Ardei umpluti de post

de Mihaela11_jo in Mancaruri de post, 9 Dec 2010 | 5490 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 12 ardei  
  • 2 cani de orez  
  • 1 rosie  
  • 3 morcovi  
  • 1 ceapa  
  • 4 linguri de frunza de patrunjel  verde  
  • 2 linguri de frunza de menta  verde  
  • condiment mixt: cuisoare,coriandru,cardamom,scortisoara, foi de dafin,ghimbir  
  • 1 nucsoara  
  • 3 lingurite Vegeta sau Deli’kat 10 legume  
  • 3 linguri ulei de masline  
  • sare dupa gust  
  • piper proaspat macinat dupa gust  
  • 2 cani bulion de rosii
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti de post:

Orezul se lasa cu apa fierbinte 10minute apoi se spala bine.

Se caleste ceapa taiata marunt in uleiul de masline si se adauga orezul; se lasa la foc mic 5 minute.

Se lasa sa se raceasca orezul apoi se adauga rosia taiata marunt,nucsoara rasa,frunza de patrunjel si menta tocata marunt, condimentele, 1 lingurita de Vegeta si 1 si ½ lingurite de sare.

Se spala ardeii si se curata de codite si nervuri.

Se umplu ardeii cu orezul cca ¾ si se pune un capacel pentru a nu iesii umplutura in timpul fierberii.

Se pun la fiert in apa cu 1 lingurita de sare, 2 lingurite Vegeta si bulionul de rosii.

Morcovii se spala, se curate de coaja; 1 morcov se taie rondele si ceilalti 2 se taie julien; se adauga la supa.

Cand supa a inceput sa fiarba se reduce focul , se acopera si se lasa la fiert 45-50 de minute.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ghiveci de legume cu orez