Aloo bonda

de epurasha2bb in Mancaruri de legume, 25 Noi 2012 | 8125 vizualizari

 

am incercat o nou a reteta delicioasa din India :aloo bonda! niste chiftelute din cartofi cu condimente, ceapa verde, frunze de coriandru

 

INGREDIENTE

  • condimente India :un varf de lingurita garam masala , un varf de lingurita praf de ghimbir, un varf de lingurita praf de usturoi;
  • niste frunze de ceapa verde tocata si frunze de coriandru proaspete de preferat sau uscate daca nu gasiti fresh;
  • un morcovas foarte micut si fraged fiert ;
  • 1 castravete murat tocat marunt;
  • 3-4 cartofi potriviti fierti si pasati ca pt.piure;
  • pt.aluat:
  • un ou batut ,
  • o lingura de mustar in care adaugam pentru ingrosare 1 lingura de faina de ovaz/de orez si iar putin praf de ghimbir si o lingurita de zeama de lamaie.
  • pt.prajit: ulei, si pt. crusta fulgi de porumb sarati zdrobiti /pesmet grunjos;
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aloo bonda:

Se fierb cartofii, se paseaza ca la piure dar fara sa adaugi lapte sau unt in ei.In acesti cartofi pasati adaugi condimente :un varf de lingurita garam masala , un varf de lingurtita praf de ghimbir, un varf de lingurita praf de usturoi.Amesteci bine cu niste ceapa verde tocata si frunze de coriandru si am adaugat si un morcovas foarte micut si fraged fiert si el si tocat marunt precum si cateva feliute de castravecior murat tocat marunt.Apoi facem un aluat dintr-un ou batut si o lingura de mustar in care adaugam pentru ingrosare 1 lingura de faina de ovaz/de orez si iar putin praf de ghimbir si o lingurita de zeama de lamaie.Apoi facem in mana bile din amestecul acela de cartof, dam prin aluatul pregatit si apoi eu am mai dat si prin pesmet amestecat cu o lingurita de fulgi de porumb sfaramati marunt si in care am presarat iar garama masala.Prajim bilutele in ulei incins ca pe gogosi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aloo bonda" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cartofi umpluti