Tort de portocale

de Ina in Torturi, 11 Apr 2010 | 5249 vizualizari

 

E mult mai gustos decat o arata pozele...

 

INGREDIENTE

            Blatul :

  • -   30 g. faina,
  • -         o lingurita rasa praf de copt,
  • -         100 g. zahar,
  • -         100g. migdale prajite si macinate,
  • -         coaja rasa de la o portocala,
  • -         3 oua,
  • -         50 ml. ulei,
  • -         un praf de sare.

Crema:  

  • - 9 foi de gelatina  ( sau 3 pliculete cu gelatina praf ) ,
  • - 350 ml. lapte,
  • - 5 galbenusuri,
  • - 120 g. zahar,
  • - 400 ml. frisca,
  • - 80 ml. lichior de portocale,
  • - 100 g. ciocolata amaruie ,
  • - 3-4 portocale.

  Pentru ornat:

  •  - 100 g. ciocolata amaruie sau menaj, in care mai adaugam cacao
  •  - 50 g. cacao.

 

Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de portocale:

 Blatul:   Se mixeaza ingredientele pentru blat , se toarna in forma (cu margini detasabile)  tapetata cu hartie de copt si se coace 20-25 min. in cuptorul incins.

 Crema:  Se bat galbenusurile cu zahar si se toarna laptele fierbinte. Se incalzeste in bain-marie amestecand continuu , pana se ingroasa putin. Se adauga gelatina si se dizolva . Se scoate compozitia din bain-marie si se bate pana se raceste, apoi se inglobeaza frisca batuta si lichiorul ( poate fi si alt lichior sau coniac, in care punem coaja de portocala ).

Se acopera blatul cu jumatate din crema, dupa ce am asezat cateva felii de portocala pe marginea vasului.  In restul de crema se inglobeaza 100 g. ciocolata topita si miezul de la 2-3 portocale, taiat cubulete. Crema de ciocolata se adauga peste crema alba si se marmoreaza cu o furculita. Tortul se da la frigider cca. 3-4 ore.

 ORNAT:  Se topeste ciocolata , se toarna pe o folie sau hartie de copt si se niveleaza, apoi se lasa sa se intareasca. Se rup bucati si se pudreaza cu cacao. Cu aceste bucati se orneaza suprafata tortului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancarica de cartofi, cu costita afumata si legume, la tigaie

de vasimur 4

ieri la 16:54

Strudel din aluat foietaj cu budinca de vanilie si visine

de Caty 2

pe 06.07 la 18:42

 Torturi spirala cu zmeura  si La multi ani ! ( reteta cu nr 1800 )

pe 05.07 la 18:28

Reteta de briose cu ciocolata si fructe de padure

pe 05.07 la 15:03

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort Rozalia