Pasiune pentru bucatarie

1

Bucataras
incepator

bucuresti

Bucataras din 05.06.2009

RETETE517
PRIETENI60
Retete / Aperitive / Garnituri

Oua Benedict

In Aperitive / Garnituri la 5 Feb 2012

Sos olandez: Intr-un blender se pun galbenusurile, smantana, mustarul, zeama de lamaie, sare si piper si se mixeaza cateva secunde. Untul se topeste pana se ridica la suprafata putina spuma, care se da deoparte. Se lasa sa se racoreasca. Untul caldut se adauga treptat peste amestecul...

Chiftelute de pui

In Aperitive / Garnituri la 19 Dec 2011

Carnea de pui se toaca in robotul de bucatarie sau se trece prin masina de tocat carne. Se marunteste ardeiul, morcovul,ceapa si usturoiul in robot si se amesteca cu carnea tocata. Se adauga paine inmuiata in apa si stoarsa bine si un ou batut. Se omogenizeaza bine pasta si se adauga 2 linguri de...

Sufleu de cartofi cu carnati

In Aperitive / Garnituri la 17 Noi 2011

Cartofii se taie cubulete si se fierb in apa cu sare pana se inmoaie, apoi se scurge apa, se adauga untul,condimentele   si se paseaza mai grosier. Se   pun galbenusurile si   100 g cascaval ras si se amesteca. Albusurile se bat spuma cu un praf de care si se incorporeaza in...

Turtite cu varza

In Aperitive / Garnituri la 26 Sep 2011

Intr-un bol se amesteca faina,sarea si drojdia. In mijloc se face o adancitura si se pune apa calduta si uleiul si se amesteca cu o lingura cat se poate. Se framanta 5 minute aluatul si se lasa la dospit 1 ora pana isi dubleaza volumul.  Daca aveti masina de paine puneti...

Rulouri aperitiv cu sunca si masline

In Aperitive / Garnituri la 10 Sep 2011

  Foietajul se lasa la temperatura camerei pentru decongelare. Crema de branza se mixeaza cu untul,sare si piper. Foaia de aluat se unge cu amestecul obtinut, apoi se presara maslinele apasand usor. Se tapeteaza cu feliile de sunca si se ruleaza cat mai strans.   (Eu am pus pe...

"Pancakes" cu cartofi

In Aperitive / Garnituri la 25 Aug 2011

Cartofii curatati si spalati se dau pe razatoare si se scurg bine de lichid. Ceapa se toaca marunt si se pune peste cartofii storsi. Se adauga galbenusul,uleiul si condimentele si se omogenizeaza. Se incorporeaza si smantana. Faina se amesteca cu praful de copt si se amesteca in compozitia...

Orez prajit cu oua si legume

In Aperitive / Garnituri la 30 Iul 2011

Orezul se pune impreuna cu apa si sarea intr-o oala/tigaie in care sa nu se prinda si se fierbe pana scade apa. Se lasa sa se raceasca.  Ceapa se toaca marunt,morcovul si ardeii cubulete,mazarea se scurge si se calesc in putin ulei,apoi se adauga 50 ml apa si se fierb pana scade apa....

Rulada cu sunca si crema de branza

In Aperitive / Garnituri la 26 Iul 2011

Crema de branza se condimenteaza si se mixeaza impreuna cu untul. Se asezoneaza cu marar. Feliile de paine "se intind" cu sucitorul pana devin subtiri se se aseaza una langa alta pe o bucata de hartie de aluminiu. Peste feliile de paine se intinde crema de branza,feliile de sunca...

Crema de branza cu marar si ardei

In Aperitive / Garnituri la 26 Iul 2011

Crema de branza se pune intr-un castron impreuna cu mararul tocat,sare si piper; se mixeaza bine,apoi se adauga untul moale si se continua mixarea.Se adauga ardeiul tocat foarte marunt si se omogenizeaza. Crema obtinuta se pune in castronele si se serveste pe paine,presarata cu boia de ardei...

Legume gratinate

In Aperitive / Garnituri la 13 Iul 2011

Cartofii curatati se taie felii potrivit de groase si se fierb 10 minute in apa cu sare,impreuna cu dovleceii. Rosiile   se taie felii. Intr-o tava se aseaza legumele alternand   feliile de cartofi,dovlecel si rosii. Se condimenteaza si se asezoneaza cu patrunjel si cimbru si se...

Dovlecei pane

In Aperitive / Garnituri la 6 Iul 2011

Dovleceii se spala si se taie felii nu foarte groase.Se sareaza si se aseaza pe servetele absorbante,se intorc pe ambele parti.   La sfarsit se incorporeaza faina si se condimenteaza dupa gust; se adauga si patrunjel tocat. Aluatul pbtinut trebuie sa fie putin mai gros decat cel de la...

Omleta cu dovlecei si branza

In Aperitive / Garnituri la 26 Iun 2011

  Ouale se bat cu sare si piper,apoi se adauga laptele si se omogenizeaza.In ouale batute se adauga si patrunjelul tocat.Dovlecelul se curata si cu ajutorul curatitorului de legume se taie fasii subtiri. Branza se taie cubulete. O tigaie se incinge cu putin ulei,se toarna ouale...

Oua umplute cu mousse de ton

In Aperitive / Garnituri la 24 Iun 2011

Ouale se pun la fiert 10 minute,apoi se opreste focul si se acopera cratita cu un capac si se lasa 15 minute. Ouale in coaja se trec pe sub un jet de apa rece,apoi se curata de coaja,se taie pe jumatate si se scoate galbenusul. Tonul se marunteste,untul se mixeaza cu un praf de sare,apoi...

Cartofi gratinati, o reteta gustoasa si spornica

In Aperitive / Garnituri la 18 Iun 2011

Iata cum se prepara Cartofi gratinati, o reteta gustoasa si spornica Cartofii se curata, se spala, se taie rondele si se fierb aprox 10 minute in apa cu sare (nu trebuie sa fiarba in totalitate). Smantana se amesteca cu 70 ml lapte sau apa si se omogenizeaza, apoi se amesteca cu ouale...

Placinta cu branza si marar

In Aperitive / Garnituri la 13 Iun 2011

Umplutura: Branza se faramiteaza cu o furculita si se amesteca cu mararul tocat, apoi se toarna 200 ml sana obtinand o crema de branza. Ouale se bat cu un praf de sare si se adauga restul de sana(250 ml) si se omogenizeaza. In amestecul de oua se adauga crema de branza si se...

Oua in sos de rosii

In Aperitive / Garnituri la 15 Mai 2011

Mod de preparare: Ceapa se taie marunt si ardeiul fasii. Se calesc impreuna 10 minute pana se inmoaie,apoi se adauga rosiile decojite pe care le pisam cu furculita in tigaie. Se mai fierbe sosul 5-7 minute,apoi se condimenteaza si se asezoneaza cu patrunjel. Sosul obtinut il punem...

Tascute cu branza sarata

In Aperitive / Garnituri la 14 Mai 2011

Umplutura: Branza se rade si se amesteca cu un ou si cu patrunjelul/mararul tocat. Aluat: Intr-un castron se amesteca faina,cu zaharul,drojdia si sarea. In mijloc se face o adancitura in care se toarna apa calda,uleiul si albusurile batute putin cu un praf de sare. Se amesteca cu o...

Drob de pui

In Aperitive / Garnituri la 5 Mai 2011

Morcovul curatat si taiat bucatele se pune in robot,se adauga ciupercile curatate,ardeiul si ceapa verde si se maruntesc. Pieptul de pui taiat bucatele se marunteste,se condimenteaza si se amesteca cu un ou batut. Peste pui se adauga legumele maruntite si se amesteca. O tava de chec se...

Pateuri cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 4 Mai 2011

Umplutura: Ceapa tocata se caleste in putin ulei,apoi se adauga ciupercile tocate. Se calesc putin impreuna,apoi se adauga 100-150 ml apa. Se fierb impreuna pana scade apa. Se condimenteaza. Aluat: Manual: Intr-un castron mare se pune faina amestecata cu drojdia...

Spanac cu ochiuri si cartofi

In Aperitive / Garnituri la 11 Apr 2011

Intr-o cratita pune apa cu sare,cand da in clocot adaugam spanacul spala foarte bine si il inabusim aprox 5 minute,apoi il punem intr-o strecuratoare. Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se calesc in putin uleiu,se adauga ciupercile curatate,stropite cu zeama de lamaie si tocate; se...

Omleta cu patrunjel si smantana

In Aperitive / Garnituri la 6 Mar 2011

Ouale se bat cu sare si piper,apoi se adauga apa minerala,smantana,patrunjelul si praful de copt si se omogenizeaza.   O tava se incinge,se stropeste cu putin ulei si se toarna ouale batute.Cand este gata pe o parte,se rastoarna pe o farfurie si apoi se pune in tigaie,pe cealalta...

Fritta(omleta la cuptor)

In Aperitive / Garnituri la 5 Feb 2011

Intr-o tigaie fara coada sau cu o coada detasabila se pune carnea de pui condimentata si kaizerul sa se rumeneasca. Ouale se bat cu un praf de sare si piper si se toarna in tigaie (focul dat la minim). Peste oua se aseaza ardeiul taiat fasii, ciupercile taiate felii si cascavalul taiat felii...

Mic dejun delicios

In Aperitive / Garnituri la 22 Ian 2011

  Ceapa se curata si se toaca marunt.Intr-o tigaie se pun 2 linguri ulei de masline si se rumeneste ceapa impreuna cu usturoiul.Ciupercile se curata,se spala si se toaca marunt,se pun si ele in tigaie impreuna cu ardeiul taiat cubulete. Se lasa sa se caleasca impreuna,apoi se adauga...

Mic dejun

In Aperitive / Garnituri la 20 Noi 2010

Cartofii se curata de coaja,se spala si se taie felii mai groase.Intr-o tigaie se pune mai mult ulei si 1 praf de sare,cand este incins se pun cartofii,se presara boiaua,sare si piper si se prajesc la foc mediu,pana devin aurii. Ceapa se toaca marunt,la fel si usturoiul si se calesc in 2-3...

Rulada de pui umplut cu branza si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 28 Oct 2010

Rulada: pieptul se taie pe jumatate,dar nu pana la baza,in asa fel in incat sa obtinem o bucata plata de piept!Se sareaza si se pipereaza.Branza,sare,piper,marar si cascavalul dat pe razatoare se pun in robot si se amesteca pana se formeaza o pasta!Pasta se pune pe o parte a pieptului,in mijloc...

Batoane cu legume si salam

In Aperitive / Garnituri la 12 Aug 2010

1. Ardeiul,ceapa,si salamul se taie cubule si se soteaza intr-o lingura de ulei. Faina se amesteca cu praf copt.Ouale se bat cu sare si piper, se adauga iaurtul si 2 lg ulei,iar la sfarsit se incorporeaza faina si legumele cu salamul si se amesteca.Se toarna aluatul intr-o tava tapetata cu...

Omleta rustica

In Aperitive / Garnituri la 12 Iul 2010

Cartoful se taie rondele si se rumeneste in ulei la foc mic,apoi se adauga ceapa si ardeiul taiate fasii si se calesc putin.Carnatul se taie bucati potrivite si se pune peste cartofi si ceapa.Dupa ce s-a calit totul se scoate pe o farfurie.Se goleste tot uleiul din tigaie. Ouale se bat cu...

Cupe de mamaliga cu oua

In Aperitive / Garnituri la 17 Apr 2010

Se face o mamaliga din malai si apa si putina sare. Ca sa nu se faca cocoloase eu pun malaiul in apa de la inceput, cand e apa rece, amestec bine si las sa fiarba. In tava de muffins am uns 6 forme cu ulei. Mamaliga se pune in forme de muffins,folosind o lingurita pe care o inmuiati...

Cartofi cu crusta de mustar

In Aperitive / Garnituri la 12 Apr 2010

Se încinge cuptorul la 170 °C. Cartofii se curata, se spala si se taie în bucati potrivite. Din mustar,ulei de masline,oregano,sare, piper si usturoi se face un sos gros si cremos. Se toarna sosul peste cartofi . Se amesteca bine. Se pun într-o tava cu...

chiftele de cartofi

In Aperitive / Garnituri la 6 Mar 2010

Formati bilute pe care le treceti prin faina si le puneti la fript in ulei incins pana se rumenesc frumos.Se servesc ca garnitura sau ca atare cu smantana!Puteti sa le faceti de post eliminand oul. POFTA BUNA!!

Afisate 1 - 30 din 42 retete    

Postari recente

publicat la 18.02.2012

Somon cu sos de smantana

publicat la 13.02.2012

Retete de la cititori, editia II

publicat la 07.02.2012

Prajitura cu foi de miere

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Esti imprevizibil ca de obicei. Si azi vei starni admiratie si ingrijorare.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]