Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Daca tot m-am apucat de copt la eclere ,am zis ia sa incerc si un tort ecler sa vedem cum e ?va astept la o feliuta
Se pune apa ,uleiul si sarea la fiert iar cand fierb se iau de pe foc si se pune faina. Se omogenizeaza bine , dupa care se pun ouale cate unul si se amesteca rapid, sa se incorporeze bine ouale.
Cu o lingura se ia din compozitie si se pune intr-o tava mica ,unsa bine cu ulei. Se da tava la cuptor aproximativ 20 minute la 250 grade ,grija mare se umfla tare. Se coc 3 blaturi de aceasi marime.
Crema:
Se amesteca bine galbenusurile cu zaharul faina si laptele cate putin si la final vanilia. Se pun toate pe foc pana se ingroasa amestecand incontinuu. Dupa ce s-a ingrosat foarte bine se ia de pe foc si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit foarte bine se amesteca cu untul facut spuma si se mixeaza bine.
Glazura:
Se rupe ciocolata bucatele mici se pune intr-o craticioara cu untul si frisca pana se topesc bine .
Asamblare tort:
Se pune un blat se pune crema din nou un blat ,crema si iar blat. Se imbraca cu crema ,iar la final se pune glazura: se lasa sa curga pe laterale, se orneaza cu bombonele de ciocolata
Se pune la rece 2-3 ore dupa care se taie. Cum eu abia acum noaptea l-am terminat nu am avut cum sa tai din el,dar promit sa pun poza maine cand il tai
PS.albusurile le folositi la alta reteta sau un chec,bezele
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult