Prajitura cu pere

de ala_oancea in Prajituri, 4 Mai 2009 | 13898 vizualizari

 

Este o prajitura delicioasa. Se poate face si cu alte fructe din compot

 

INGREDIENTE

  • 2 borcane compot de pere
  • 8 oua
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri apa
  • 16 linguri faina
  • 15 linguri zahar
  • 1/2 praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 1 zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • 1 budinca de ciocolata
  • 350 ml lapte
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu pere:

Perele se aseaza in tava si se toarna peste ele zeama din compot, cat sa le acopere pe jumatate.

Cele 8 galbenusuri se amesteca bine cu 4 linguri de ulei, 6 linguri de zahar, coaja de lamaie si zaharul vanilat. Cele 8 albusuri se bat spuma cu 6 linguri de zahar si 4 linguri de apa. Se amesteca cele doua compozitii si se adauga 16 linguri de faina si 1/2 praf de copt. Se imparte in doua, si intr-o jumatate se adauga cele 2 linguri de cacao. Se toarna compozitia alba peste pere, se niveleaza, iar apoi compozitia cu cacao.

Se introduce tava in cuptor si se coace aproximativ 25-30 de minute la 180C. Se scoate tava din cuptor, si se lasa vreo 5 minute sa se absoarba siropul de pere, iar apoi se intoarce prajitura pe o alta tava. Mie mi s-a parut putin cam umed blatul, asa ca am mai bagat prajitura intoarsa in cuptor pentru 10 minute.

Se prepara budinca si se toarna peste prajitura. Eu am avut budinca de ciocolata cu bucatele de portocala. Se lasa sa se raceasca, se taie patratele si se orneaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu pere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

ala_oancea 1

04.05.2009, 11:33

Le-am scris si prima data .... dar se pare ca nu s-au salvat. Acuma este ok.

LUK 1

07.03.2011, 00:08

delicioasa

adasev12 1

07.03.2011, 00:51

f buna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarta de toamna: cu mere, pere si gutui