A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Gem de caise cu zahar gelifiant

Postat de: Constelatialeu in Dulceata / Gem

Am cumparat caise foarte coapte, le-am luat coaja si scos samburii si am adaugat zaharul, apoi le-am pasat foarte bine. Am pus cratita pe foc, la foc mic si am lasat sa dea in clocot, am luat...Citeste continuarea

Gogosi cu lingura

Postat de: gurita_ta2005 in Dulciuri

Intr-un bol punem oul si zaharul si amestecam bine. Punem si praful de copt,coaja de lamaie si portocala,iaurtul si branza rasa pe razatoarea mica. Se pune faina putin cate putin si se...Citeste continuarea

Gogoşi cu lingura

Postat de: madi_marin in Dulciuri

Se bat într-un bol oul cu zahărul, praful de sare, esenţa de vanilie. Se adaugă coaja rasă de lămâie, iaurtul şi brânza. Se amestecă bine totul, apoi se pune praful...Citeste continuarea

Gem de capsuni cu banane

Postat de: susu in Dulceata / Gem

Bananele se înțeleg bine cu parfumul capsunilor, nu încurcă deloc gustul ba chiar se completează bine asa ca, chiar va rog sa încercați aceasta combinatie minunata....Citeste continuarea

Gem de capsuni cu ghimbir

Postat de: susu in Dulceata / Gem

Capsunile se spala cu apa și zeama de lamaie ca sa-si pastreze culoarea apoi  se amesteca impreuna cu zaharul si restul de jumatate din zeama de lamaie. Se lasa cel putin 3 ore dupa care o...Citeste continuarea

Gem de caise

Postat de: ancutsa in Dulceata / Gem

Se spala caisele si se scot samburii, dupa care vor ramane aprox 500 g de caise. Acestea se taie apoi in bucati cat mai mici. Se pun caisele intr-o cratita mare, se acopera cu zaharul, ca sa...Citeste continuarea

Gratin de cartofi

Postat de: momo121 in Mancaruri de legume

Cartofii ii curatam, spalam si ii taiem rondele subtiri. Intr-o tava, eu am folosit rotunda, puteti pune si hartie de copt cum am facut eu, dar puteti sa o ungeti doar cu unt, iar pentru...Citeste continuarea

Ghiveci de legume la slow cooker...

Postat de: Dya in Slow Cooker

Tăiem carnea în cuburi potrivit de mici, o stropim cu puţin ulei (două linguri), o aşezăm în vasul slow cooker-ului Crock-Pot -ului şi setăm timpul pentru o oră...Citeste continuarea

Gogosi pentru pofticiosi cu glazura

Postat de: Bucataras in Dulciuri

ASUL 1: dizolvarea drojdiei Incalzeste putin laptele pe foc si dizolva drojdia si zaharul vanilat bourbon in el. Las-o la cald cca 5-10 min pana incepe sa se umfle. PASUL 2: amesteca...Citeste continuarea

Gem de capsuni cu Chia (ultra rapid)

Postat de: Satisfyyourcravings in Dulceata / Gem

Se taie capsunile in sferturi si se incalzesc intr-o craticioara la foc mediu spre mare, pana incep sa se inmoaie. Se paseaza usor cu o lingura sau o unealta pentru piure. Se adauga semintele...Citeste continuarea

Gem de capsuni cu merisoare si ghimbir

Postat de: susu in Dulceata / Gem

Capsunile conțin pectina asa ca este chiar indicat sa adaugam 1-2 mere verzi pentru a lega mai bine gemul, eu n-am avut asa ca am pus rosu. Spalam capsunile in apa cu zeama de la jumatate...Citeste continuarea

Gem de capsuni

Postat de: reisnaor_2006 in Dulceata / Gem

     Pentru inceput spalam bine capsunile,le rupem coditele si le taiem pe jumatate sau in patru daca fructu este mai mare.Le-am asezat intr-un vas si am presarat zaharul...Citeste continuarea

Gnocchi homemade cu sos alb si mazare

Postat de: simona72 in Mancare copii

Pentru gnocchi: se pune cartoful la fiert(de preferat in coaja) in apa cu sare. Il probam cu furculita, iar cand aceasta patrunde cu usurinta inseamna ca, cartoful este fiert. Se zdrobeste...Citeste continuarea

Gogosi glazurate cu ciocolata

Postat de: CameliaComan in Mancare copii

Pregatite aluat: Intr-o craticioara punem la incalzit laptele. Adaugam si untul. Amestecam usor pana se topeste untul in laptele cald. Cernem faina intr-un bol. Adaugam drojdia, zaharul si...Citeste continuarea

Gogosi cu lingura

Postat de: eumimi in Dulciuri

Intr-un bol amestecam bine cu un tel ouale cu zaharul, zaharul vanilat, iaurtul si cu praful de sare. La final adaugam faina si praful de copt si le incorporam bine. Punem o tigaie cu ulei la...Citeste continuarea

Ghiveci la tigaie cu zucchini

Postat de: Valclaudia in Mancaruri de post

Ceapa si ardeii se curata, se spala. Ceapa se toaca marunt, ardeii se taie bucatele. Punem ceapa si ardeiul la sotat in ulei de masline pentru 5 minute la foc mediu. Zucchini se spala, se...Citeste continuarea

Gogosi facute cu lingura

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Intr-un castron din plastic incapator batem ouale cu sarea, untul,drojdia si  zaharul,cca 5 minute. Adaugam laptele caldut, coaja si zeama de lamaie, zaharul vanilat. Amestecam putin,...Citeste continuarea

Gris cu lapte si dulceata de capsuni

Postat de: aliliana in Dulciuri

Intr-un vas se pune laptele la fiert impreuna cu putina sare, zahar, zahar vanilat si untul. Cand se incalzeste putin se adauga grisul ,"in ploaie". Se amesteca sa nu se faca cocoloase....Citeste continuarea

Glazura stralucitoare colorata

Postat de: carmen in Dulciuri

1. 6 grame gelatina se pun la hidratat in 36 ml apa 2. 65 ml lapte condensat se pun intr-un castron (unde vom si lucra) 3. 50 ml apa cu 100 g zahar si 100 glucoza (reteta originala zice...Citeste continuarea

Garnitura cartofi taranesti

Postat de: MotanLaOale in Aperitive / Garnituri

Cartofii se fierb in coaja, se curata dupa si se taie cuburi potrivite. Ceapa se curata si se taie julien. Costita se taie fasii. Intr-o tigaie se pune uleiul si cand este incins punem...Citeste continuarea

Gustare rece

Postat de: ela2015 in Aperitive / Garnituri

Spălăm, curățăm și feliem legumele după preferință. Așezăm carnea, cașcavalul, măslinele și legumele pe platouri, formând decoruri. Servim cu chifle (și eventual sosuri...Citeste continuarea

Gnocchi cu friptura de miel

Postat de: MotanLaOale in Oaie

Gnocchi se fierb in apa cu sare pana se ridica la suprafata. Se scot intr-o strecuratoare sa se scurga. Se pun in tava in care s-a preparat friptura de miel. In tava se pun si bucatile de...Citeste continuarea

Gnocchi din dovleac copt cu unt...

Postat de: Satisfyyourcravings in Paste

Pentru pesto, se amesteca toate ingredienele mai putin uleiul, cu ajutorul unui robot de bucatarie. In timp ce robotul este in functiune, se adauga uleiul in fir continuu, pana se obtine o pasta...Citeste continuarea

Gnocchi de morcovi in unt aromat

Postat de: Anett in Paste

Curatam morcovii si le taiem in rondele. Le punem intr-un castron cu apa sarata si le fierbem pana devin moale. Strecuram bine si le asezam intr-un bol mare. Lasam sa raceasca cateva minute,...Citeste continuarea

Gulas de miel cu carnati

Postat de: Bucataras in Oaie

Astazi iti prezint o varianta altfel, cu miel, ca sa-ti stimulez inspiratia in perioada sarbatorilor de Pasti.  Ai nevoie de: 1,5 kg pulpa de miel, fara os, curatata bine, 700 g de carnati...Citeste continuarea

Ghiveci cu zacusca

Postat de: cristinutanicolita in Mancaruri de post

Curatim , spălăm si tocat legumele si cartofi. Intr-o cratiță punem uleiul la încins. Călin legumele cca 10 min. Adăugăm cartofii, mazarea si fasolea. Acoprim cu apa si lasam sa...Citeste continuarea

Garnitura pilaf

Postat de: ela2015 in Aperitive / Garnituri

Spalam, curatam si tocam legumele dupa preferinta.  Punem uleiul la incalzit. Cand s-a infierbantat usor adaugam cubuletul de unt (grija mare sa nu se arda). Dupa ce untul s-a topit si...Citeste continuarea

Guguluf pufos pentru copii

Postat de: ianculubita in Prajituri

Galbenusurile frecate cu zahar apoi ulei cate putin, se adauga iaurtul, coaja de lamaie, faina amestecata cu praful de copt si cernuta, iar la sfarsit albusurile batute spuma cu un praf de sare si...Citeste continuarea

Gnocchi cu ficatei de pui

Postat de: sebirizescu in Porc

Ficatul de pui se curata de pielite si se spala bine, se pune intr-o tigaie cu ulei de masline si se lasa cateva minute sa se prajeasca pe ambele parti. Ceapa se toaca marunt, iar ardeiul kapia...Citeste continuarea

Gratin de cartofi cu carne

Postat de: ctlina in Mancaruri cu carne

Curatati morcovii si taiati-i rondele. Curatati si taiati marunt ceapa si usturoiul. Prajiti ceapa si usturoiul in uleiul de masline, adaugati rondelele de morcov, carnea  si reveniti...Citeste continuarea

Gogosi de post cu scortisoara la...

Postat de: timea in Mancaruri de post

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Intr-o cana punem drojdia uscata, o lingurita de zahar si 2 lingurite de faina si le amestecam adaugand 100 ml de apa calduta....Citeste continuarea

Gustare rapida cu avocado si Za'atar

Postat de: Satisfyyourcravings in Sandvisuri

Se sfarama avocadoul cu o furculita si se intinde pe bucatile de toast.  Se presara Za'atar peste. Citeste continuarea

Guguluf cu fistic si portocale

Postat de: panacris in Dulciuri

Untul moale se amestecă energic cu zahărul și zahărul vanilinat, până se încorporează zahărul. Apoi se adaugă pe rând gălbenușurile, împreună cu zeama de...Citeste continuarea

Gulas de vita cu cartofi

Postat de: licurici_lra in Vita

Carnea de vita se spala si se taie cubulete. Legumele se curata, se spala, apoi se taie: ceapa se toaca marunt, morcovii, ardeiul si rosiile se taie cubulete...Citeste continuarea

Gateau de riz au caramel

Postat de: ianculubita in Dulciuri

Se pune orezul intr-un vas cu 1l de apa pe foc mic si se lasa 5min amestecand mereu apoi se opreste focul si orezul se scurge;acest procedeu se face ca orezul sa se umfle putin; Intr-un vas se...Citeste continuarea

Graten de legume pe pat de cus cus...

Postat de: CulinaryRainbow in Slow Cooker

Am spălat și am curățat toate legumele. Le-am tăiat, apoi le-am pus împreună cu apa în vasul ceramic al aparatului Crock-Pot slow cooker 4,7 L Digital . Le-am potrivit gustul cu...Citeste continuarea

Gulii umplute cu orez si soia la...

Postat de: CulinaryRainbow in Slow Cooker

Pe cât pare de complexă, pe-atât de ușor e de preparat. Pentru început, am hidratat soia în apă fierbinte. Am curățat și am scobit guliile. Miezul scobit l-am pus...Citeste continuarea

Gogosi umplute cu dulceata

Postat de: gurita_ta2005 in Dulciuri

Untul se topeste intr-un bol pe baie de aburi,iar laptele se pune la incalzit putin. Faina se amesteca cu zaharul si drojdia si se amesteca. Se incorporeaza oul si laptele treptat,coaja de...Citeste continuarea

Gustare cu fructe

Postat de: TAB1TA in Salate

Banana se decojeste si se rupe in bucati.  Marul se taie cubulete. Stafidele se pun cateva minute la hidratat in apa. Se pun toate intr-un bol si se servesc imediat. Citeste continuarea

Garnitura de cartofi de post

Postat de: momo121 in Mancaruri de post

        Curatam cartofii de coaja, ii spalam si ii taiem cubulete. Intr-un oala asezam cubuletele de cartofi, acoperim cu apa, presaram putina sare si lasam la...Citeste continuarea

Ghiveci de legume

Postat de: Valclaudia in Mancaruri de post

Curatam cepa, o spalam si o sotam la foc iute in ulei de masline impreuna cu ardeiul taiat bucati si prazul rondele. Adaugam dovleceii curatati de coaja, spalati si taiati cubulete. Presaram...Citeste continuarea

Gulioare umplute cu orez si ciuperci

Postat de: anuta in Mancaruri de post

Se spala guliile se curata bine apoi li se taie un capacel la partea superioara si li se indeparteaza miezul ajutandu-ne de o lingurita. Se pune o craticioara cu apa si un praf de sare pe foc...Citeste continuarea

Guguluf cu nuca si mascarpone

Postat de: postavaru in Prajituri

Mixam ouale cu zaharul si vanilia pana cand se albesc si isi dubleaza volumul. Adaugam apoi uleiul in fir subtire si mixam continuu. Amestecam faina cu praful de copt si nuca si o incorporam...Citeste continuarea

Granola cu mere, migdale si stafide

Postat de: Satisfyyourcravings in Dulciuri

Se incalzeste cuptorul la 170 de grade Celsius. Se dau merele pe razatoarea mare si se amesteca cu ovazul, stafidele, migdalele, sare si unt. Se aseaza compozita intr-o tava in strat subtire....Citeste continuarea

Gogosi cu lingura

Postat de: caroline in Dulciuri

Intr-un bol mixam bine cu ajutorul unui tel cele 6 linguri cu zahar impreuna cu ouale intregi,zaharul vanilat si un varf de sare . Adaugam apoi laptele si cele patru linguri cu ulei, amestecam...Citeste continuarea

Gustari din cartofi dulci

Postat de: andaoana in Aperitive / Garnituri

Cartoful dulce (eu am folosit numai unul, pentru ca era maricel) l-am spalat bine de tot in apa rece cu o perie de legume. L-am taiat rondele de 1 cm grosime si le-am asezat pe o tava tapetata...Citeste continuarea

Gulas cu fasole noua - Bob gulas

Postat de: ctlina in Mancaruri cu carne

Se curata si se taie ceapa si usturoiul marunt. Rosiile si ardeiul le taiem cubulete. Curatam si taiem morcovii in rondele. În oala sub presiune, punem la prajit carnea taiata în...Citeste continuarea

Gogoșele indragostite

Postat de: claudiaO in Dulciuri

Cernem făină, punem oul,sarea,zahărul,untul topit,drojdia, coaja de lamaie si zaharul vanilat și adăugam apă până obținem un aluat elastic și molcuț. Lăsăm aluatul acoperit la...Citeste continuarea

Galuste de gris pufoase pentru supa...

Postat de: reisnaor_2006 in Supe

   Iata cum se prepara Galuste de gris pufoase pentru supa - Reteta simpla cu reusita sigura   Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le amestecam cu putina sare...Citeste continuarea

Gogosi

Postat de: ctlina in Dulciuri

Într-un castron, se amestecă făina și drojdia uscata. Adaugam laptele încălzit în prealabil și framantam bine (dacă aveți un robot utilizați-l). Se adaugă...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]