ianculubita

6

Bucataras
Chef

Galati

Bucataras din 08.02.2011

RETETE823
PRIETENI208
Retete / Paste

Paste cu avocado si busuioc

In Spaghete la 2 Apr 2016

Se pun in blender pulpa de avocado, usturoiul curatat,busuioc, ulei, zeama de lime, galbenus, putina sare, piper dupa gustul fiecaruia si se proceseaza pana rezulta o pasta; se rastoarna intr-un bol,se amesteca cu parmezan, coaja rasa de lime si cateva linguri cu apa de la fiertul pastelor; se...

Paste cu resturi de friptura

In Paste la 12 Ian 2016

Rosiile pasate cu blenderul,se amesteca cu resturile de friptura iar cand s-a format un sos,se condimenteaza daca e cazul,se adauga busuioc uscat si se amesteca cu pastele fierte si scurse Se serveste cu busuioc verde deasupra;mai este o varianta de servit,pe farfurie pastele iar deasupra...

Ficatei cu paste

In Paste la 26 Oct 2015

Ficateiii curatati,spalati se pun pentru 5-6min.in apa clocotita apoi se scurg bine si se pun in tigaia cu ulei incins sa se rumeneasca;dupa ce s-au rumenit se adauga vinul,bulion,usturoi pisat,1cescuta cu apa si se lasa pe foc pana scade. Se condimenteaza la final cu...

Rosii umplute cu paste

In Paste la 22 Oct 2015

Rosiile taiate un capacel care se pastreaza,iar cu o lingurita se scoate miezul si se pun cu gura in jos sa se scurga bine;in acest timp,se pun pastele la fiert in apa cu putina sare 4min,apoi se scurg;intr-un castron se bat ouale,se amesteca cu sare,piper,cele trei branzeturi rase,verdeata...

Paste cu sos de legume

In Paste la 20 Oct 2015

In tigaia cu ulei se se calesc dovlecelul si vanata curatate de coaja,taiate cubulete mici,se adauga usturoiul zdrobit apoi vinul;se lasa putin pe foc sa se evapore alcoolul apoi se adauga rosiile taiate cubulete si se lasa la foc mic sa se formeze sosul Dupa ce a scazut,se condimenteaza cu...

Placinta napoletana

In Paste la 19 Oct 2015

Se tapeteaza o tava unsa cu unt cu foile de placinta,iar restul de unt se taie deasupra foilor;se rastoarna pastele fierte,se intind uniform,se acopera cu carnea tocata amestecata cu sare,piper,se presara maghiranul peste carne,apoi ouale batute,sosul de rosii,parmezanul,verdeata tocata marunt...

Sombreri cu linte si carnati

In Paste la 18 Oct 2015

Intr-un vas cu 2linguri ulei,se calesc ceapa,usturoiul tocate marunt,morcovul ras fin,se adauga dafinul,semintele de fenicul,dupa 3min.lintea spalata si scursa,3pahare cu apa calda,restul de ulei si se lasa la foc potrivit 40min;dupa ce a fiert lintea si apa a scazut,se scoate dafinul.se adauga...

Rulouri de lasagna umplute

In Lasagna la 29 Ian 2015

Se fierb foile de lasagna una cate una sa nu se lipeasca 3min dupa care se scot in apa rece(ele trebuie sa fie flexibile sa poata fi rulate);intr-un castron se amesteca ricota cu putin rozmarin verde tocat,rucola de asemenea taiata marunt,sare,piper si un praf de nucsoara Dovleceii...

Paste umplute cu branza

In Paste la 10 Dec 2014

Se fierb pastele (nu toate pentru ca se lipesc intre ele), 2-3 min, se scot, se trec prin jet de apa rece apoi se lasa deoparte; se amesteca ricotta cu mazare, sare, piper, ouale fierte si date pe razatoare, se umplu pastele cu acest amestec, se pun in forme mici unse cu unt iar pe fundul lor un...

Paste cu sos de fenicul

In Farfalle la 4 Aug 2014

Se pun pastele la fiert in apa cu sare si putin ulei In acest timp, in tigaia cu ulei incins se pun ceapa si feniculul curatate si taiate julien si se lasa cateva minute cu capac (trebuie sa ramana putin crocante). Se adauga vinul, crenguta de cimbru, sare, piper, iar dupa ce s-a evaporat...

Cannelloni cu spanac

In Cannelloni la 2 Mar 2014

In tigaia cu unt incins calim ceapa si usturoiul taiate marunt,adaugam spanacul decongelat si scurs sau pe cel proaspat,oparit,scurs si tocat marunt;amestecam totul bine iar dupa ce a scazut apa dam deoparte si dupa ce s-a racorit putin,adaugam jumatate din parmezan,cascavalul taiat cubulete...

Sacchettini al radicchio

In Paste la 17 Ian 2014

Intr-un vas cu apa si putina sare,punem pastele la fiert 3min; Pentru sos,punem pe foc smantana si branza,amestecam pana se topeste,condimentam cu piper si nucsoara apoi amestecam cu pastele scurse si servim cu parmezan deasupra

Gratin de ravioli cu gorgonzola

In Paste la 16 Ian 2014

Punem pastele sa fiarba in apa clocotita cu sare, dupa instructiunile de pe ambalaj. In acest timp, intr-un vas punem smantana pe foc, adaugam branza, amestecam sa se topeasca, apoi condimentam cu sare, piper si nucsoara. Pastele fierte le scurgem bine apoi in fiecare vas impartim pastele,...

Paste cu cerneala de sepie si ciuperci

In Paste la 10 Ian 2014

Punem pastele sa fiarba intr-un vas cu apa si putina sare pentru 8-10 minute. In acest timp ciupercile curatate daca e cazul, taiate marunt, le calim in ulei incins. Pastele dupa ce au fiert, le scurgem apoi le amestecam cu ciupercile, sosul de trufe si le servim pe farfurie alaturi de creveti...

Paste de iarna cu sos

In Paste la 11 Dec 2013

Punem pastele la fiert in apa cu sare, atunci cand clocoteste. Pentru ca sunt groase, trebuie lasate mai mult de 8 minute la fiert (eu le-am fiert mai bine de 15 minute). Dupa ce au fiert, le strecuram, dupa ce s-au scurs bine le rasturnam intr-un vas si le amestecam cu ulei de masline, sosul de...

Gnocchi cu carne

In Paste la 24 Oct 2013

Carnea tocata amestecata cu sare ,piper, ceapa taiata marunt, usturoiul pisat o punem in vasul cu ulei incins, amestecam sa nu se formeze cocoloase. Ddupa ce carnea s-a albit adaugam vinul iar dupa cateva minute, dupa ce s-a evaporat alcoolul, adaugam sucul de rosii, crenguta de rozmarin si lasam...

Budinca sarata cu paste

In Spaghete la 20 Oct 2013

Branza rasa pe razatoare,o amestecam cu ouale batute apoi cu pastele fierte si bine scurse,le omogenizam bine apoi le rasturnam in vasul termorezistent uns cu unt,nivelam suprafata iar deasupra punem restul de unt bucatele; lasam la cuptor 30-40min iar dupa ce s-a racit se poate servi dar si...

Salata de ton cu paste

In Penne la 5 Sep 2013

Intr-un castron amestecam pastele fierte si scurse cu putin ulei sa nu ramana lipite intre ele,adaugam tonul maruntit,ardeiul taiat foarte marunt apoi sosul facut din otet,sare,piper si maioneza sau iaurt; amestecam totul bine si servim ornata cu busuioc verde.

Paste cu usturoi si ciuperci

In Penne la 5 Sep 2013

In tigaia cu ulei calim ceapa tocata foarte marunt sau data pe razatoare,ciupercile feliate,usturoiul taiat marunt iar dupa ce s-au calit bine,amestecam cu pastele fierte si scurse; condimentam cu sare,piper si le rasturnam intr-un vas ins cu putin unt sau ulei; deasupra punem...

Paste cu sos de trufe

In Fusilli la 29 Aug 2013

Punem pastele la fiert 7-8min;intr-un bol amestecam sosul cu smantana sau iaurt;pastele scurse,le punem in castron,peste ele turnam 1lingura ulei cu aroma de trufe,amestecam,si servim cu sosul deasupra si parmezan.

Budinca de paste cu ciuperci

In Penne la 25 Aug 2013

Calim in ulei incins ceapa si ciupercile taiate marunt,condimentam cu sare,piper si oprim focul dupa ce a scazut apa din ciuperci; intr-un castron,amestecam ciupercile cu pastele fierte si scurse,ouale batute cu lapte si branza zdrobita sau rasa; rasturnam amestecul intr-o forma unsa cu...

Cannelloni cu fructe de mare

In Cannelloni la 18 Aug 2013

In tigaia cu ulei,calim usturoiul adaugam ardeiul iute intreg sau taiat, fructele de mare taiate,rosia cubulete,vinul,busuiocul verde taiat,lasam pe foc cateva minute pana scade,condimentam dupa gust iar dupa ce s-au racit putin,umplem pastele. In acest timp,facem sosul bechamel cu unt...

Cannelloni cu carne

In Cannelloni la 18 Aug 2013

In tigaia cu ulei calim ceapa tocata marunt,adaugam carnea iar dupa ce s-a strans si a devenit albicioasa,adaugam vinul,lasam sa fiarba incet pana scade,apoi condimentam,adaugam verdeata si lasam sa se raceasca. In acest timp pregatim sosul;intr-un vas punem untul sa se topeasca,adaugam...

Musaca cu paste

In Penne la 31 Iul 2013

Calim ceapa si usturoiul in ulei,adaugam carnea,o lasam pana se albeste amestecand mereu,bulionul iar dupa cateva minute rosiile curatate de coaja,tocate marunt,dafinul,supa,sare,piper dupa care lasam sa fiarba incet 40min,pana scade; in acest timp facem sosul bechamel din unt,faina si...

Paste cu sos de ardei copti

In Fusilli la 31 Iul 2013

Ardeii copti curatati de coaja,seminte,cotoare,taiati suvite,ii punem intr-o sita sa se scurga; ceapa si usturoiul taiate foarte marunt,le calim in ulei incins,adaugam fasiile de ardei galben(oprim cateva pentru decor),putin cimbru si lasam pe foc 3-4min,adaugam apoi smantana,busuiocul...

Paste cu sos ragu si ciuperci

In Paste la 17 Apr 2013

Legumele curatate,tocate cat mai marunt,le calim in ulei incins.adaugam ciupercile feliate apoi carnea; lasam totul la foc mic sa se rumeneasca amestecand continuu sa nu se stranga carnea si sa se faca cocoloase; adaugam vinul iar dupa ce s-a evaporat alcoolul adaugam sucul de...

Peste cu sos de mango si rodie

In Paste la 25 Mar 2013

Punem intr-un bol mango curatat de coaja si taiat cubulete mic, semintele de rodie, ceapa verde taiata marunt, merisoarele taiate, usturoiul pisat, patrunjelul taiat marunt, ardeiul iute, amestecam bine, potrivim de gust cu sare, adaugam si zeama de lamaie tot dupa gust, punem totul intr-un...

Paste cu sos de legume si ciuperci

In Spaghete la 24 Mar 2013

Punem pastele la fiert in apa cu sare 7-8 minute. in acest timp calim in vasul cu ulei incins ceapa tocata marunt, morcovul dat pe razatoare, ciupercile feliate. Dupa ce a scazut apa din ele adaugam ardeiii cubulete, pasta de ardei, sucul de rosii si lasam sa fiarba incet pana rezulta un sos;...

Lasagna cu soia

In Lasagna la 11 Mar 2013

Punem soia intr-un vas sa fiarba 10-15 minute In tigaia cu ulei incins calim ceapa tocata marunt, morcovul si telina date pe razatoare, ardeiii si rosiile taiate cubulete; dupa ce s-au calit si sosul a scazut, condimentam cu sare, piper, chimion, adaugam soia bine scursa, amestecam pentru...

Coltunasi cu urda

In Paste la 28 Feb 2013

Facem un aluat din faina,ou,sare,lapte,formam o sfera pe care o lasam sa se odihneasca 15min;din acest aluat facem 2 foi putin mai groase decat foaia de taitei,o punem pe forma speciala pe care am pudrat-o cu faina; in gauri punem cate 1lingurita de urda pe care am amestecat-o cu galbenus si...

Afisate 1 - 30 din 36 retete    

Postari recente

publicat la 09.02.2024

Reteta de prajitura imposibila

Horosmopul tau de astazi:

Taur

A gresi este omeneste…totusi, a da vina pe altul este si mai omeneste.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]