Pui intreg la cuptor reteta simpla de friptura

de bucatarasa in Pui, 22 Apr 2024 | 321 vizualizari

 

Pui intreg la cuptor reteta simpla de friptura este o modalitate minunata de a gati o friptura suculenta si plina de aroma, in timp ce cresteti un gust bogat si o crusta crocanta. Aceasta metoda clasica de preparare a puiului este relativ simpla si nu necesita multa experienta in bucatarie. Cu putina pregatire si atentie, puteti sa obtineti un pui la cuptor perfect gatit, care va fi cu siguranta apreciat de toata familia.
Pentru reteta de Pui intreg la cuptor reteta simpla de friptura ai nevoie de urmatoarele ingrediente: un pui intreg, unt, ulei de masline, usturoi, mix de ierburi.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Pui intreg la cuptor reteta simpla de friptura
  • 1 pui intreg (aproximativ 1,5 - 2 kg)
  • 2 linguri de unt sau ulei de masline
  • 2 catei de usturoi, maruntiti
  • 1 lamaie, taiata in jumatate
  • Mix de ierburi aromate proaspete sau uscate (de exemplu, cimbru, rozmarin, salvie)
  • Sare si piper, dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui intreg la cuptor reteta simpla de friptura:

Cum se prepara Pui intreg la cuptor reteta simpla de friptura

Preincalziti cuptorul la 180°C.
Clatiti bine puiul sub apa rece si uscati-l cu un servet de hartie. Taiati excesul de grasime si indepartati orice pene ramase.
Frecati puiul cu unt sau ulei de masline pe toata suprafata. Condimentati bine interiorul si exteriorul puiului cu sare si piper.
Puneti cateii de usturoi si jumatatile de lamaie in interiorul puiului. Adaugati si cateva ierburi aromate, precum cimbru sau rozmarin.
Legati picioarele puiului impreuna cu sfoara de gatit sau folositi bucati de folie de aluminiu pentru a le fixa.
Asezati puiul intr-o tava de copt.
Puneti puiul in cuptorul preincalzit si coaceti-l timp de aproximativ 20 de minute per kilogram, sau pana cand sucul care se scurge din carne este clar.
Dupa ce puiul este gata, scoateti-l din cuptor si lasati-l sa se odihneasca timp de 10-15 minute inainte de a-l taia.
Serviti puiul intreg la cuptor alaturi de legume la cuptor sau salata  si savurati aceasta friptura delicioasa si suculenta, cu o crusta crocanta si aromata. Pofta buna!

Recomandam si chec aperitiv cu piept de pui.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui intreg la cuptor reteta simpla de friptura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Varza dulce cu carne de pui