Andive cu portocale, nuci si branza Roquefort

de Catalina L in Mancaruri de legume, 21 Dec 2018 | 2764 vizualizari

 


O leguma de sezon care ne place foarte mult.
Andiva sau cicoarea de Bruxelles este deseori ocolita pentru ca are un gust amar si astringent. Dar tocmai gustul ei o face unica in lumea culinara.
Imi place sa le gatesc ca belgienii- vezi aici reteta de Andive gratinate .
Am inlocuit zeama de lamaie cu zeama de la o portocala de data aceasta. La sfarsit am adaugat branza Roquefort si nuci. O garnitura excelenta, nu puneti branza si aveti o reteta de post minunata.
https://www.blogulluicatalina.com/2018/11/andive-sautate-cu-portocale-nuci-si.html

 

INGREDIENTE

  • 8 andive
  • sucul de la o portocala
  • 1 lingurita de zahar brun
  • 2 catei de usturoi
  • 30 g de unt
  • sare, piper
  • 50 g de branza Roquefort (dupa dorinta)
  • o mana de miez de nuca
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Andive cu portocale, nuci si branza Roquefort:

Se indeparteaza cotorul si se spala.rapid sub apa andivele.

Puteti sa le lasati intregi daca sunt mici sau sa le taiati in 2 daca sunt mari.

 Rumeniti-le in 30 g de unt cu o lingura de zahar si zeama de la o portocala. Puneti sare, piper.

Gatiti-le la foc mic, lasati-le sa se caramelizeze un pic.

 Adaugati deasupra usturoiul tocat marunt, 10-15 cl de apa si intoarceti-le in mod regulat.

Gatiti-le in jur de 30 de minute maximum. La sfarsit presarati branza Roquefort deasupra si miezul de nuca maruntit.

Gatiti inca 2-3 minute si serviti-le calde imediat.

Sunt excelente, chiar si mai bune o zi dupa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Andive cu portocale, nuci si branza Roquefort" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

diaconta 1

21.12.2018, 12:37

O combinatie interesanta parca as gusta

Rahela Velicu 1

21.12.2018, 13:53

dantes 1

29.12.2018, 09:57

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Orez cu sparanghel