nadea68

1

Bucataras
incepator

Com Carcaliu judetul Tulcea

Bucataras din 06.02.2013

RETETE202
PRIETENI213
Retete / Aperitive / Garnituri

Aperitiv torta Pasqualina

In Aperitive / Garnituri la 17 Apr 2017

Aluatul foietaj îl scoatem din frigider sau congelator. Facem umplutura. Într-o oală, punem apa si sare. Cand da in clocot, adaugam spanacul. Il fierbem 10 minute. Il strecuram. Cand s-a răcit, il măruntim. Intr-un bol, punem spanacul, un ou, ricotta, parmezan, sare, piper dupa...

Cartofi umpluti

In Aperitive / Garnituri la 20 Feb 2017

Incepem cu cartofii, alegem 4 cartofi de aceeasi marime, ii spalam si-i punem la fiert. Dupa cam 40 minute, scoatem cartofii, ii lasam un pic sa raceasca. Intre timp, mozzarella o lasam la scurs, dupa care o taiem bucatele mici. La fel procedam si cu wurstel. Luam cartofii, ii taiem in...

Fenicul la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 12 Feb 2017

Curatam feniculul de partile exterioare, dupa care le taiem in spicuri. Punem o cratita cu apa pe foc, cand da in clocot, adaugam sare si fierbem feniculul cam 10 minute. Dupa ce s-a fiert, il scoatem, il scurgem si il dam la rumenit intr-o tigaie, cu 30 g de unt. Luam o tava, o ungem cu...

Tarta sarata ricotta si spanac

In Aperitive / Garnituri la 27 Dec 2015

Scoatem aluatul din frigider si ne ocupam de umplutura. Intr- un castron punem ricotta scursa bine de apa, adaugam spanacul. Spanacul l-am fiert cu un pic de sare si l- am maruntit. Adaugam galbenusurile, sunca taiata cubulete, sare, piper, patrunjel si amestecam pana se omogenizeaza bine....

Bruschetta cu Philadelphia

In Aperitive / Garnituri la 12 Sep 2015

Luam 4 felii de paine, le rumenim un pic pe grill sau intr- o tigaie antiaderenta. Deasupra punem Philadelphia, rosii tsiate felii si busuioc. Foarte bun! :-)

Pachetele din foietaj

In Aperitive / Garnituri la 11 Oct 2014

Aluatul foietaj il scoatem din frigider cu 1/2 ora inainte. Intr-un castron amestecam ricotta cu branza telemea. Prosciutto il taiem cubulete. Foietajul il intindem si taiem patratele mai mari. In mijlocul fiecarui patrat punem o lingura de branza si prosciutto.Impaturim incepand cu...

Saratele cu susan

In Aperitive / Garnituri la 3 Iul 2014

Aluatul foietaj il intindem pe masa de lucru.Presaram parmezan si susan. Taiem fasii cam de 2 cm.Si fieare fasie o taiem dupa plac,mai  lunga sau mai scurta.Eu am facut sartele ca de 5 cm. Luam o tava de cuptor,o acoperim cu hartie de copt si aseam saratelele. Bagam tava la cuptor...

Clatite cu ricotta si spanac

In Aperitive / Garnituri la 19 Iun 2014

Pregatim clatitele : galbenusurile le amestecam cu faina, adaugam laptele si amestecam pana obtinem aluat de clatite. Luam o tigaie (15 cm diametrul), o ungem cu unt si cu polonicul facem clatite. Intre timp curatam spanacul si-l fierbem la abur. Umplutura Amestecam ricotta cu...

Zucchini in aluat- la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 4 Iun 2014

Eu am folosit zucchini rotunde ca asa e in reteta.Deci spalam zucchini,le taiem felii nu prea groase. Intr-un bol punem un ou si un praf de sare,adaugam faina si apa,amestecam,asa incat sa obtine un aluat un pic mai consistent decat cel de clatite. Luam o tava mare de cuptor,asezam o foaie...

Tarta sarata cu zucchini

In Aperitive / Garnituri la 28 Mai 2014

Scoatem aluatul foietaj din frigider si-l tinem la temperatura camerei.intre-timp pregatim umplutura.Intr-un castron punem ricotta,ouale,prosciutto patrunjelul taiat fin si amestecam.Daca e nevoie portivim de sare.Adaugam si putin piper. Zucchini le taiem rondele destul de subtiri. Luam o...

Vol-au-vent umplute-aperitiv cald

In Aperitive / Garnituri la 22 Feb 2014

Luam o tava si asezam in ea vol-au-vent. Taiem bucatele mici bacon sau prosciutto si umplem pe jumatate vol-au-vent. Taiem bucatele si cascavalul si punem deasupra,mai cu varf. Incalzim cuptorul si introducem vol-au -vent cam 10 minute la temperatura de 180° sau pana cand vedem ca...

Garnitura de orez milanez

In Aperitive / Garnituri la 11 Feb 2014

Intr-o cratita punem la calit ceapa taiata marunt cu putin ulei.Adaugam frunze de dafin si usturoiul. Cand ceapa e transparenta adaugam orezul spalat si scurs bine si amestecam. Intr-un litru de apa calda diluam sofranul. Adaugam la orez treptat si lasam la fiert pana e gata. Inainte sa...

Cartofi ,,duchesse''

In Aperitive / Garnituri la 25 Ian 2014

Spalam si cojim cartofii dupa care ii punem la fiert .Dupa ce s-au fiert bine,ii scoatem si-i punem intr-un castron. Trebuie lucrati cand sunt inca destul de calzi.Cu ajutorul unei furculite ii pisam bine. Adaugam restul de ingrediente:untul,parmezanul,ouale,sarea,piperul si 1/2 lingurita de...

Omleta

In Aperitive / Garnituri la 22 Ian 2014

Deci eu avem in frigider,niste ricotta ramasa ,albusuri si piept de pui. Intr-un castron batem ouale si cele 2 galbenusuri.Adaugam ricotta si pieptul de pui taiat bucatele.Amestecam. Adaugam sare si piper. Intr-o tigaie punem la incalzit un pic de ulei.Cand e cald,varsam amestecul de oua...

Spanac in foietaj

In Aperitive / Garnituri la 18 Ian 2014

Eu am folosit spanac congelat, deci intr-o oala punem la fiert apa (nu prea multa), cand da in clocot adaugam un pic de sare si spanacul. Cand incepe din nou sa fiarba, lasam pe foc 10 minute. Scoatem spanacul, il scurgem si-l punem intr-un castron. Cand s-a racit un pic adaugam ricotta si...

Salata Boeuf

In Aperitive / Garnituri la 1 Ian 2014

Incepem cu curatatul si spalatul legumelor. Intr-o oala incapatoare punem la fiert legumele si carnea. Dupa cam 30 minute adaugam sare. Lasam la fiert pana sunt gata legumele pe care le scoatem .Carnea o mai lasam sa fiarba pana e gata. Dupa ce avem totul fiert,lasam sa se raceasca....

Morcovi in agro-dulce

In Aperitive / Garnituri la 16 Dec 2013

Curatam morcovi si-i spalam. Ii taiem in doua pe lungime si dupa aceea inca in doua sau trei parti.Putem sa-i taiem si rondele. Intr-o cratita punem morcovii si apa cat sa-i acopere.Lasam la fiert cam 20 minute dupa care adaugam margarina. Lasam la fiert pana se evapora apa si morcovii...

Cartofi evantai

In Aperitive / Garnituri la 26 Oct 2013

Cartofii se spala ,se curata si se taie pe lung felii dar nu de tot :), feliile trebuie sa ramana ,,unite''. Intre felii se pune usturoi taiat marunt si cascaval. Deasupra se presara condimentul de cartofi. Se aseaza cartofii intr-o tava acoperita cu hartie de cuptor. Se ung cartofii...

Spanac cu mozzarella

In Aperitive / Garnituri la 22 Oct 2013

Eu am folosit spanac congelat. Se pune apa la fiert,cand da in clocot se adauga sare.Se adauga spanacul fara sa se descongeleze. Se lasa la fiert 6-8 minute de cand da in clocot. Se scurge si se pune intr-o tigaie cu un strop de ulei. Se adauga mozzarella taiata cubulete.Se amesteca...

Omleta light din albusuri si spanac

In Aperitive / Garnituri la 15 Oct 2013

Mai intai ne ocupam de spanac.Eu am folosit spanac surgelat.Se pune la fiert apa cu sare.Cand da in clocot punem spanacul  surgelat.Il fierbem 6-8 minute. Scurgem apa si lasam sa se raceasca. Albusurile le batem un pic,adaugam laptele si parmezan.Amestecam bine. Intr-o tigaie eu am...

Rondele din foietaj cu carnati

In Aperitive / Garnituri la 1 Oct 2013

Eu am folosit foietaj proaspat,se scoate din frigider si se lasa la temperatura camerei cateva minute,dupa care il intindem. Scoatem carnea din carnati(sau mai bine zis din mat :) )si amestecam. Punem peste foietaj.Deasupra punem cascavalul. Rulam foietajul. Taiem rulada cam de 2...

Ciuperci trifolate

In Aperitive / Garnituri la 17 Sep 2013

Ciupercile se curata de pamant,se spala si se taie felii nu prea subtiri. Intr-o tigaie punem uleiul si untul la incalzit.Adaugam 2 capatani de usturoi taiat in doua. Punem ciupercile in ulei si le lasam la prajit 20-25 minute.Adaugam sarea,piperul si la sfarsit patrunjelul taiat marunt....

Cartofi copti

In Aperitive / Garnituri la 16 Sep 2013

Se aleg cartofii mai potriviti de marime.Se spala,se sterg de apa si se pun la cuptor asa in coaja :). Se tin la cuptor cam 1 ora la temperatura mare. Cand sunt gata se scot si se taie in doua.In mijloc se pune cascavalul si se inchide din nou,asa se topeste. Eu am pus si branza telemea....

Frittata (Omleta) cu sunca si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 31 Aug 2013

Intr-un castron se pun ouale,laptele piperul si sare.Se bat un pic .Se adauga sunca si cascavalul taiate cubulete. Punem o tigaie pe foc cu nu pic de ulei.Cand uleiul este incins varsam ouale.Le lasam la foc potrivit 5 minute.Acoperim tigaia cu un capac. inca 2-3 minute.Rasturnam omleta pe...

Pizzette din foietaj

In Aperitive / Garnituri la 8 Iul 2013

Intindem foietajul si decupam forme dupa dorinta noastra. Cu galbenusul de ou,ungem formele decupate. Amestecam sucul de rosii cu busuiocul taiat marunt si punem pe fiecare foietaj. Deasupra se completeaza dupa dorinta cu ceea ce dorim.Eu am folosit cascaval  ras,bucati de...

Snitele din dovlecei

In Aperitive / Garnituri la 19 Iun 2013

Dovleceii se spala, se curata de coaja si se dau pe razatoare mica si se scurg de apa. Peste dovlecei punem un ou, faina, smantana, cascavalul ras si mararul taiat marunt. Se adauga sarea si piperul. Amestecam bine cu o lingura. Se pune uleiul la incins si cu o lingura se ia din compozizie si se...

Rulada aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 17 Iun 2013

Mai intai am tait zucchini rondele subtiri Se intinde foietajul, se pun pe rand: ricotta, prosciutto, zucchini, sotillete, ceapa verde, un pic de boia. Se face o rulada si se pune pe o hartie de copt la cuptor incalzit pentru 30 minute la 180°.    

Chiftelute la minut

In Aperitive / Garnituri la 19 Mai 2013

Intr-un castron am pus carnea, pesmetul, parmigianul, oul, mararul, usturoiul razuit, lapte cat cuprinde, sare si piperul. Se amesteca bine bine si se pun la prajit. Intr-un minut sunt gata si sunt foarte gustoase !!

Afisate 1 - 28 din 28 retete    

Postari recente

publicat la 17.04.2017

Aperitiv torta Pasqualina

Horosmopul tau de astazi:

Balanta

Astazi ajungi târziu la birou, dar te revansezi plecând mai devreme.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 31

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]