Desert cuib cu oua

de ianculubita in Dulciuri, 9 Apr 2018 | 1839 vizualizari

 

Bunatati de Paste!
Este facut din aluat de cozonac dar intr-un mod mai altfel,spre incantarea copiilor
Hristos a inviat!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 50 g drojdie proaspata
  • 1 cana cu zahar
  • 1 lingurita sare
  • 4 oua
  • 50 g unt
  • coaja rasa de lamaie si portocala
  • fulgi de ciocolata
  • 300 ml lapte
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cuib cu oua:

Se freaca drojdia cu 1 lingurita zahar si putin lapte caldut, se face o gaura in mijlocul fainii cernute din castron, se amesteca acolo cu putina faina, apoi se acopera cu un prosop si se lasa la dospit; in acest timp se mixeaza bine ouale cu sare, zahar, arome si se rastoarna in vasul cu faina, se amesteca cu lapte cate putin, iar cand a devenit un aluat lipicios, se incepe framantatul, adaugand cate putin unt topit.

Se lasa la crescut 30 min acoperit, apoi se face un sul din tot aluatul, se imparte in bucati egale, se intind foi nu prea subtiri, se presara fulgi de ciocolata deasupra, se ruleaza, se rasuceste in forma de melc si se pune in tava rotunda pregatita in prealabil cu hartie de copt unsa cu unt si in mijlocul tavii un inel de inox

Se pun melcii astfel pregatiti in jurul inelului, se mai lasa deoparte sa creasca 30 min, se ung cu galbenus amestecat cu putin lapte, se presara deasupra fulgi de ciocolata si la cuptor va sta 40-50min, la foc mic

Dupa ce s-a racit, se scoate din tava, se pune pe un platou, iar golul din mijloc se umple cu oua vopsite sau de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cuib cu oua" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

ianculubita 1

13.04.2018, 10:50

Va multumesc frumos,da a fost o pufosenie si foarte gustos!

elucubratiiculinare 1

15.04.2018, 18:38

Ancutsa 1

19.03.2020, 10:25

Ce frumos!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu Marzipan