Lipie de casa

de Oana in Piine, 21 Ian 2010 | 15121 vizualizari

 

Foarte usor de facut cu masina de paine.

 

INGREDIENTE

  • 430 ml apa
  • 5,5 linguri ulei de masline
  • 2,5 lingurite sare
  • 720 g faina
  • 4,5 lingurite drojdie granulata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lipie de casa:

Se pun toate ingredientele in cuva masinii de paine, in acesta ordine, se seteaza programul de framantat si dospit, dureaza 1 ora si 25 de minute. Dupa o ora, insa, se scoate aluatul si se imparte in patru, se formeaza cu mana niste suluri pe masa infainata si se unesc la capete, fiecare sul in parte. Apoi se intinde iar un sul mai mare, iar se indoaie pe jumatate. Se repeta de 4 ori. Se intinde apoi cu sucitorul fiecare bucata si se cresteaza cu cutitul. Se aseaza lipia in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa la dospit jumatate de ora, la loc cald.

Se incinge cuptorul, se ung lipiile cu apa calduta, eu am presarat pe ele mac si susan, se pune un vas cu apa in cuptor si pun la copt, la foc potrivit, pana se rumenesc putin.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Lipie de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

Michelle 1

21.01.2010, 19:06

Oana 1

21.01.2010, 19:16

Cristi, reteta o am din carticica masinii de paine, n-am mai facut pana acum. Cu siguranta, intr-un cuptor cu lemne ar fi fost altfel Ma rog, e lipie, e buna, papam acum la ea

cccris 1

06.02.2010, 22:29

Dar una autentica nu stie nimeni? Am auzit undeva ca trebuie sa fie focul deasupra, aproape si tare. Daca intelegi ce vreau sa zic. Ca sa se umfle si sa faca gaura aia mare in mijloc. Ma gindeam sa incerc la cuptor si sa o pun foarte aproape de focul pt rotisor. Va anunt cind fac experimentul.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine cu iaurt