Gem de piersici plate (piersici...
Postat de: mirela0911 in Dulceata / GemSe spala bine piersicile apoi se scot samburii si se rup in bucati mai mici. Intr-o oala se asaza in straturi piersici, zahar, piersici, zahar. Se lasa la rece 2 ore. Se scoate oala de la rece,...Citeste continuarea
Gulas unguresc cu galuste si cartofi
Postat de: oanapl in VitaUmpli o oală cu apă și o pui la fiert cu 2 foi de dafin. Cureți carnea de pielițe, o speli și o tai bucăți. Când clocotește apa pui carnea și o fierbi pentru 30 de...Citeste continuarea
Gratin de vinete cu brânză sărată
Postat de: ctlina in Mancaruri de legumeTaiati vinetele in felii de 1 cm grosime. In mod normal trebuie prajite in ulei, eu am ales sa le gatesc la cuptor. Cu un penson ungeti fiecare felie cu ulei de masline,...Citeste continuarea
Gogosari in bulion
Postat de: trifadalia in MuraturiSe spala gogosarii si se taie fidelute. Ingredientele se pun intr-o oala la fiert. Cand clocoteste, se pun gogosarii taiati si se lasa 10 minute sa fiarba, amestecand si intorcandu-i de...Citeste continuarea
Gem de caise
Postat de: ancutsa in Dulceata / GemSe spală caisele, se îndepărtează sâmburii, apoi se taie cuburi mai mici. Se pun într-o cratiţă, se acoperă cu zahăr (ţinând cont de cantitatea caiselor,...Citeste continuarea
Gem de prune cu coaja
Postat de: Constelatialeu in Dulceata / GemMai intai culesul, cu grija ca-s cam batrani prunii, dar inca rodesc....nu ca-n tinerete, dar inca o fac si mi-au dat mie de lucru.....Deci am cules prunele, apoi le-am pus in apa sa le spal si...Citeste continuarea
Gulas in strachina de pita
Postat de: amalia01 in Retete DelikatPentru început cureți cartofii de coaja, îi speli și îi lași în apă rece. Cureți ceapa și ardeiul, le speli și le tai cubulețe cât mai mici, apoi le...Citeste continuarea
Gratar de porc si pui cu Delikat
Postat de: Valclaudia in Retete DelikatCarnea de porc se taie bucati si se pune intr-un castron. Presaram deasupra 1/2 plic condiment pentru gratar de la Delikat. Masam carnea sa condimentam uniform toate bucatile. La fel procedam...Citeste continuarea
Gogonele si castraveti in otet
Postat de: ancutsa in Retete DelikatSe spală castraveţii şi gogonelele şi se aşază în borcanul spălat bine. Se presară printre castraveţi rondele de ceapă, boabe de piper negru, boabe de...Citeste continuarea
Gogosari umpluti cu compozitie de...
Postat de: abetina in Retete DelikatSe dau prin robot ciupercile, morcovii, cepele si se pun intr-un vas suficient de mare incat sa incapa toata compozitia de sarmale. Se adauga pasta de tomate, plicul cu Delikat, sare daca mai...Citeste continuarea
Gnocchi de casa pufosi in sos de...
Postat de: Satisfyyourcravings in PasteCartofii se spala bine, se usuca si se inteapa din loc in loc cu o furculita. Se coc in cuptorul preincalzit la 200 de grade C, 30-40 de minute. Se lasa putin la racorit, se taie...Citeste continuarea
Ghiveci de legume cu oua romanesti...
Postat de: simona72 in Retete DelikatPentru ca am folosit legume doar pentru o persoana, am folosit o tigaie mica din fonta. Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei. Cand devine sticloasa, se adauga usturoiul taiat...Citeste continuarea
Galbiori cu usturoi si mamaliguta
Postat de: autodiag in Mancaruri de postSe curata galbiorii de pamant, se spala si se taie in bucati mari. Se pune ulei intr-o cratita, se adauga galbiorii si sarea. Se lasa sa fiarba pana scade zeama, apoi se adauga apa si se lasa...Citeste continuarea
Gulas unguresc cu carne de porc
Postat de: Meea in Retete DelikatTăiem carnea de porc bucățele și o prăjim în untură. Adăugăm ceapa tăiată în bucăți mai mari. După ce s-a călit și ceapa vom pune...Citeste continuarea
Gnocchi de casa cu sos carbonara
Postat de: BakeUpArtist in Retete DelikatAm început cu prepararea pastelor ; am fiert cartofii și am făcut un piure fin. Ca să obțin niște gnocchi foarte gustoși, ca în Italia, am asezonat piureul cu ierburi italiene...Citeste continuarea
Ghiveci de legume, cu pui, la...
Postat de: ladydi in Retete DelikatSpalam si portionam pieptul de pui in bucatele, pe care le condimentam cu condimente pentru pui de la Delikat. Le dam la frigider si intre timp pregatim legumele. Curatam si taiem cubulete...Citeste continuarea
Gem de zmeura
Postat de: eumimi in Dulceata / GemZmeura aleasa si spalata bine se pune intr-un vas si se cantareste. Vom pune zahar pe jumatate din cantitatea de zmeura si amestecam. Punem la foc mic sa fiarba si amestecam din cand in...Citeste continuarea
Gem de corcoduse rosii
Postat de: cristinutanicolita in Dulceata / GemAlegem corcodușe cât mai coapte. Le spalam si le alegem de sâmbure. Punem corcodusele intr-o cratiță și adaugam zahărul. Amestecam si le lăsăm câteva ore sau...Citeste continuarea
Gem de caise, piersici si nectarine
Postat de: cristinutanicolita in Dulceata / GemSpalam foarte bine fructele, în apa călduță. Le scoatem samburii si le taiem. Punem fructele intr-o cratiță și adaugam zahărul. Le lăsăm intr-un loc răcoros, cca. 6...Citeste continuarea
Gratar de vitel cu sos de ciocolata...
Postat de: amalia01 in Retete DelikatCarnea o speli sub jet de apă rece si o tai felii groase de cca 0,5 cm ( un deget). O bati putin cu ciocanul special, o condimentezi și o ungi cu uleiul de masline. O lași la rece...Citeste continuarea
Ghiveci cu pui la oala de lut
Postat de: Constelatialeu in Retete DelikatMai intai am spalat ciocanele de pui, le-am sters cu un servet si apoi le-am stropit cu putin ulei si am presarat condimentele de la Delikat. Separat am curatat toate legumele, le-am taiat in...Citeste continuarea
Guacamole
Postat de: gurita_ta2005 in SalateMai intai se pregatesc celalalte ingrediente care se pun toate separat. Se vor pune peste avocado dupa gust. Ceapa rosie se toaca marunt, usturoiul se da pe razatoarea mica, iar rosia se curata...Citeste continuarea
Gulas cu galuste si cartofi
Postat de: licurici_lra in Retete Delikat1. Carnea se taie fasii, se da prin faina si amestec de ierburi si boia, apoi se prajeste in putin ulei, adaugandu-se apa, din cand in cand, sa nu se...Citeste continuarea
Gratin de cartofi cu ierburi aromate
Postat de: cristina1985 in Retete DelikatPulpele de pui se curata de piele si se pun intr-o tigaie cu putina apa, cu capac, timp de 1 ora si 30 minute, timp in care mai adaugati lichid (apa). Cartofii se taie cu o razatoare...Citeste continuarea
Garnitura de cartofi noi, cu marar...
Postat de: vasimur in Mancaruri de legumePreparare cartofi Într-o oală, punem apă la fiert, cu puțină sare. Spălăm foarte bine cartofii de praf şi pământ și îi curăţăm de coajă. Dacă sunt prea...Citeste continuarea
Garnitura de telina la aburi, cu...
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriȚelina se curăță de coajă, se spală, se taie în forma dorită (eu o tai sub formă de triunghiuri, cu grosimea de 4-5 mm) și se pune să fiarbă la aburi, timp de 15-16 minute. Se...Citeste continuarea
Gustari cu pasta de avocado si ton
Postat de: rocsi_1612 in TonTaiati avocado pe jumatate, indeparati samburele, iar avocado il luati din coaja cu ajutorul unei linguri. Il puneti in blender, adaugati usturoiul curatat. Presarati sare, piper, puneti zeama de...Citeste continuarea
Gratar Delimano
Postat de: Valclaudia in PorcAm taiat carnea de porc in felii potrivite ca grosime. Am asezat gratarul pe o masuta in curte in apropierea unei prize. Am conectat gratarul la sursa de curent, am setat aparatul pe mediu...Citeste continuarea
Garnitura de cartofi crocanti la...
Postat de: Oana in Aperitive / GarnituriCurata cartofii, spala-i bine si apoi taie-i felii mai groase, apoi bastonase, gen wedges. Incalzeste cuptorul la 200 grade C, pe treapta sus-jos +ventilator, daca ai cuptor electric, sau mediu...Citeste continuarea
Garnitura de cus-cus cu friptura de...
Postat de: mirela0911 in PuiMai intai se pune apa impreuna cu condimentele pe foc pentru a fierbe. Intr-o cratita larga se pune uleiul, apoi pastele cus-cus. Se lasa putin sa se prajeasca, apoi se toarna apa fierbinte...Citeste continuarea
Gratin de cartofi cu urzici si...
Postat de: vasimur in Mancaruri de legumePrepararea urzicilor Urzicile se aleg, se rup codițele și se separă de alte “buruieni”. Se spală bine, într-un vas mare umplut cu apă, pentru a înlătura nisipul...Citeste continuarea
Gulas
Postat de: Satisfyyourcravings in VitaCeapa se toaca marunt, carnea se taie cuburi mai mari, rosiile se toaca, cartofii se curata de coaja si se taie cuburi, morcovii se toaca marunt si ardeiul se taie in fasii subtiri. Intr-o...Citeste continuarea
Garnitura pireu de cartofi si sfecla
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legumeCuratati cartofii, sfecla si usturoiul. Spalati legumele curatate. Taiati cuburi potrivite cartofii si sfecla. Se pun toate legumele inclusiv usturoiul la fiert....Citeste continuarea
Gulas de vita la slow cooker Crock-Pot
Postat de: mirela0911 in Slow CookerSe spala carnea si se usuca cu servetele absorbante. Intr-o tigaie se pune putin ulei la incins. Carnea se da prin faina, se scutura bine apoi se pune in tiaie. Se lasa sa se rumeneasca usor....Citeste continuarea
Gratin de cartofi si pastarnac
Postat de: Satisfyyourcravings in Aperitive / GarnituriSe preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Cartofii si pastarnacul se taie felii subtiri. Se amesteca smanatana cu ouale, sare si piper. Intr-un vas pentru cuptor uns cu unt,...Citeste continuarea
Garnitura cu cus-cus
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriCepele se curata si se spala. Spalati ardeiul iute. Morcovul se curata si se spala. Spalati frunzele de patrunjel si le tocati. Taiati bucatele morcovul si tocati jumatate din...Citeste continuarea
Gnocchi cu sparanghel si pesto
Postat de: cristiefect in PasteIntr-o tigaie mare punem o lingura de ulei la incins si punem gnocchi la prajit cate 4-5 minute pe o parte, apoi ii intoarcem si ii mai lasam 4-5 minute. Condimentam cu sare si piper. Punem...Citeste continuarea
Ghiveci de legume cu orez
Postat de: Gheorghita_T in Mancaruri de postSe curata legumele si se pregatesc pentru tocana: ceapa si ardeiul capia se taie cubulete, morcovii si dovlecelul se dau pe razatoare, iar mararul se toaca marunt. Intr-o oala se pune ceapa...Citeste continuarea
Ghiveci calugaresc
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de postCepele se curăță, se spală, se taie julienne și se călesc în ulei, la foc mic, ca să nu se ardă, ci să se înmoaie doar puțin și să capete un gust dulce. Se spală...Citeste continuarea
Gratar cu risotto
Postat de: ancutsa in PorcSe pregătesc ceafa şi fleica de porc: se unge cu puţin ulei fiecare bucată şi se condimentează după gust. Se aşază pe grătarul electric, rumenindu-se bine pe fiecare parte....Citeste continuarea
Gem de struguri
Postat de: lili in Dulceata / GemStrugurii ii spalam bine, ii curatam de codite si ii punem la fiert. In oala in care ii fierbem punem apa cat sa ii acopere. Dupa ce au fiert, ii strecuram. Siropul rezultat il punem iar la fiert...Citeste continuarea
Guacamole
Postat de: cristeena20 in Mancaruri de legumeDesfacem avocado in doua si scoatem samburele si cu o lingura scoatem miezul. Trebuie sa folositi avocado bine copt. Daca, atunci cand il cumparati, este foarte dur, lasati-l pentru cateva...Citeste continuarea
Gnocchi cu sos de rosii si ciuperci
Postat de: ancutsa in PastePentru aluat: se curăţă şi se spală cartofii, se taie cuburi mari şi se pun la fiert cu un praf de sare. Când sunt fierţi, se dau de pe foc, se scurg de apă, se lasă cam...Citeste continuarea
Gyros cu carne de porc
Postat de: cristina1985 in PorcPulpa de porc se taie cubulete, se caleste in putin ulei, pana devine alba. Se pune sare, se toarna apa fierbinte si se fierbe 2 ore si 30 minute. In tot acest timp se poate adauga apa (fierbinte)...Citeste continuarea
Gulas
Postat de: katty in VitaTaiem carnea de vita cuburi mai mari. Intr-un tuci punem la incins untura. Adaugam carnea de vita si amestecam ocazional pana se albeste bine pe toate partile. Punem ceapa tocata fin si...Citeste continuarea
Gulas de porc cu ciuperci
Postat de: eumimi in PorcCalim intr-o cratita ceapa si usturoiul tocate marunt impreuna cu ciupercile taiate in 2 sau 3 sa fie cat mai mari. Carnea o calim separat. Adaugam peste ceapa calita si pasta de...Citeste continuarea
Gnocchi in sos cu carnati
Postat de: caroline in PasteCuratam ceapa de coaja si o tocam marunt. Punem putin ulei intr-o tigaie si cand acesta este incins, adaugam ceapa. Lasam la calit, la foc mic. Inlaturam pielita de la carnati si carnea o...Citeste continuarea
Garnitura de varza cu fasole
Postat de: xana in Aperitive / GarnituriFrunzele de varza spalate se ruleaza, apoi se taie in fasii subtiri si se pun la fiert in apa cu putina sare. Se lasa la fiert, pana pana se inmoaie. Intr-o oala punem uleiul de masline si...Citeste continuarea
Gogosari in otet
Postat de: CofetariiBucatari in MuraturiPregatim saramura pentru gogosari. Punem pe rand intr-o oala apa, otetul, zaharul si condimentele. Amestecam bine pana se dizolva zaharul si punem oala pe foc si lasam la fiert saramura (trebuie...Citeste continuarea
Gnocchi de vizita
Postat de: mihaelar63 in PastePastele se pun la fiert in apa clocotinda, cu sare, respectand timpul indicat pe ambalaj. Eu fierb pastele mai putin decat timpul indicat pentru ca-mi place a la dente. De exemplu in...Citeste continuarea