Rolls Cinnabon

de Miha in Dulciuri, 25 Mar 2010 | 5491 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 240 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 80 g unt
  • 2 oua
  • 2 si 1/2 lingurite drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 4 cani faina
  • Umplutura:
  • 100 g zahar
  • 80 g unt
  • 2-3 linguri scortisoara
  • Glazura:
  • 100 g unt
  • 150 g branza Almette
  • 150 g zahar pudra
  • nuci
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rolls Cinnabon:

Aluat:

Se dizolva drojdia in laptele caldut. Se adauga apoi zaharul, ouale, untul moale, sarea si faina. Se framanta aluatul pana devine elastic, dar usor lipicios. Se acopera si se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.

Aluatul se rastoarna pe masa usor infainata si se intinde o foaie dreptunghiulara de cca 0.5 cm grosime. Se unge cu unt si se presara cu zahar si scortisoara, cat mai uniform posibil. Se ruleaza cat mai strans, pe lungime, apoi cu o ata se taie rulouri de 4-5 cm.

Rulourile obtinute se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se lasa la crescut in jur de jumatate de ora. Se coc la foc mediu, pana se rumenesc.

Glazura:

Crema de branza Almette se mixeaza cu untul moale si cu zaharul pudra, pana se obtine o crema pufoasa si delicioasa. :)

Se scot rulourile din cuptor si, fierbinti, se acopera cu grazura, iar peste grazura se presara nuca maruntita.

Absolut delicioase! Gabriela sa traiesti si sa-nfloresti, ca esti o comoara la casa omului. :))

 

TIPS-URI

1

taierea rulourilor cu ata este indicata, deoarece se taie perfect , iar straturile raman distincte

Daca ti-a placut reteta noastra "Rolls Cinnabon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

chety 1

26.03.2010, 13:19

ce bine arata cred ca este foarte bun

Oana 1

26.03.2010, 17:23

MMM, ce-mi plac! stiu ce sa-i azi lui Cata sa-mi cumpere din noul Mall Mama, ce bune sunt!

gaby_duceag 1

02.04.2010, 23:26

astea nu le vazusem,grozave!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort CADOU