Bors de loboda rosie

de ianculubita in Ciorbe, 26 Apr 2016 | 3296 vizualizari

 

Vreau sa va spun ca pe la noi nu am auzit de astfel de ciorba doar cu loboda sau am mai auzit de supa de salata si nici nu am fost curioasa,eu care fac tot felul de nebunii, pana intr-o zi cand am "indraznit"s-o pregatesc si bine am facut, pentru ca ne-a placut foarte mult! Pot sa spun ca o voi trece in lista preferatelor de post!

 

INGREDIENTE

  • 5 legaturi de loboda rosie
  • 2 legaturi de leustean
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 500g cartofi
  • 50ml ulei
  • 1l de bors
  • sare
  • 4 oua pentru zilele cand nu e post
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de loboda rosie:

In oala cu ulei incins se pune ceapa tocata marunt, morcovul si pastarnacul rase sau taiate cubulete mici,cartofii curatati, spalati si taiati marunt (mai marunt decat la alte ciorbe), se amesteca totul, dupa 1min se adauga si loboda cu 1legatura de leustean spalate si taiate marunt, se amesteca din nou,apoi se adauga 1lde apa,1lingurita cu sare si se lasa la fiert cu capac 30min; dupa acest timp,se adauga borsul fiert separat,se completeaza cu apa, se potriveste de gust,cand incepe sa fiarba se adauga cu grija cate un ou spart intr-un bol,iar cand s-au ridicat la suprafata, semn ca sunt fierte, se adauga restul de leustean si se opreste focul.

Se serveste cum doreste fiecare, cald sau rece cu ceapa verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de loboda rosie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare a la grec