Alimente care accelereaza rata metabolismului

Postat de SanatateAcasa in Alimente pe 30 Ian 2012, 13:13

Articol pe placul a 2 bucatarasi
comenteaza

Doza zilnica de lichide

Simplul gest de a bea apa te ajuta sa faci un pas inainte in a-ti accelera metabolismului. Dar mai trebuie sa si respecti cantitatea recomandata de specialisti, si anume 8-10 pahare cu lichide pe zi. Apa te ajuta nu numai sa scapi rapid de resturile de mancare si toxinele acumulate, dar si de calorii.

Bauturi cu cafeina

Ceaiul verde, ceaiul oolong si cafeaua neagra te revigoreaza, iti confera un “boom” de energie pentru a incepe ziua in forta, dar iti si accelereaza rata metobolismului.

Specialistii se pronunta pentru o cana de cafea neagra pe zi si circa 4-6 cesti de ceai pe zi.

Poti alege sa savurezi o cana mare cu cafea neagra la micul dejun sau, de ce nu, sa iti petreci o dupa-amiaza linistita, ascultand muzica in surdina si sorbind dintr-o ceasca cu ceai verde.

Condimenteaza-ti mancarea

Ardeiul iute este unul dintre condimentele care, gratie capsaicinei, accelereaza rata metabolismului, ajutandu-te sa reintri mai usor in perechea de jeansi favorita. Asa ca, imprieteneste cu acest condiment. Renunta la sarea in exces si presara mai mult ardei iute(bucatele) in sosuri. Il poti servi la supe, de ce nu.

Proteine de calitate

Consuma mai multe proteine de calitate. Poti alege dintre: carne de pasare, peste, carne slaba etc. Simplul motiv pentru care ar trebui sa selectezi meniuri hiperproteice, il reprezinra timpul de digerare. Proteinele necesita un timp mai mare de digerare comparativ cu grasimile. In consecinta, rata metabolismului creste, arzandu-se astfel mai multe calorii.

Aerobic si exercitii cu greutati

Fara a ne indeparta de lista alimentelor care accelereaza rata metabolismuluim sportul joaca si el un rol major. Exercitiile fizice execute intr-un ritm lent, urmate de altele care solicita organismul, impunand un ritm alert, cresc astfel rata metbolismului. Poti sa incerci urmatorul exercitiu: mergi incet, apoi, crescand ritmul, alergi cat poti de tare, astfel cresti rata metabolismului. Trucul sta in schimbarea brusca de ritm.

Exercitiile cu greutati menite sa tonifice masa musculara ajuta considerabil de mult in cresterea ratei metabolismului. Desi pare un pic ciudat la prima vedere, raportul dintre masa musculara si rata metabolismului este unul strans. O masa mare musculara arde main usor grasimile, lucru vizibil la persoanele invatate cu un stil de viata sanatos, in care primeaza sportul. Acestea, daca comit greseala sa se ingrase, reusesc sa isi recapate forma mult mai usor fata de persoanele care nu fac sport defel.

Portii mici si dese

Meniurile grele, grase sunt o corvoada pentru organism. Se digera greu si ingreuneaza metabolismul. Situatia se schimba cand portiile sunt scazute vizibil. Metabolismul este accelerat. Asa ca, renunta la portiile mari cu mancare si a serveste zilnic portii mici si dese, servite la 3-4 ore intre ele. Gustarile sunt si ele esentiale. Fibrele si proteinele sunt cheile in planificarea de gustari satioase.

Procedezi asa si slabesti mai usor.

 

Comentarii (1)

02.02.2012, 19:18

imi place articolul

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!