Pulpe de pui cu cartofi noi, ierburi si boia

de mihaelar63 in Retete Delikat, 4 Iul 2018 | 1692 vizualizari

 

O caserola rapida de preparat pentru pranz sau cina. De aceasta data diferenta a fost facuta de condimentele naturale cu ierburi si boia de la Delikat. Boiaua iute de origine spaniola de la Delikat a intregit gustul usor picant al pulpelor de pui.

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe mari, pui -de casa
  • 1 kg cartofi noi mai marunti
  • 200 gr muschi de porc afumat -de casa
  • 50 ml ulei masline
  • 1 lingura cu varf amestec ierburi si boia de la Delikat
  • 1 lingurita rasa boia iute de la Delikat
  • 1 pahar vin alb demi-sec
  • 1 lingura patrunjel verde tocat
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui cu cartofi noi, ierburi si boia:

  1. Pulpele de pui se curata bine si se spala. 
  2. Cartofii se lasa din timp la hidratat in apa. Astfel se vor curata mai usor.
  3. Muschiuletul de porc se feliaza. 
  4. Asezati puiul, cartofii si afumatura intr-o tava non -aderenta. 
  5. Condimentati cu sare si ierburi cu boia. 
  6. Turnati in tava vinul si stropiti cu uleiul de masline. 
  7. Am pus tava la cuptorul electric la 220 grade C, timp de o ora.
  8. Din cand in cand am intors puiul si am verificat sa nu se arda tava. 
  9. Daca este nevoie, mai puneti in tava putina apa. 
  10. Spre sfarsitul coacerii frecati puiul cu boia iute de ardei. 
  11. Serviti puiul cu cartofi calzi, presarat cu patrunjel verde si insotit de salata preferata.

                        Pofta buna!

TIPS-URI

1

Cartofii se lasa din timp la hidratat in apa. Astfel se vor curata mai usor.

2

Daca preferati, inainte de servire adaugati mujdei de usturoi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui cu cartofi noi, ierburi si boia" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Muschiulet de porc la grill