Amandina

de annemarry in Prajituri, 29 Apr 2013 | 9950 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 10 oua
  • 6 linguri faina
  • 200 gr zahar
  • sirop de zahar ars
  • 50 g cacao
  • praf de copt
  • 4 linguri ulei

Crema:

  • 2 pachete unt
  • 3 galbenusuri
  • o cana jumate de zahar
  • cacao
  • esenta rom

Glazura:

  • 150 gr zahar
  • 2 linguri apa
  • 100 gr ciocolata neagra

Sirop:

  • o cana zahar
  • 300 ml apa
  • esenta rom
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandina:

Blatul : separam galbenusurile de albusuri, batem albusurile cu zaharul. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si un praf de sare.Apoi adaugam galbenusurile peste albusuri,punem 3-4 linguri de sirop de zahar ars ( 2 linguri de zahar ars,apoi punem apa si lasam sa se topeasca zaharul),punem si cacaoa si faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca bine si se da la cuptor 30 min la foc mic. Dupa ce scoatem blatul,il lasam sa se raceasca si apoi il taiem in 3. Fiecare blat se insiropeaza foarte bine cu siropul facut dintr-o cana de zahar ars,apoi punem apa lasam sa se topeasca zaharul si dupa ce se raceste punem esenta de rom.

Crema: amestecam galbenusurile cu zaharul pana se topeste, apoi punem untul moale la temperatura camerei si mixam bine de tot pana devine ca o spuma,adaugam cacaoa si romul.Dam la frigider un pic.

Glazura : punem zaharul cu apa la foc pana se topeste apoi punem si ciocolata,lasam pana da in fiert.

Asamblare: punem o foaie de blat,insiropam bine,punem crema,apoi iar blat,insiropam,apoi crema,iar blat si glazura :)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

COMENTARII (17)

jolygina 1

29.04.2013, 23:00

Sim0na 1

30.04.2013, 10:30

Una din prajiturile mele preferate!

Rahela Velicu 1

04.06.2021, 22:25

COMENTEAZA

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Amandina