Faguri

de Miha in Dulciuri, 4 Mai 2009 | 64006 vizualizari

 

O alta reteta din "cartea de bucate a bunicii"... Un desert ce-l devoram cu mare pofta in copilarie...:)

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de ulei
  • 5 linguri de lapte
  • esenta de vanilie
  • 1/2 lingurita amoniac stins cu otet
  • faina cat sa iasa un aluat consistent,ca o smantana
  • Pentru crema:
  • 50 g unt
  • 3 linguri de zahar
  • 1-2 linguri cacao
  • esenta de rom
  • nuca dupa gust si preferinta
Portii: 40
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Faguri:

Ouale le-am mixat bine impreuna cu un praf de sare,apoi am adaugat pe rand zaharul,vanilia,uleiul,laptele,amoniacul si la sfarsit faina.

Inainte acesti faguri se faceau in forme de fonta ce se incingeau pe ochiul de la aragaz.Cum eu n-am forma respectiva,le-am copt in aparatul de gauffre.
Am luat cate o lingurita din compozitie, am pus din loc in loc in presa si am copt cate aproximativ 5 minute.

Untul l-am topit,apoi l-am mixat pana a devenit ca o crema,am adaugat zaharul,cacaoa,romul si nuca si am dat la rece pana am terminat de copt fagurii.

Am lipit fagurii cate 2,cu crema de unt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Faguri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

jolygina 1

20.08.2012, 18:38

ce mult imi place

Miha 1

20.08.2012, 21:50

Valclaudia 1

30.12.2013, 07:47

voi face si eu dupa sarbatori. Faina reteta, merci Miha!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciocolata de casa