Paine

de lucy2002 in Piine, 15 Noi 2019 | 4907 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de faina 650
  • 40 gr drojdie proaspata
  • 1 lingura de zahar
  • 550 ml apa calduta
  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 1 lingurita de sare
  • un ou batut pentru uns
  • susan
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine:

 Drojdia se amesteca cu zaharul.

Peste drojdie adaugam apa calduta.

Cernem faina intr-un bol si amestecam cu sarea. Facem o gropita la mijloc, adaugam pe rand apa amestecata cu drojdia si framantam cu mana pana incorporam toata faina si apa, vom obtinem un aluat nelipicios. Adaugam uleiul si framantam bine . Lasam aluatul la dospit acoperit cu un servet si ferit de curent. Dupa ce aluatul s-a marit in volum il scoatem pe blatul de lucru infainat si-l framantam putin pentru a scoate bulele de aer. Impartim aluatul in patru parti egale. Luam cate o parte si o modelam. Vom avea patru baghete. Luam doua baghete si le trecem una peste alta , la fel facem si cu celelalte doua. Vom avea doua panici. Acum urmeaza ca cele doua panici sa le trecem una peste alata, le lasam sa creasca si inainte de a le da la cuptor le ungem cu ou batut si le presaram cu susan.

Introducem tava la cuptorul preincalzit la 200grade dupa care reglam cuptorul la o temperatura de 180grade. Este gata cand s-a rumenit frumos.

 

TIPS-URI

1

toate ingredientele sa fie la temperatura camerei

2

faina se cerne

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Gherca Daniela 1

17.11.2019, 10:58

frumoasa si gustoasa!

Rocsi 1

17.11.2019, 13:42

Este cea mai buna paine, cea pregatita in casa!

lucy2002 1

17.11.2019, 16:03

Multumesc frumos , tuturor!

COMENTEAZA

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Paine ca la tara