ianculubita

6

Bucataras
Chef

Galati

Bucataras din 08.02.2011

RETETE823
PRIETENI220
Retete / Supe/Ciorbe

Reteta de supa crema de ridiche neagra

In Supe la 9 Feb 2024

Iata cum se prepara Reteta de supa crema de ridiche neagra Ridichea, cartofii, ceapa curatate, spalate, taiate cuburi se calesc in unt impreuna cu usturoiul curatat. Se adauga 1/2lingurita cu sare, 1 l supa de legume facuta dintr-un cub Knorr sau puteti adauga 1 l de apa, apoi se lasa pe foc...

Supa de naut cu paste si spanac

In Supe la 13 Apr 2018

In vasul cu ulei se caleste ceapa, se adauga apoi usturoiul zdrobit, maghiran, rozmarin, dupa 2min. se adauga spanacul (eu am folosit congelat), dupa 5 min. se adauga nautul scurs si clatit cu apa rece, supa de vita si se lasa pe foc 10 min. Dupa acest timp se adauga pastele, se lasa la fiert...

Bors de loboda rosie

In Ciorbe la 26 Apr 2016

In oala cu ulei incins se pune ceapa tocata marunt, morcovul si pastarnacul rase sau taiate cubulete mici,cartofii curatati, spalati si taiati marunt (mai marunt decat la alte ciorbe), se amesteca totul, dupa 1min se adauga si loboda cu 1legatura de leustean spalate si taiate marunt, se amesteca...

Supa crema de leurda

In Supe la 2 Apr 2016

In vasul cu unt incins,se pun legumele curatate,spalate,taiate grosier leurda bine spalata si taiata iar dupa ce s-au calit putin,se adauga supa de pui si se lasa pe foc 30min.Dupa ce au fiert bine,se strecoara,supa se pastreaza,legumele se paseaza la blender,piureul obtinut se amesteca cu lapte...

Bors de peste

In Ciorbe la 27 Ian 2016

Pestele portionat, spalat, pudrat cu putina sare, se lasa deoparte intr-un vas. Toate legumele curatate, spalate, taiate marunt sau radacinoasele date pe razatoarea cu ochiuri mari, dupa cum doreste fiecare, se calesc in oala cu ulei incins, dupa ce s-au inmuiat se adauga rosiile, pasta de ardei,...

Supa limpede de gaina

In Supe la 25 Ian 2016

Gaina spalata, se pune in oala cu apa la fiert si se lasa la foc mic cu capac 1-2 h, adunand spuma mereu; cand este aproape gata, se adauga legumele curatate, spalate si 1lingura rasa cu sare. Dupa ce totul este fiert, se strecoara, gaina si cartofii se pun pe un platou, urmand a fi servita...

Supa de morcov si papaya

In Supe la 21 Ian 2016

Ceapa si morcovul curatate, spalate, taiate rondele, se calesc in unt incins iar dupa ce s-au inmuiat se adauga 500ml apa si se lasa pe foc sa fiarba cu capac; in acest timp fructul se taie in jumatate, se scot semintele cu o lingurita, se feliaza si se curata la fel ca si feliile de pepene de...

Supa de cod

In Supe la 13 Noi 2015

Legumele curatate,spalate,taiate in bucati mai mari,se inmoaie putin in unt incins,se adauga supa si se lasa la fiert 30min;dupa ce au fiert bine,se strecoara,se paseaza legumele cu blenderul,piureul obtinut se amesteca cu laptele de cocos si supa de la fiert;se pune din nou pe foc,la primul...

Supa de vita cu taitei

In Supe la 21 Oct 2015

Oasele spalate,se pun intr-o oala mare cu apa si se lasa la fiert pana apa scade la jumatate;se scot oasele si legumele,supa se strecoara prin sita in care am pus un strat gros de vata infasurat in tifon,astfel supa va fi limpede fara impuritati;supa rezultata,se pune intr-o olita mai mica,se...

Ciorba de bibilica

In Ciorbe la 18 Oct 2015

Pasarea curatata,spalata,se pune intreaga in oala impreuna cu 1ceapa,1morcov,dovlecelul,ardeiul gras,telina,frunzele de telina,1lingurita cu sare si se lasa la fiert incet adunand spuma care se formeaza,30-40min;dupa acest timp,se scoate pasarea intr-o farfurie,se strecoara supa si se lasa...

Supa crema de napi

In Supe la 21 Ian 2015

In primul rand se curata napii, o munca deloc usoara, se spala si se lasa deoparte in vas; in cratita cu ulei se caleste ceapa julien, usturoi, morcov, telina si napii, toate taiate la intamplare pentru ca la final se paseaza; se amesteca iar dupa ce totul s-a inmuiat, se adauga supa, tuberculul...

Supa rece cu cardamom

In Supe la 21 Iul 2014

Punem in blender toate ingredientele iar cand a rezultat o crema fina,impartim supa in boluri si servim cu bucatele de ardei deasupra Garantez gustul!

Supa de porumb cu rosii

In Supe la 17 Mar 2014

Calim ceapa, usturoiul in ulei incins, adaugam rosiile, supa, o conserva scursa si clatita cu apa rece. Lasam sa fiarba 15 minute, dupa care pasam cu blenderul vertical, punem din nou pe foc, condimentam dupa gust cu sare si piper, adaugam si a doua conserva, apoi servim cu verdeata deasupra.

Bors cu urzici si ciuperci

In Ciorbe la 3 Mar 2014

In primul rand ne ocupam de urzici,le curatam,daca aveti manusi sa le folositi pentru ca inteapa dar intepaturile de urzici,fac bine la reumatism(asta a fost o paranteza),le spalam in multe ape reci apoi le punem intr-un vas care clocoteste pe foc si le oparim pentru 3-4min;le scurgem fara sa...

Supa de peste

In Supe la 2 Mar 2014

La inceput punem intr-o oala sa fiarba 20 min capurile spalate dupa care le scoatem fara sa aruncam apa iar dupa ce s-au mai racorit dezosam carnea si lasam deoparte In oala pentru supa punem untul iar cand se incinge adaugam legumele taiate cubulete mici sau rase, impreuna cu putina apa si...

Supa de linte cu ciuperci

In Supe la 7 Feb 2014

Punem in olita ulei, apoi legumele taiate marunt, dupa ce s-au calit adaugam ciupercile scurse si clatite, supa si lasam sa fiarba 10 minute. Dupa acest timp adaugam lintea scursa si clatita, condimentam dupa gust, iar dupa ce a dat in cateva clocote, oprim adaugam maghiranul si servim.

Ciorba de fasole cu afumatura

In Ciorbe la 25 Ian 2014

Fasolea curatata,spalata,o punem la fiert pentru 30-40min;dupa acest timp,o scurgem,o clatim cu apa rece apoi o punem inapoi la fiert cu apa fierbinte,capac si foc mic;cand incepe sa fiarba adaugam legumele curatate,spalate,taiate marunt sau date pe razatoare(radacinoasele)si lasam in continuare...

Supa crema de legume cu ghimbir

In Supe la 19 Ian 2014

Punem la fiert toate legumele, inclusiv ghimbirul, curatate, spalate si taiate, cu putina sare. Dupa ce au fiert foarte bine, le strecuram fara sa aruncam apa, le pasam bine cu blenderul vertical, adaugam untul, laptele, condimentam dupa gust iar pentru cine doreste o supa mai zemoasa, poate...

Supa cu caltabosi

In Supe la 13 Dec 2013

Ceapa tocata marunt o calim in ulei,amestecam cu carnea tocata,condimentam cu sare,piper,putin cimbru,adaugam orezul,amestecam bine cu mana apoi tot cu mana umplem matele,adaugand si apa;dupa ce intestinul este plin cu carne si apa,legam cu ata alimentara apoi il punem la fiert intr-un vas cu apa...

Supa de praz

In Supe la 27 Noi 2013

Prazul spalat, taiat rondele, il fierbem pana se inmoaie in supa de legume impreuna cu cartoful cubulete mici; scurgem, apoi pasam cu blenderul vertical, subtiem cu supa cat doreste fiecare, condimentam, adaugam untul si servim cu marar verde

Bors de varza cu costita de porc

In Ciorbe la 22 Oct 2013

Costita portionata,spalata,o calim in ulei,adaugam ceapa,ardeiii inclusiv ardeiul iute taiate marunt,morcovul dat pe razatoare,1lingurita cu sare,rosiile spalate si pasate cu blenderul,apoi lasam sa fiarba incet cu capac;dupa ce carnea este aproape fiarta,adaugam varza taiata fideluta,1cana cu...

Supa crema de dovlecel

In Supe la 30 Iul 2013

Punem la fiert dovlecelul curatat de coaja si seminte,ceapa taiate,usturoiul,galangalul si sare;dupa ca au fiert bine,strecuram fara sa aruncam apa,scoatem galangalul,pasam cu blenderul vertical,piureul obtinut il amestecam cu laptele de cocos pe foc mic,adaugam praful de curry,sare dupa...

Bors de fasole rosie

In Ciorbe la 29 Iul 2013

In olita cu ulei incins calim ceapa taiata marunt, ardeiii la fel, morcovul dat pe razatoare. Dupa cateva minute adaugam si rosiile taiate sau date la blender. Lasam sa se caleasca totul, adaugam apoi fasolea scursa si clatita bine, 3 cani cu apa, sare si lasam sa fiarba 15-20 minute. Dupa acest...

Bors cu costita de porc

In Ciorbe la 15 Iul 2013

Costita portionata, spalata, o punem in oala sa se opareasca pentru cateva minute. O scurgem, o spalam, o punem din nou la fiert cu apa rece, 1 lingurita cu sare si zahar. Daca se mai formeaza spuma o adunam ,iar cand incepe sa fiarba adaugam legumele taiate dupa preferinta, cubulete, bastonase...

Supa de rosii cu orez

In Supe la 23 Iun 2013

Toate legumele curatate,spalate,taiate,le punem in oala cu apa,1lingura cu sare,1lingurita de zahar si lasam sa fiarba bine,bine; strecuram dupa ce au fiert,le punem intr-un vas si facem un piure cu blenderul,amestecam cu zeama de la fiert si supa de pui sau legume,cand incepe sa fiarba...

Bors cu legume de vara

In Ciorbe la 5 Iun 2013

In oala cu ulei incins punem ambele cepe taiate marunt, ardeiul de asemenea, morcov, telina si dovlecel rase cu razatoarea cu ochiuri mari, amestecand dupa fiecare. Adaugam apoi cartofii cubulete, fasolea taiata mai mica daca este lunga, varza fideluta, 1 lingura rasa cu sare. Punem cateva cani...

Supa imperiala

In Supe la 3 Iun 2013

Punem puiul curatat si spalat la fiert intr-o oala. Cand incepe sa fiarba adunam spuma, apoi adaugam legumele curatate, spalate si taiate mare. Mai adaugam 1 lingurita cu sare si cateva boabe de piper. Lasam sa fiarba incet cu capac 40 minute. In acest timp facem galustele: intr-un castron...

Ciorba radauteana

In Supe/Ciorbe la 27 Mai 2013

Punem la fiert intr-un vas legumele curatate,spalate,taiate,impreuna cu piepul de asemenea spalat,boabele de piper si sare;lasam la fiert incet,adunand spuma ce se formeaza; dupa ce totul este fiert,strecuram supa o punem inapoi in vas,legumele le pasam,pieptul il taiem julien si adaugam la...

Supa de morcov

In Supe la 21 Apr 2013

Intr-un vas punem la fiert toate ingredientele curatate, spalate si taiate. Dupa ce au fiert bine, strecuram legumele, le pasam cu blenderul vertical, amestecam cu supa de la fiert dupa consistenta dorita, condimentam cu sare, piper, ghimbir si o servim calda spre fierbinte, deasupra cu picaturi...

Supa de praz cu carne tocata

In Supe la 16 Apr 2013

Calim prazul taiat marunt, impreuna cu morcovul ras fin, ciupercile taiate si carnea; dupa ce s-au calit, adaugam 4l de apa si lasam sa fiarba 1h; dupa ce s-a racit putin, adaugam branza topita si amestecam bine pana se topeste (eu am folosit cubulete de branza topita si le-am pasat cu...

Afisate 1 - 30 din 49 retete    

Postari recente

publicat la 09.02.2024

Reteta de prajitura imposibila

Horosmopul tau de astazi:

Taur

Este pentru prima oară când oul tău fiert are gheruţe şi un început de cioc. Intrepretezi asta ca pe un semn bun. Noi nu.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]