Lipii libaneze cu chimen

de Patricia Iordache in Aperitive / Garnituri, 24 Iul 2013 | 7126 vizualizari

 

Am aceasta reteta notata in caietul meu cu retete. Habar nu am de unde am notat-o. SPer sa nu se supere cineva ca nu mentionez sursa in caz ca am luat reteta de pe net. Sunt asa gustoase si se fac atat de usor!!

 

INGREDIENTE

  • Pentru 10 lipii:
  • 450 gr. faina;
  • 1 plic drojdie uscata (7 grame);
  • 3 linguri cu ulei de masline;
  • 1 lingurita rasa cu sare;
  • 200 ml. apa calduta;
  • putin chimen.
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lipii libaneze cu chimen:

Amestecam toate ingredientele si framantam pana obtinem un aluat elastic. Il punem intr-un vas si acoperim cu un prosop curat. Lasam sa creasca minim 30 minute.

Mai framantam putin, impartim aluatul in 10 bile pe care le intindem cu sucitorul (sa fie subtirele).

incingem o tigaie de teflon si punem fiecare lipie pe rand, sa se coaca lasand-o 1-2 minute pe fiecare parte.

Le pastram acoperite cu un prosop pana in momentul servirii, ca sa nu se intareasca.

TIPS-URI

1

Eu le-am taiat in forma de triunghi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lipii libaneze cu chimen" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

Patricia Iordache 1

26.07.2013, 08:11

Rocsi...

Raluca57 1

30.08.2013, 23:09

Minunate mi-au iesit!!!! le-am uns cu fasole batuta si le-am rulat. Le-am umplut si cu salata cu piept de pui. Minunate!!!!! maine fac shaorma. Multumesc!

Patricia Iordache 1

01.09.2013, 13:53

Raluca, sunt foarte bucuroasa ca le-ai incercat si ti-au placut!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cipsuri din lipii