A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Taitei de casa

Postat de: ancutsa in Paste

  Intr-un castron, se pune putina faina, se face un spatiu in mijloc, se sparge oul, se presara putina sare si se amesteca bine. Se intinde coca intr-o foaie cat se poate se subtire pe...Citeste continuarea

Tacos de peste

Postat de: nico15 in Ton

Într-un castron mediu de adâncime, amestecati împreună ulei de măsline, suc de lime, pulbere de chili, cumin. Adăugati codul in aceasta marinada. Lăsati timp de 15...Citeste continuarea

Turte cu avocado

Postat de: sufletista in Piine

Cernem faina intr-un vas, amestecam cu zaharul, sarea si facem o adancitura in mijloc, adaugam drojdia dizolvata in putin lapte caldut, amestecam cu putina faina si lasam 5 min sa creasca....Citeste continuarea

Tocanita de champignons cu piure de...

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legume

Se curăță ciupercuțele de pielițele de pe pălărioare și de lamele, după care se spală în câteva ape. Pentru a le curăța foarte ușor, se rupe mai întâi...Citeste continuarea

Tocanita de rosii cu dovlecei

Postat de: sufletista in Mancaruri de legume

Intr-o cratita, calim ceapa tocata marunt, apoi adaugam rosiile tocate cubulete, 1 cana de apa. Amestecam si lasam pe foc cca. 5 min. Intre timp, curatam si tocam dovlecelul cubulete, adaugam...Citeste continuarea

Tocanita de ardei copti, cu cartofi...

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de post

Se spală ardeii și se pun la copt, având grijă să se coacă uniform pe toate fețele, dar nu prea tare. După ce s-au copt uniform, se pun într-o oală acoperită cu capac și...Citeste continuarea

Tocanita taraneasca de cartofi

Postat de: portiadelumina in Mancaruri de legume

Am trecut la modul de preparare sub 90 de minute, deoarece, atunci când şi pozezi, durează mai mult, în mod normal ar trebui să dureze totul aproape o oră.  Am curăţat...Citeste continuarea

Tagliatelle cu sos bolognese

Postat de: MotanLaOale in Paste

Pastele se fierb in apa cu sare, dupa recomandarile de pe ambalaj. Se pune sosul intr-o cratita si se fierbe pana ajunge la temperatura de fierbere. Se adauga smantana, putina apa si se...Citeste continuarea

Taitei de casa

Postat de: RODIMUR in Paste

   Se face un aluat consistent și elastic din făină, ouă, sare și apă. Se porționează aluatul în funcție de mărimea planșetei pe care veți întinde foile. Se...Citeste continuarea

Tajina cu pui si cartofi

Postat de: ctlina in Mancaruri cu carne

Cu o seara inainte, puneti la inmuiat nautul, in apa rece. Puneti apa suficienta caci se va umfla. A 2a zi, scurgeti nautul si clatiti-l sub apa rece. Puneti-l la fiert, in apa noua...Citeste continuarea

Tarta cu ciuperci, broccoli si ardei

Postat de: oanapl in Mancare copii

Pentru aluat, tai untul rece in cubulete si il amesteci cu faina si sarea, pana obtii o textura nisipoasa. Adaugi oul batut si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. Lasi aluatul la frigider,...Citeste continuarea

Tochitura moldoveneasca

Postat de: RODIMUR in Porc

Carnea se spală, se scurge de apă și se porționează cubulețe. Se pune la foc mic, într-o crăticioară cu ulei încins, până se albește (se întoarce pe toate...Citeste continuarea

Trufandale - Pastai prajite, cu...

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legume

Se rup cozile de la păstăi și, dacă sunt mari, se rup și ele în două, după care se pun la fiert, la foc iute. Între timp, se curăță și se spală codițele de ceapă...Citeste continuarea

Trufandale - Cartofi noi cu salata...

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de post

Se aleg cartofi noi, mici de preferință, pentru a fi preparați întregi. Se curăță, se spală și se fierb cartofii întregi. Între timp, se spală, se zvântă și...Citeste continuarea

Tarta cu carne de curcan si broccoli

Postat de: oanapl in Curcan

Tai carnea de curcan cubulete si o calesti pe toate partile. Adaugi condimentele, apoi adaugi ardeiul si ciupercile taiate cubulete. Intre timp, desfaci broccoli buchetele si le tragi un clocot...Citeste continuarea

Tarta cu ardei, spanac si dovlecel

Postat de: oanapl in Mancare copii

Intr-un vas, pui untul moale, 2 oua, faina, apa si un varf de cutit de sare. Framanti pana obtii un aluat omogen pe care il vei da pentru minim 30 minute la frigider. Frigi ardeii rosii, ii...Citeste continuarea

Taitei cu varza calita

Postat de: panacris in Paste

Varza se curăță de frunzele veștejite și se taie fideluță, cu rindeaua sau robotul de bucătărie! Atenție, nu se freacă varza cu sare, înainte de a se căli, doarece se...Citeste continuarea

Tocanita de post cu naut

Postat de: cristina1985 in Mancaruri de post

Nautul se tine in apa, cel putin 2 ore (de preferat toata noaptea in frigider). Vanata se coace pe aragaz, se curata, se lasa la scurs, apoi se toaca foarte putin. Se pune nautul la fiert,...Citeste continuarea

Tortelloni cu fasole verde

Postat de: mihaelar63 in Tortellini

Tortelloni se fierb in apa cu sare, respectand timpul de fierbere, de pe ambalaj. Pentru preparare rapida, se fierbe in acelasi timp si aceeasi oala si fasolea verde....Citeste continuarea

Taci si inghite

Postat de: oanapl in Porc

Pui apa, laptele si sarea intr-o oala, la foc potrivit. Inainte sa inceapa sa clocoteasca, adaugi malaiul treptat si amesteci energic cu facaletul. Dupa ce mamaliga a fiert, o lasi sa se...Citeste continuarea

Tarta cu broccoli, ardei, spanac si...

Postat de: oanapl in Mancaruri de legume

Pentru aluat, tai untul rece in cubulete si il amesteci cu faina si sarea, pana obtii o textura nisipoasa. Adaugi oul batut si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. Lasi aluatul la frigider...Citeste continuarea

Tabouleth

Postat de: luminita20_2006 in Salate

  Se pune bulgurul la umflat, in apa fierbinte, se acopera vasul cu un capac.  Intre timp, taiem marunt patrunjelul, ceapa si menta, iar rosiile cubulete.  Intr-un bol,...Citeste continuarea

Tarta cu piept de curcan si ciuperci

Postat de: oanapl in Curcan

Lasi foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Dai pieptul de curcan prin masina de tocat, iar ceapa o toci marunt. Pentru umplutura, calesti ceapa in ulei, adaugi carnea, ardeiul si...Citeste continuarea

Tocanita cu legume si carne de porc

Postat de: eumimi in Porc

Punem la calit legumele: ceapa tocata marunt, ardeiul tocat julienne si morcovul dat pe razatoare. Eu am avut morcov amestecat cu ardei ras, de la congelator. Le lasam 6-7 minute la calit, dupa...Citeste continuarea

Ten la cuptor cu legume

Postat de: gabrielasfechis in Peste

Pestele curățat si spălat bine, se pune intr-o tava încăpătoare in care adăugăm ulei de floarea soarelui sau de măsline. Condimentam pestele si interior si exterior. Tăiem...Citeste continuarea

Tentacule de caracatita cu piure de...

Postat de: gurita_ta2005 in Fructe de mare

Tentaculele de caracatita se curata de pielite si se pun la fiert pentru circa 10 minute (erau prefierte, insa daca luati proaspate, trebuie sa le lasati sa fiarba pana se patrund cu furculita)....Citeste continuarea

Tarta/Pizza cu praz si branza...

Postat de: ctlina in Pizza

Pregatim maiaua:  facem un amestec din drojdie, un pic de apa calda si 1 lingura de faina. Lasam sa-si dubleze volumul. In bolul Kitchenaid punem faina, maiaua, sarea - amestecati la...Citeste continuarea

Tofu in sos de busuioc thailandez

Postat de: Satisfyyourcravings in Vegan / Raw vegan

Se scurge tofu si se taie cuburi.  Se incalzeste uleiul intr-un wok, la foc mare si se adauga usturoiul, salota si chiliul sau pasta de chili si se soteaza cateva secunde.  Se...Citeste continuarea

Tarta cu ton si spanac

Postat de: oanapl in Ton

Lasi aluatul sa se dezghete la temperatura camerei. Intre timp, pregăteşti umplutura: căleşti spanacul 3 minute în unt. Pui sare şi piper după gust, adaugi tonul din conservă scurs...Citeste continuarea

Tocanita de spanac cu ochiuri

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legume

Se curăță și se spală spanacul foarte bine, se scurge de apă și se taie mărunt. Se pune spanacul tăiat, în cratița în care s-au pus la topit, în ulei, cele două...Citeste continuarea

Tiramisu reţetă originală

Postat de: privatelaura in Prajituri

 Tiramisu reţetă originală Se pregătește o tavă mare, preferabil cu inel detașabil. Eu am folosit una de 40 x 35 cm, destul de mare.  Se pregătește o cafea tare, foarte...Citeste continuarea

Tarta cu ciuperci, broccoli si telemea

Postat de: oanapl in Mancaruri de legume

Pentru aluat, pui faina intr-un bol si adaugi untul taiat cuburi. Framanti pana ce obtii firimituri mai mari. Adaugi oul batut si apa treptat si framanti pana se omogenizeaza aluatul. Formezi o...Citeste continuarea

Tochitura cu mamaliguta

Postat de: Oana in 2 Portii = 20 LEI

Pune intr-o tigaie mai adanca uleiul, adauga pulpele de pui taiate cubulete si lasa-le sa se gateasca cateva minute, Scoate-le apoi intr-un castron. Adauga...Citeste continuarea

Tarta iepuras cu spanac

Postat de: oanapl in Mancare copii

Pui faina intr-un vas si adaugi untul topit, oul, apa si un varf de cutit de sare. Framanti pana obtii un aluat omogen, pe care il vei da, pentru minim 30 minute, la frigider. Intre timp,...Citeste continuarea

Tocanita de berbecut cu leurda

Postat de: mihaelar63 in Oaie

Legumele se curata si se spala. Carnea de berbecut se curata bine de de grasime si se taie cuburi mai marisoare [ oricum va scadea putin la preparare ]. Maruntiti ceapa...Citeste continuarea

Tarta cu spanac si telemea

Postat de: eumimi in Mancaruri de legume

Mai intai, pregatim aluatul pentru tarta: punem faina amestecata cu praful de copt intr-un bol, adaugam untul, oua si sare, apoi apa si incepem sa framantam aluatul. Acesta nu ramane lipicios, ci...Citeste continuarea

Taietei cu cartofi

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de post

Se face un puré din 8-10 cartofi și se condimentează cu sare și piper, după gust. Se adaugă o ceapă prăjită puțin, până se face transparentă ca sticla, nu să se...Citeste continuarea

Tarta cu carne de pui, ciuperci si...

Postat de: oanapl in Pui

Cerni faina intr-un vas, adaugi untul taiat cubulete, sarea si oul batut. Amesteci ingredientele, pana obtii un aluat omogen pe care-l invelesti intr-o folie alimentara si il pui in frigider...Citeste continuarea

Tocanita de ciuperci

Postat de: violeta30 in Mancaruri de post

Curatam si spalam ciupercile, apoi le taiem felii subtiri pe care le punem la calit in ulei. Cand sunt aproape gata, adaugam ceapa tocata fin si potrivim de sare. Rosiile le taiem cuburi sau felii...Citeste continuarea

Tocanita de ciuperci

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Mancaruri de post

Intr-un vas, punem putin ulei, apa si ceapa tocata. Lasam sa se inmoaie. Curatam si spalam ciupercile. Peste ceapa, adaugam coditele ciupercutelor maruntite. Lasam sa fiarba. Taiem si ardeiul...Citeste continuarea

Tarta cu urzici si branza de capra

Postat de: oanapl in Mancaruri de legume

Nu am cantarit urzicile, dar am avut o sacosica plina. Cred ca aveau mai mult de 1 kg. Cureti urzicile, le speli in 2-3 ape. Pui o oala mare cu apa, pe foc si un praf de sare si le pui la fiert,...Citeste continuarea

Tarta cu dovlecei si telemea

Postat de: oanapl in Mancaruri de legume

Din apa, margarina, faina ou si sare, framanti un aluat. Il pui intr-o folie alimentara, il presezi usor cu mana si il dai la frigider, pentru cel putin jumatate de ora. Presari masa de lucru cu...Citeste continuarea

Tacos cu sos de branza

Postat de: ctlina in Mancaruri cu carne

Taiati carnea de pui in bucatele, asezonati: sare, piper, paprika si prajiti-le intr-un pic de ulei. Dati deoparte. Curatati si tocati marunt ceapa. Colorati ceapa intr-o lingura de ulei,...Citeste continuarea

Tarta cu sparanghel si migdale...

Postat de: nadea68 in Mancaruri de legume

Incepem cu sparanghelul. Eliminam partea dura de la sparanghel si curatam partea ramasa. Il spalam si-l coacem la abur, 8-10 minute. Luam o tava, acoperim cu hartie de copt si intindem aluatul....Citeste continuarea

Tocana de cartofi

Postat de: Valentin68 in Mancaruri de legume

Mai intai, pregatim ingredientele, curatam cartofii de coaja, ii spalam si ii taiem cuburi mai mari. Ceapa o curatam si o taiem marunt. Asezam o cratita pe foc, lasam sa se incinga si adaugam...Citeste continuarea

Tarta cu pipote si ciuperci

Postat de: oanapl in Pui

Cureti pipotele si tai surplusul de grasime, apoi le pui la fiert, în apa cu sare, pentru 30 de minute. Le scurgi si le treci prin masina de tocat. Cureti ceapa, o tai felii si o treci si pe...Citeste continuarea

Tarta cu legume

Postat de: AdrianUdrea in Mancaruri de post

Pentru aluat, se cerne faina, se amesteca cu praful de copt, bicarbonatul  și zaharul, apoi se toarnă cate putina apa minerala, rece si se amesteca, presarand si chimenul si susanul. Se...Citeste continuarea

Tarta cu somon, broccoli si spanac

Postat de: oanapl in Somon

Pentru aluat, pui faina intr-un bol si adaugi untul taiat cuburi. Framanti pana ce obtii firimituri mai mari. Adaugi apa treptat si framanti pana se omogenizeaza aluatul. Formezi o bila pe care o...Citeste continuarea

Tiramisu reţetă originală

Postat de: Bucataras in Retete facute de copii

Tiramisu reţetă originală Separa albusurile de galbenusuri, cu mare atentie, sa nu pice deloc galbenus in albusuri, pentru ca nu se vor mai umfla....Citeste continuarea

Tocanita cu carne de iepure si legume

Postat de: eumimi in Iepure

Mai intai, calim putin carnea de iepure, in ulei incins, pana cand incepe sa se aureasca. Adaugam ceapa taiata julienne si lasam inca 3-4 minute, la foc iute. Adaugam apoi si legumele ( fara...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]