Gem de caise cu zahar gelifiant
Postat de: Constelatialeu in Dulceata / GemAm cumparat caise foarte coapte, le-am luat coaja si scos samburii si am adaugat zaharul, apoi le-am pasat foarte bine. Am pus cratita pe foc, la foc mic si am lasat sa dea in clocot, am luat...Citeste continuarea
Gogosi cu lingura
Postat de: gurita_ta2005 in DulciuriIntr-un bol punem oul si zaharul si amestecam bine. Punem si praful de copt,coaja de lamaie si portocala,iaurtul si branza rasa pe razatoarea mica. Se pune faina putin cate putin si se...Citeste continuarea
Gogoşi cu lingura
Postat de: madi_marin in DulciuriSe bat într-un bol oul cu zahărul, praful de sare, esenţa de vanilie. Se adaugă coaja rasă de lămâie, iaurtul şi brânza. Se amestecă bine totul, apoi se pune praful...Citeste continuarea
Gem de capsuni cu banane
Postat de: susu in Dulceata / GemBananele se înțeleg bine cu parfumul capsunilor, nu încurcă deloc gustul ba chiar se completează bine asa ca, chiar va rog sa încercați aceasta combinatie minunata....Citeste continuarea
Gem de capsuni cu ghimbir
Postat de: susu in Dulceata / GemCapsunile se spala cu apa și zeama de lamaie ca sa-si pastreze culoarea apoi se amesteca impreuna cu zaharul si restul de jumatate din zeama de lamaie. Se lasa cel putin 3 ore dupa care o...Citeste continuarea
Gem de caise
Postat de: ancutsa in Dulceata / GemSe spala caisele si se scot samburii, dupa care vor ramane aprox 500 g de caise. Acestea se taie apoi in bucati cat mai mici. Se pun caisele intr-o cratita mare, se acopera cu zaharul, ca sa...Citeste continuarea
Gratin de cartofi
Postat de: momo121 in Mancaruri de legumeCartofii ii curatam, spalam si ii taiem rondele subtiri. Intr-o tava, eu am folosit rotunda, puteti pune si hartie de copt cum am facut eu, dar puteti sa o ungeti doar cu unt, iar pentru...Citeste continuarea
Ghiveci de legume la slow cooker...
Postat de: Dya in Slow CookerTăiem carnea în cuburi potrivit de mici, o stropim cu puţin ulei (două linguri), o aşezăm în vasul slow cooker-ului Crock-Pot -ului şi setăm timpul pentru o oră...Citeste continuarea
Gogosi pentru pofticiosi cu glazura
Postat de: Bucataras in DulciuriASUL 1: dizolvarea drojdiei Incalzeste putin laptele pe foc si dizolva drojdia si zaharul vanilat bourbon in el. Las-o la cald cca 5-10 min pana incepe sa se umfle. PASUL 2: amesteca...Citeste continuarea
Gem de capsuni cu Chia (ultra rapid)
Postat de: Satisfyyourcravings in Dulceata / GemSe taie capsunile in sferturi si se incalzesc intr-o craticioara la foc mediu spre mare, pana incep sa se inmoaie. Se paseaza usor cu o lingura sau o unealta pentru piure. Se adauga semintele...Citeste continuarea
Gem de capsuni cu merisoare si ghimbir
Postat de: susu in Dulceata / GemCapsunile conțin pectina asa ca este chiar indicat sa adaugam 1-2 mere verzi pentru a lega mai bine gemul, eu n-am avut asa ca am pus rosu. Spalam capsunile in apa cu zeama de la jumatate...Citeste continuarea
Gem de capsuni
Postat de: reisnaor_2006 in Dulceata / GemPentru inceput spalam bine capsunile,le rupem coditele si le taiem pe jumatate sau in patru daca fructu este mai mare.Le-am asezat intr-un vas si am presarat zaharul...Citeste continuarea
Gnocchi homemade cu sos alb si mazare
Postat de: simona72 in Mancare copiiPentru gnocchi: se pune cartoful la fiert(de preferat in coaja) in apa cu sare. Il probam cu furculita, iar cand aceasta patrunde cu usurinta inseamna ca, cartoful este fiert. Se zdrobeste...Citeste continuarea
Gogosi glazurate cu ciocolata
Postat de: CameliaComan in Mancare copiiPregatite aluat: Intr-o craticioara punem la incalzit laptele. Adaugam si untul. Amestecam usor pana se topeste untul in laptele cald. Cernem faina intr-un bol. Adaugam drojdia, zaharul si...Citeste continuarea
Gogosi cu lingura
Postat de: eumimi in DulciuriIntr-un bol amestecam bine cu un tel ouale cu zaharul, zaharul vanilat, iaurtul si cu praful de sare. La final adaugam faina si praful de copt si le incorporam bine. Punem o tigaie cu ulei la...Citeste continuarea
Ghiveci la tigaie cu zucchini
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postCeapa si ardeii se curata, se spala. Ceapa se toaca marunt, ardeii se taie bucatele. Punem ceapa si ardeiul la sotat in ulei de masline pentru 5 minute la foc mediu. Zucchini se spala, se...Citeste continuarea
Gogosi facute cu lingura
Postat de: Valclaudia in DulciuriIntr-un castron din plastic incapator batem ouale cu sarea, untul,drojdia si zaharul,cca 5 minute. Adaugam laptele caldut, coaja si zeama de lamaie, zaharul vanilat. Amestecam putin,...Citeste continuarea
Gris cu lapte si dulceata de capsuni
Postat de: aliliana in DulciuriIntr-un vas se pune laptele la fiert impreuna cu putina sare, zahar, zahar vanilat si untul. Cand se incalzeste putin se adauga grisul ,"in ploaie". Se amesteca sa nu se faca cocoloase....Citeste continuarea
Glazura stralucitoare colorata
Postat de: carmen in Dulciuri1. 6 grame gelatina se pun la hidratat in 36 ml apa 2. 65 ml lapte condensat se pun intr-un castron (unde vom si lucra) 3. 50 ml apa cu 100 g zahar si 100 glucoza (reteta originala zice...Citeste continuarea
Garnitura cartofi taranesti
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriCartofii se fierb in coaja, se curata dupa si se taie cuburi potrivite. Ceapa se curata si se taie julien. Costita se taie fasii. Intr-o tigaie se pune uleiul si cand este incins punem...Citeste continuarea
Gustare rece
Postat de: ela2015 in Aperitive / GarnituriSpălăm, curățăm și feliem legumele după preferință. Așezăm carnea, cașcavalul, măslinele și legumele pe platouri, formând decoruri. Servim cu chifle (și eventual sosuri...Citeste continuarea
Gnocchi cu friptura de miel
Postat de: MotanLaOale in OaieGnocchi se fierb in apa cu sare pana se ridica la suprafata. Se scot intr-o strecuratoare sa se scurga. Se pun in tava in care s-a preparat friptura de miel. In tava se pun si bucatile de...Citeste continuarea
Gnocchi din dovleac copt cu unt...
Postat de: Satisfyyourcravings in PastePentru pesto, se amesteca toate ingredienele mai putin uleiul, cu ajutorul unui robot de bucatarie. In timp ce robotul este in functiune, se adauga uleiul in fir continuu, pana se obtine o pasta...Citeste continuarea
Gnocchi de morcovi in unt aromat
Postat de: Anett in PasteCuratam morcovii si le taiem in rondele. Le punem intr-un castron cu apa sarata si le fierbem pana devin moale. Strecuram bine si le asezam intr-un bol mare. Lasam sa raceasca cateva minute,...Citeste continuarea
Gulas de miel cu carnati
Postat de: Bucataras in OaieAstazi iti prezint o varianta altfel, cu miel, ca sa-ti stimulez inspiratia in perioada sarbatorilor de Pasti. Ai nevoie de: 1,5 kg pulpa de miel, fara os, curatata bine, 700 g de carnati...Citeste continuarea
Ghiveci cu zacusca
Postat de: cristinutanicolita in Mancaruri de postCuratim , spălăm si tocat legumele si cartofi. Intr-o cratiță punem uleiul la încins. Călin legumele cca 10 min. Adăugăm cartofii, mazarea si fasolea. Acoprim cu apa si lasam sa...Citeste continuarea
Garnitura pilaf
Postat de: ela2015 in Aperitive / GarnituriSpalam, curatam si tocam legumele dupa preferinta. Punem uleiul la incalzit. Cand s-a infierbantat usor adaugam cubuletul de unt (grija mare sa nu se arda). Dupa ce untul s-a topit si...Citeste continuarea
Guguluf pufos pentru copii
Postat de: ianculubita in PrajituriGalbenusurile frecate cu zahar apoi ulei cate putin, se adauga iaurtul, coaja de lamaie, faina amestecata cu praful de copt si cernuta, iar la sfarsit albusurile batute spuma cu un praf de sare si...Citeste continuarea
Gnocchi cu ficatei de pui
Postat de: sebirizescu in PorcFicatul de pui se curata de pielite si se spala bine, se pune intr-o tigaie cu ulei de masline si se lasa cateva minute sa se prajeasca pe ambele parti. Ceapa se toaca marunt, iar ardeiul kapia...Citeste continuarea
Gratin de cartofi cu carne
Postat de: ctlina in Mancaruri cu carneCuratati morcovii si taiati-i rondele. Curatati si taiati marunt ceapa si usturoiul. Prajiti ceapa si usturoiul in uleiul de masline, adaugati rondelele de morcov, carnea si reveniti...Citeste continuarea
Gogosi de post cu scortisoara la...
Postat de: timea in Mancaruri de postToate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Intr-o cana punem drojdia uscata, o lingurita de zahar si 2 lingurite de faina si le amestecam adaugand 100 ml de apa calduta....Citeste continuarea
Gustare rapida cu avocado si Za'atar
Postat de: Satisfyyourcravings in SandvisuriSe sfarama avocadoul cu o furculita si se intinde pe bucatile de toast. Se presara Za'atar peste. Citeste continuarea
Guguluf cu fistic si portocale
Postat de: panacris in DulciuriUntul moale se amestecă energic cu zahărul și zahărul vanilinat, până se încorporează zahărul. Apoi se adaugă pe rând gălbenușurile, împreună cu zeama de...Citeste continuarea
Gulas de vita cu cartofi
Postat de: licurici_lra in VitaCarnea de vita se spala si se taie cubulete. Legumele se curata, se spala, apoi se taie: ceapa se toaca marunt, morcovii, ardeiul si rosiile se taie cubulete...Citeste continuarea
Gateau de riz au caramel
Postat de: ianculubita in DulciuriSe pune orezul intr-un vas cu 1l de apa pe foc mic si se lasa 5min amestecand mereu apoi se opreste focul si orezul se scurge;acest procedeu se face ca orezul sa se umfle putin; Intr-un vas se...Citeste continuarea
Graten de legume pe pat de cus cus...
Postat de: CulinaryRainbow in Slow CookerAm spălat și am curățat toate legumele. Le-am tăiat, apoi le-am pus împreună cu apa în vasul ceramic al aparatului Crock-Pot slow cooker 4,7 L Digital . Le-am potrivit gustul cu...Citeste continuarea
Gulii umplute cu orez si soia la...
Postat de: CulinaryRainbow in Slow CookerPe cât pare de complexă, pe-atât de ușor e de preparat. Pentru început, am hidratat soia în apă fierbinte. Am curățat și am scobit guliile. Miezul scobit l-am pus...Citeste continuarea
Gogosi umplute cu dulceata
Postat de: gurita_ta2005 in DulciuriUntul se topeste intr-un bol pe baie de aburi,iar laptele se pune la incalzit putin. Faina se amesteca cu zaharul si drojdia si se amesteca. Se incorporeaza oul si laptele treptat,coaja de...Citeste continuarea
Gustare cu fructe
Postat de: TAB1TA in SalateBanana se decojeste si se rupe in bucati. Marul se taie cubulete. Stafidele se pun cateva minute la hidratat in apa. Se pun toate intr-un bol si se servesc imediat. Citeste continuarea
Garnitura de cartofi de post
Postat de: momo121 in Mancaruri de postCuratam cartofii de coaja, ii spalam si ii taiem cubulete. Intr-un oala asezam cubuletele de cartofi, acoperim cu apa, presaram putina sare si lasam la...Citeste continuarea
Ghiveci de legume
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postCuratam cepa, o spalam si o sotam la foc iute in ulei de masline impreuna cu ardeiul taiat bucati si prazul rondele. Adaugam dovleceii curatati de coaja, spalati si taiati cubulete. Presaram...Citeste continuarea
Gulioare umplute cu orez si ciuperci
Postat de: anuta in Mancaruri de postSe spala guliile se curata bine apoi li se taie un capacel la partea superioara si li se indeparteaza miezul ajutandu-ne de o lingurita. Se pune o craticioara cu apa si un praf de sare pe foc...Citeste continuarea
Guguluf cu nuca si mascarpone
Postat de: postavaru in PrajituriMixam ouale cu zaharul si vanilia pana cand se albesc si isi dubleaza volumul. Adaugam apoi uleiul in fir subtire si mixam continuu. Amestecam faina cu praful de copt si nuca si o incorporam...Citeste continuarea
Granola cu mere, migdale si stafide
Postat de: Satisfyyourcravings in DulciuriSe incalzeste cuptorul la 170 de grade Celsius. Se dau merele pe razatoarea mare si se amesteca cu ovazul, stafidele, migdalele, sare si unt. Se aseaza compozita intr-o tava in strat subtire....Citeste continuarea
Gogosi cu lingura
Postat de: caroline in DulciuriIntr-un bol mixam bine cu ajutorul unui tel cele 6 linguri cu zahar impreuna cu ouale intregi,zaharul vanilat si un varf de sare . Adaugam apoi laptele si cele patru linguri cu ulei, amestecam...Citeste continuarea
Gustari din cartofi dulci
Postat de: andaoana in Aperitive / GarnituriCartoful dulce (eu am folosit numai unul, pentru ca era maricel) l-am spalat bine de tot in apa rece cu o perie de legume. L-am taiat rondele de 1 cm grosime si le-am asezat pe o tava tapetata...Citeste continuarea
Gulas cu fasole noua - Bob gulas
Postat de: ctlina in Mancaruri cu carneSe curata si se taie ceapa si usturoiul marunt. Rosiile si ardeiul le taiem cubulete. Curatam si taiem morcovii in rondele. În oala sub presiune, punem la prajit carnea taiata în...Citeste continuarea
Gogoșele indragostite
Postat de: claudiaO in DulciuriCernem făină, punem oul,sarea,zahărul,untul topit,drojdia, coaja de lamaie si zaharul vanilat și adăugam apă până obținem un aluat elastic și molcuț. Lăsăm aluatul acoperit la...Citeste continuarea
Galuste de gris pufoase pentru supa...
Postat de: reisnaor_2006 in SupeIata cum se prepara Galuste de gris pufoase pentru supa - Reteta simpla cu reusita sigura Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le amestecam cu putina sare...Citeste continuarea
Gogosi
Postat de: ctlina in DulciuriÎntr-un castron, se amestecă făina și drojdia uscata. Adaugam laptele încălzit în prealabil și framantam bine (dacă aveți un robot utilizați-l). Se adaugă...Citeste continuarea