Pateuri cu ciuperci

de Pasiune pentru bucatarie in Aperitive / Garnituri, 4 Mai 2011 | 5316 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 250 g faina
  • 60 ml lapte
  • 60 ml apa
  • 1 lg ulei
  • 1 ou
  • 5 g drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  •  Umplutura:
  • 250 g ciuperci
  • 1 ceapa mica
  • Sare,piper
  • Ulei
  •  +
  •  1 galbenus
  • 1 lg lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateuri cu ciuperci:

Umplutura:

Ceapa tocata se caleste in putin ulei,apoi se adauga ciupercile tocate. Se calesc putin impreuna,apoi se adauga 100-150 ml apa. Se fierb impreuna pana scade apa. Se condimenteaza.

Aluat:

Manual:

Intr-un castron mare se pune faina amestecata cu drojdia si sarea.; in mijloc se face o adancitura si se toarna apa si laptele caldut. Se framanta un aluat neted care se lasa la loc cald pana isi dubleaza volumul.

La masina de paine:

Se pun ingredientele lichide si sarea,apoi faina si drojdia. Se porneste masina pe programul de framantare + dospire.

Aluatul dospit se imparte in 5 bile. Fiecare bila se intinde intr-un cerc,pe jumatate se pune o lingura din umplutura, apoi se impatureste ca in imaginile de mai jos. Pateurile se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se se lasa 20 minute la loc calduros, apoi se ung cu galbenus de ou “desfacut” in lapte. Se coc 25-30 minute, la temperatura medie,pe treapta cea mai inalta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateuri cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

eluta 1

07.05.2011, 19:47

le am preparat si eu ieri dupa amiaza,mirosea grozav la mine in bucatarie..am adaugat si marar in amestecul de ciuperci iar aluat am facut un pic mai mult, pentru doua portii .. 5 bilute le am umplut cu branza condimentata cu sare,piper si marar,iar deasupra am pus si cateva seminte de chimen..delicioase intradevar!

Pasiune pentru bucatarie 1

07.05.2011, 21:12

Eluta ma bucur ca ti-au placut,o sa le fac si eu cu branza ca mi-ai facut pofta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Saculeti cu ciuperci-post