Crapul curatat se stropeste cu otet se maseaza si apoi se limpezeste din nou . Aceasta operatiune va ajuta sa nu aiba un miros/ gust prea puternic .
Sarati pestele si il ungeti interior / exterior cu pesto cu busuioc .
Legumele se curata , spala si se taie bucati mai mari ....
Muschiuletul file de porc se taie cubulete.
Ridichile se feliaza.
Boabele de porumb se clatesc cu apa rece si se scurg de excesul de lichid.
Ciupercile se clatesc de asemenea cu apa rece si se scurg.
Eu aleg intotdeauna ciuperci la borcan. Macar vad cat de cat cum arata.
In...
Crapul se spala bine si se incresteaza pielea din doi in doi centimetri. Crestaturile se fac pe diagonala, in sensul invers al dispunerii oaselor.
Aceasta operatiune ajuta ca condimentele sa intre mai bine in carnea pestelui.
La pestii mari mai ajuta sa se coaca /prajeasca mai...
Burta prefiarta proaspata se pune la fiert in apa sarata impreuna cu foi de dafin, piper si mustar boabe.
Legumele se curata si se spala.
Maruntiti/taiati legumele in forma dorita [rondele, cuburi, razuite].
Ardeii iuti se taie rondele.
Adaugati legumele la fiert alaturi de burta de...
Puiul se curata, se spala si se pune intr-o tava non-aderenta.
Curatati si spalati legumele.
Cartofii se taie bucati.
Dovlecelul si ardeiul iute se taie rondele.
Jumatate de ardei kapia se taie julien. Restul se taie rondele si se foloseste la decor.
Ceapa rosie se feliaza....
Carnea de pui portionata se curata si se spala bine.
Puneti carnea de pui la fiert cu 1 l apa. Sarati. Fierbeti 15 minute.
Ceapa verde se curata si se taie rondele.
Caliti usor ceapa in ulei.
Adaugati boia iute spaniola de la Delikat si caliti impreuna cu cele doua...
Costitele se portioneaza si se spala.
Costitele se maseaza cu condimentele naturale pentru porc, sare si se introduc intr-o punga cu inchidere. Turnati in punga vinul rosu si dati punga la rece minimum 2 ore.
Cartofii se pun la fiert in apa sarata si se fierb pe jumatate....
Pentru inceput, rupeti coditele la frunzele de vita de vie si de hrean.
Se pune la clocotit o oala cu 1 l apa sarata in care adugati otetul.
Se opreste focul cand apa ajunge la punctul de fierbere.
In aceasta apa cu otet se oparesc frunzele.
Otetul adaugat la oparire da...
Se pun la prajit in ulei bucatile de ciolan afumat.
Carnea va fi condimentata cu condimentele pentru porc de la Delikat.
Lasati sa se rumeneasca carnea si adaugati ceapa si bucatile de ardei rosu.
Pudrati cu boia iute de ardei spaniola de la Delikat. Imediat turnati o cana de...
Rosiile se spala si se taie jumatati.
Frunzele de busuioc se curata de pe tije. Tijele se maruntesc.
Caciulia de usturoi se curata de primul strat de foi, se spala si taie in felii.
Decongelati crevetii si mazarea.
Puneti mazarea verde la fiert timp de 5 minute,...
Pastravul se curata de solzi si in cavitatea abdominala, apoi se spala bine.
Se stropesc pastravii cu zeama de lamaie si se sareaza.
Condimentati cu cimbrisor uscat.
Aceste operatiuni de condimentare se fac atat in interiorul, cat si in exteriorul pastravilor.
In...
Tacamul de pui se curata bine, se spala si se pune la fiert in apa cu sare.
Spalati bine planseta, cutitul, chiuveta si mainile dupa ce ati manipulat puiul.
Curatati, spalati si maruntiti ceapa verde si usturoiul.
Caliti usor ceapa, usturoiul si orezul in ulei.
Turnati...
Pulpele de pui se curata bine si se spala.
Cartofii se lasa din timp la hidratat in apa. Astfel se vor curata mai usor.
Muschiuletul de porc se feliaza.
Asezati puiul, cartofii si afumatura intr-o tava non -aderenta.
Condimentati cu sare si ierburi cu boia. ...
Pulpa de miel se curata de grasime daca exista si securata cu mare atentie de impuritatile ce se pot prinde cu usurinta de carne.
Spslsti bine carnea si tamponati usor cu un servet de hartie sa nu fie prea umeda .
Intr-un mic bol amestecati bine , 3 linguri ulei de masline...
Crap cu pesto si legume
Crapul curatat se stropeste cu otet se maseaza si apoi se limpezeste din nou . Aceasta operatiune va ajuta sa nu aiba un miros/ gust prea puternic . Sarati pestele si il ungeti interior / exterior cu pesto cu busuioc . Legumele se curata , spala si se taie bucati mai mari ....
Salata delicata - colorata
Muschiuletul file de porc se taie cubulete. Ridichile se feliaza. Boabele de porumb se clatesc cu apa rece si se scurg de excesul de lichid. Ciupercile se clatesc de asemenea cu apa rece si se scurg. Eu aleg intotdeauna ciuperci la borcan. Macar vad cat de cat cum arata. In...
Crap marinat italienesc
Crapul se spala bine si se incresteaza pielea din doi in doi centimetri. Crestaturile se fac pe diagonala, in sensul invers al dispunerii oaselor. Aceasta operatiune ajuta ca condimentele sa intre mai bine in carnea pestelui. La pestii mari mai ajuta sa se coaca /prajeasca mai...
Ciorba de burta cu legume
Burta prefiarta proaspata se pune la fiert in apa sarata impreuna cu foi de dafin, piper si mustar boabe. Legumele se curata si se spala. Maruntiti/taiati legumele in forma dorita [rondele, cuburi, razuite]. Ardeii iuti se taie rondele. Adaugati legumele la fiert alaturi de burta de...
Pui cu cartofi si zucchini
Puiul se curata, se spala si se pune intr-o tava non-aderenta. Curatati si spalati legumele. Cartofii se taie bucati. Dovlecelul si ardeiul iute se taie rondele. Jumatate de ardei kapia se taie julien. Restul se taie rondele si se foloseste la decor. Ceapa rosie se feliaza....
Tocanita de pui cu oregano
Carnea de pui portionata se curata si se spala bine. Puneti carnea de pui la fiert cu 1 l apa. Sarati. Fierbeti 15 minute. Ceapa verde se curata si se taie rondele. Caliti usor ceapa in ulei. Adaugati boia iute spaniola de la Delikat si caliti impreuna cu cele doua...
Costite marinate de porc, cu cartofi si verdeata
Costitele se portioneaza si se spala. Costitele se maseaza cu condimentele naturale pentru porc, sare si se introduc intr-o punga cu inchidere. Turnati in punga vinul rosu si dati punga la rece minimum 2 ore. Cartofii se pun la fiert in apa sarata si se fierb pe jumatate....
Sarmale in foi de vita de vie si foi de hrean -fierte in vin
Pentru inceput, rupeti coditele la frunzele de vita de vie si de hrean. Se pune la clocotit o oala cu 1 l apa sarata in care adugati otetul. Se opreste focul cand apa ajunge la punctul de fierbere. In aceasta apa cu otet se oparesc frunzele. Otetul adaugat la oparire da...
Ciolan cu fasole boabe rosie
Se pun la prajit in ulei bucatile de ciolan afumat. Carnea va fi condimentata cu condimentele pentru porc de la Delikat. Lasati sa se rumeneasca carnea si adaugati ceapa si bucatile de ardei rosu. Pudrati cu boia iute de ardei spaniola de la Delikat. Imediat turnati o cana de...
Creveti, surimi, mazare si taitei de orez
Rosiile se spala si se taie jumatati. Frunzele de busuioc se curata de pe tije. Tijele se maruntesc. Caciulia de usturoi se curata de primul strat de foi, se spala si taie in felii. Decongelati crevetii si mazarea. Puneti mazarea verde la fiert timp de 5 minute,...
Pastrav cu cimbrisor
Pastravul se curata de solzi si in cavitatea abdominala, apoi se spala bine. Se stropesc pastravii cu zeama de lamaie si se sareaza. Condimentati cu cimbrisor uscat. Aceste operatiuni de condimentare se fac atat in interiorul, cat si in exteriorul pastravilor. In...
Ciorba de pui cu loboda de gradina si smantana
Tacamul de pui se curata bine, se spala si se pune la fiert in apa cu sare. Spalati bine planseta, cutitul, chiuveta si mainile dupa ce ati manipulat puiul. Curatati, spalati si maruntiti ceapa verde si usturoiul. Caliti usor ceapa, usturoiul si orezul in ulei. Turnati...
Pulpe de pui cu cartofi noi, ierburi si boia
Pulpele de pui se curata bine si se spala. Cartofii se lasa din timp la hidratat in apa. Astfel se vor curata mai usor. Muschiuletul de porc se feliaza. Asezati puiul, cartofii si afumatura intr-o tava non -aderenta. Condimentati cu sare si ierburi cu boia. ...
Pulpa de miel cu oregano si cartofi -1200
Pulpa de miel se curata de grasime daca exista si securata cu mare atentie de impuritatile ce se pot prinde cu usurinta de carne. Spslsti bine carnea si tamponati usor cu un servet de hartie sa nu fie prea umeda . Intr-un mic bol amestecati bine , 3 linguri ulei de masline...