Amestecate, ca la tara, branzeturi si altele

de Constelatialeu in Mancaruri cu carne, 26 Mai 2018 | 4498 vizualizari

 

Dupa munca de hei-rup merge ceva satios,facut ochiometric si devorat intr-o clipita.....

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele n-au fost masurate ( ca sa nu avem vorbe nevorbite ) sunt doar aproximate
  • cca 1 kg de malai ( cred ca lipseau vreo 100 g)
  • branzeturi amestec cca 600 g dupa cum urmeaza
  • branza de oaie veche
  • branza de oaie proaspata
  • branza de burduf
  • branza de capra
  • branza de vaca
  • cca 200 g smantana ( am luat eu o lingurita din cutie)
  • 6 oua proaspete ( luate direct din cuibar)
  • afumatura cca 400 g dupa cum urmeaza
  • carnat de porc afumat
  • muschiulet de porc afumat
  • costita de porc afumata
  • o tava dimensiuni 20/30 cm
  • un tuci pentru mamaliga
  • sare si apa pentru mamaliga
  • sper ca n-am uitat nimic....
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amestecate, ca la tara, branzeturi si altele:

Mai intai radem pe razatoarea mare branzeturile, separat taiem afumatura.

Luam un castron incapator, punem branzeturile razuite, adaugam smantana si ouale si omogenizam amestecul, apoi incorporam afumatura. Separat punem tuciul cu apa si sare pe foc la fiert, apoi adaugam malaiul si fierbem o mamaliga mai moale. Cand este gata mamaliga, luam tava o ungem cu putin ulei si asezam un start de mamaliga, apoi un strat de branzeturi cu afumatura, al treilea strat mamaliga, iar ultimul strat amestec de branzeturi si afumatura.

Dam tava la cuptor pentru aproximativ 30-40 min, trebuie sa se rumeneasca deasupra, sa capete o culoare frumoasa. Se serveste ata calda cat si rece, parol ca a fost cam lins spre lins cu gura-n jos.....:D

Daca ti-a placut reteta noastra "Amestecate, ca la tara, branzeturi si altele" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de cartofi cu carne