Spanac cu pui si ou

de Oana in Pui, 19 Noi 2009 | 38713 vizualizari

 

O reteta pe care mi-a impartasit-o nasica mea :), de muult si o fac cu mare placere! Este foarte gustoasa alaturi de un piure de cartofi.

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg spanac proaspat
  • un piept de pui
  • o ceapa
  • 2 oua
  • 1-2 linguri cu ulei
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • praf de usturoi
  • ceapa verde uscata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spanac cu pui si ou:

Spanacul se curata de codite si cotoare si spala frunza cu frunza, sub jet de apa rece, apoi se lasa la scurs intr-o sita mare. Se fierbe o oala cu apa si putina sare, iar cand clocoteste se opreste focul si se pune spanacul. Se indeasa bine in apa clocotita si se acopera oala cu capac pentru 5 minute. Se scoate apoi cu o spumiera in sita si se lasa la scurs si la racit.

Pieptul de pui se taie fasiute subtiri, iar ceapa cubulete. Intr-o craticioara se pune putin ulei, se adauga pieptul si ceapa plus o cana cu apa fiarta. Se adauga condimentele dupa gust si se acopera oala, lasand sa fiarba inabusit 10-15 minute. Se amesteca din cand in cand.

Spanacul se scurge de zeama si se taie fasii subtiri, apoi se adauga peste pui, plus o cana mare cu apa fiarta. Se acopera iar oala si se inabuseste 10 minute.

La final se sparg ouale peste spanac si se amesteca lejer, formand zdrente de ou.

Se serveste cu patrunjel verde si smantana, alaturi de paine proaspata.

TIPS-URI

1

Se poate adauga spre final usturoi verde taiat rondele fine sau 1-2 catei de usturoi pisati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac cu pui si ou" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

ANCA 1

20.11.2009, 16:38

la fel il fac si eu, dar nu-l mai las in oala la oparit , se inmoaie si-l scot repede, sa nu 'plece' vitaminele, ca mai sta si pe foc nitel

Oana 1

20.11.2009, 16:55

Da, Anca, cred ca am zis mult 5 minute...la fel, il bag si cand se inmoaie frunzele il scos din apa

Tuxedo 1

13.01.2014, 01:39

cred ca mai bine se fac ouale poshate, adica ochiuri fierte in apa , dietetic !

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ostropel de pui