Ghiveci de legume cu orez

de Gheorghita_T in Mancaruri de post, 2 Apr 2018 | 15255 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 gr. de orez
  • 2 cepe
  • 2 morcovi potriviti
  • 1 dovlecel
  • 1 ardei capia
  • 1 cutie de rosii decojite bucati (450 ml)
  • 1 legatura de marar
  • 3 litri de apa
  • sare, piper si vegeta dupa gust
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci de legume cu orez:

Se curata legumele si se pregatesc pentru tocana: ceapa si ardeiul capia se taie cubulete, morcovii si dovlecelul se dau pe razatoare, iar mararul se toaca marunt.

Intr-o oala se pune ceapa la prajit, cand ceapa este aproape prajita, se adauga morcovii si ardeiul capia, se amesteca si se lasa 5 minute la foc potrivit, avand grija sa nu se prinda.

Se adauga orezul si sare dupa gust, se amesteca si se lasa din nou 5 minute.

Se adauga apa si mancarea se va lasa sa fiarba la foc potrivit pana cand orezul este aproape fiert. In tot acest timp se va amesteca din cand in cand.

Cand orezul este aproape fiert, adaugam dovlecelul si cutia de rosii, amestecam si lasam ghiveciul cateva minute la fiert pana cand se fierb rosiile.

La final se adauga mararul tocat marunt si se potriveste ghiveciul de gust cu piper si  vegeta. Se mai lasa la fiert inca 5 minute si se poate opri focul.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Trebuie sa fim atenti sa amestecam ca sa nu se prinda.

2

In functie de preferinte, se poate servi alaturi de o salata de legume proaspete sau muraturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci de legume cu orez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Mancare de linte cu cartofi