Desert minciunele

de iry-gabriela in Dulciuri, 6 Iul 2013 | 34188 vizualizari

 

Sincer, eu le-as numi gogosi, dar cu alta forma...chiar nu stiu de ce se numesc asa. Sau le-am mai auzit si cu denumirea de scovergi.  Are vreo importanta?...nu cred!

 

INGREDIENTE

  • drojdie cat o nuca
  • faina
  • 4+2 linguri de zahar 
  • un pahar de iaurt de 250 g
  • 2 oua
  • esenta de rom
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • ulei
  • zahar pudra 
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert minciunele:

Pentru inceput pregatim maiaua astfel: drojdia o amestecam cu 2 lingurite de zahar, 2 linguri de faina peste care adaugam un pahar de apa calduta si lasam sa creasca pana isi mareste volumul.

Intr-un lighean separat punem faina (cam 700 gr) facand o gropita in mijloc in care adaugam maiaua, ouale batute cu zaharul, paharul de iaurt, zaharul vanilat, esenta de rom, 2 linguri de ulei si incepem sa framantam un aluat elastic pana nu se mai prinde de maini.

Aluatul il lasam sa creasca pentru 30 de minute, dupa care luam bucati de aluat si le intindem pe masa pe care am uns-o cu un pic de ulei si taiem patrate sau dreptunghiuri cu forma de taiat saratele pentru a le da o forma frumoasa.

Fiecarui patrat in parte ii facem o crestatura in mijloc, prin care intoarcem cele doua colturi.

Forma obtinuta o introducem in ulei bine incins si o lasam sa se rumeneasca bine.

Scoatem minciunelele intr-un bol si le pudram imediat cu zahar pudra.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert minciunele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

iry-gabriela 1

06.07.2013, 21:42

monica claudia sunteti servite

diamond 1

06.07.2013, 22:20

arata bine di tat!

Rocsi 1

07.07.2013, 11:07

As inghite cateva minciunele din astea

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gogosi aromate