ce cantităţi şi ce mănânci!

 From: Lsdy club

Comentarii (6)

06.12.2011, 23:07

Lau

Lau
07.12.2011, 14:04

29.01.2012, 13:24

degeaba mananci sanatos daca nu se respecta si portia...

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!