Aloo Paratha - Pâine indiană

de VanessaAli in Piine, 29 Aug 2015 | 3131 vizualizari

 

De multe ori am vrut sa incerc o reteta din bucataria indiana, dar tot timpul ma gandeam ca e prea diferita de a noastra si ca poate nu o sa-mi placa. Bine, plus ca erau ingrediente de care nu mai auzisem niciodata :))
Ce a fost diferit la reteta asta? Faptul ca la ingredientele ciudate se dadeau variante mai normale :))) . Asa ca am zis ca merita sa incerc. Nu ma asteptam sa aiba mare succes la mine in familie, deci intelegeti surprinderea mea atunci cand am vazut cat de repede se termina, abia mi-au lasat una sa fac poza :))

 

INGREDIENTE

  • 2 cartofi foarte mari
  • 1 lingurita ghimbir
  • 1 lingurita praf de chilli
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 ceapa medie rosie
  • putina sare
  • 300g faina
  • putin ulei pentru prajit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aloo Paratha - Pâine indiană:

Curatam cartofii, ii taiem in bucatele mai mici si ii punem la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert bine ii scoatem si ii punem in apa rece pentru 10 minute, apoi ii scoatem din apa si ii punem intr-un bol.

Urmeaza sa ii zdrobim foarte bine, ca pentru piure.Adaugam ceapa taiata marunt,condimentele si putina sare. Amestecam bine, dupa care punem faina si formam un aluat. Daca aluatul iese prea lipicios mai adaugati faina.

Il scoatem pe o suprafata presarata cu faina si il impartim in 6. 

Pregatim tigaia (eu am folosit una de clatite cu margini mici): dam drumul la aragaz si punem un strop de ulei (nu trebuie sa fie ca la placinte, painicile sunt in genul unor lipii).

Luam cate o bucata de aluat, o intindem bine si o punem in tigaie.O intoarcem si pe cealalta parte pana este coapta bine. O luam din tigaie, mai punem putin ulei, o intindem pe urmatoarea si o punem si pe ea la prajit. Repetam procesul pana aluatul este gata.

Painicile se pot manca simple sau pe langa ceva.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aloo Paratha - Pâine indiană" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

VanessaAli 1

29.08.2015, 16:26

Multumesc!!! ) Da Ela, mi se parea prea simpla reteta sa nu o incerc si eram foarte curioasa. Ma temeam de reactia familiei, dar cum am spus, a iesit bine

MOKUSKA 1

29.08.2015, 17:21

Dya Daniela Andrei 1

31.08.2015, 19:08

Interesanta!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Naan (pâine indiană)