Pasiune pentru bucatarie

1

Bucataras
incepator

bucuresti

Bucataras din 05.06.2009

RETETE517
PRIETENI60
Retete / Mancaruri de post

Piept de pui in aluat de bere

In Mancaruri de post la 13 Iul 2011

Pieptul de pui se spala si se taie cubulete; se condimenteaza. Ouale se bat cu un praf de sare si piper,se adauga berea si se omogenizeaza.  La sfarsit se incorporeaza faina si se condimenteaza dupa gust; se adauga si patrunjel tocat. Aluatul btinut trebuie sa fie mai gros decat cel de...

Pastai scazute cu usturoi

In Mancaruri de post la 29 Iun 2011

Fasolea se curata de capete si se rupe pe jumatate. Se spala cu apa rece. Intr-o oala se pune apa cu sare si cand da in clocot se pune fasolea rupta si se fierbe 10 minute,se opreste focul si se acopera oala cu un capac; se lasa 10 minute,apoi se scurge de apa. Ceapa,ardeiul si usturoiul se...

Mancare de praz cu masline si cartofi

In Mancaruri de post la 21 Apr 2011

Prazul se taie bucati mari se se opareste in apa cu sare. Ceapa si ardeiul tocate se calesc impreuna in putin ulei,apoi se adauga prazul si maslinele. Se calesc putin impreuna apoi se adauga cartofii taiati sferturi. Dupa 5 minute se adauga un pahar cu apa. Se fierb 25-30 minute,apoi se...

Mancare de cartofi cu masline

In Mancaruri de post la 24 Mar 2011

Pentru tocana spalam si curatam cartofii apoi ii spalam si ii taiem in sferturi. Ceapa o taiem marunt si o punem intr-un ceaun cu putin ulei. Adaugam apoi morcovul rondele. Punem si ardeiul taiat cubulete. Le lasam la calit 5 minute. Se adauga cartofii si 250 ml apa. Se lasa sa fiarba...

Reteta de chiftelute de cartofi de post, din doar 5 ingrediente!

In Mancaruri de post la 26 Noi 2010

Preparare Reteta de chiftelute de cartofi de post, din doar 5 ingrediente! Cartofii se curata de coaja si se spala.Se dau pe razatoarea cu ochiuri mari si se scurga foarte bine(cu mainile curate se storc foarte bine).Intr-un castron se pun cartofii storsi,se condimenteaza,se pune...

Placinte cu cartofi(de post)

In Mancaruri de post la 21 Noi 2010

Aluat: Intr-un castron mare se pune faina,drojdia,sarea si zaharul si se omogenizeaza.In mijloc se face o gaura si se toarna apa treptat amestecand cu o lingura de lemn.Se framanta un aluat elastic,care se lasa 1 h la loc caldut,pana isi dubleaza volumul. Umplutura : Cartofii...

Sarmale cu fasole boabe(de post)

In Mancaruri de post la 20 Noi 2010

Fasolea se spala si se pune in apa rece la inmuiat,cu o seara inainte.A doua zi se pune fasolea la fiert cu sare si in apa in care a stat peste noapte,dupa ce da in cateva clocote se schimba apa si se pune din nou la fiert pana se inmoaie bine boabele. Ceapa se toaca marunt,morcovul se da...

Cartofi cu cimbru

In Mancaruri de post la 20 Noi 2010

Cartofii se fierb in coaja,se lasa sa se racoreasca si se curata de coaja.Se paseaza ca pentru piure,se condimenteaza,se pune cimbrul(este esential),painea rupta bucatele mici si uleiul si se amesteca bine. Se serveste ca garnitura sau ca atare,pentru cine tine post

Sarmale cu ciuperci(de post)

In Mancaruri de post la 19 Noi 2010

1. Ceapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei;se adauga morcovul dat pe razatoare si ardeiul tocat marunt;se calesc 5 minute impreuna. 2. Ciupercile se toaca marunt si se calesc impreuna cu celelalte legume pana se inmoaie. 3. Se adauga orezul spalat si 1 ceasca de apa si 1 lingura...

Pilaf de orez cu praz(de post)

In Mancaruri de post la 19 Noi 2010

Ardeiul se toaca marunt;prazul se taie bastonase. Intr-o tigaie adanca se pun 3 linguri de ulei si se calesc ardeiul si prazul pana se inmoaie putin,apoi se adauga orezul spalat,delikatul si 2 cani de apa sau mai mult. Se firbe pe foc mic pana prazul este moale si orezul fiert(daca mai...

Mancare de cartofi si castraveti murati

In Mancaruri de post la 16 Oct 2010

1. Cartofii se curata,se spala si se taie in sferturi.Ceapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei, apoi se adauga cartofii si apa calda cat sa acopere cartofii.Se adauga sarea,piperul,boiaua si foaia de dafin si castravetii murati 2. Dupa ce cartofii au fiert se adauga bulionul si se mai...

Cornuri cu dulceata

In Mancaruri de post la 22 Mar 2010

Desfa drojdia in 150 ml apa calda si o lingura de zahar si las-o pana cand incepe sa dospeasca(face bule de aer).Intre timp,prepara un sirop din 3 linguri de zahar si 100 ml apa. Pune faina intr-un vas,adauga sarea si,in mijloc,drojdia dospita,siropul de zahar,margarina,apoi framanta bine....

Fasole batuta

In Mancaruri de post la 13 Mar 2010

Fasolea se pune la inmuiat de seara, iar a doua zi se lasa in aceeasi apa si se pune la fiert. Cand da in clocot se schimba apa si se mai lasa la fiert o vreme, apoi apa se schimba din nou. Se adauda morcovul si ceapa taiate in patru si se lasa la fiert. Cand a fiert fasolea, se strecoara...

Mancare de mazare

In Mancaruri de post la 16 Feb 2010

Ceapa,morcovul si ardeiul se taie marunt si se pun la calit,apoi se adauga mazarea si apa.Se lasa la fiert pana sunt gata toate legumele,se pune pasta si delicatul si gata.Daca vreti puteti sa o faceti si cu carne POFTA BUNA!!

Fasole frecata

In Mancaruri de post la 1 Feb 2010

Mod de preparare: Fasolea o alegem, o spalam si o punem in apa la inmuiat cu o seara inainte de a pregatii fasolea. A doua zi scoatem fasolea din apa in care a stat la moi si o punem intr-un strecurator. Curatam ceapa si o taiem marunt. Curatam zarzavaturile ( morcovul, pastranacul,...

Afisate 1 - 15 din 15 retete    

Postari recente

publicat la 18.02.2012

Somon cu sos de smantana

publicat la 13.02.2012

Retete de la cititori, editia II

publicat la 07.02.2012

Prajitura cu foi de miere

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Esti imprevizibil ca de obicei. Si azi vei starni admiratie si ingrijorare.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]