Mancare de gutui

de ramo_cata in Mancaruri de post, 12 Noi 2009 | 9238 vizualizari

 

imi facea strabunica mea cand eram mica,o bunatate...eu o mananc ca desert (nu-mi place combinatia dulce cu sarat)dar se poate servi cu friptura de pui,porc,vita...

 

INGREDIENTE

  • 500g gutui(4 gutui medii)
  • 100 g zahar
  • 50g faina
  • 300 ml apa
  • ulei
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de gutui:

Am spalat gutuile ,le-am taiat felii cam de 2-3 cm.Am pus gutuile la calit in uleiul incins ,le-am intors cand pe o parte cand pe cealalta.Le-am scos iar in uleiul ramas am pus zaharul si faina,am amestecat pana cand zaharul incepe sa se caramelizeze,am stins cu apa si am amestecat pana s-a dizolvat tot zaharul.eu am mai adaugat cate putina apa pentru ca mi s-a parut cam groasa compozitia.am mai dat cateva clocote si am adaugat gutuile prajite.le-am mai lasat la fiert cam 10 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Michelle 1

13.11.2009, 00:02

interesant

ANCA 1

13.11.2009, 12:20

nu contest ca altora le place, Rivka, nu am incercat si nici nu cred ca voi incerca combinatii d-astea, ptr ca am alte gusturi mie da-mi picant, iute, acrisor, astea da, oricand merg la orice mancare, dar in mintea mea dulcele =desert

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Piftelute cu varza de bruxelles