Antipasti mix

de danakarin in Aperitive / Garnituri, 6 Dec 2011 | 7638 vizualizari

 

eu nu fac intotdeauna supa sau ciorba pentru pranzul de duminica....
un astfel de entree este usor, deschide apetitul si...nu are multe calorii !

 

INGREDIENTE

  • un zucchini sau dovlecel
  • 2-3 ardei de diferite culori
  • o vanata
  • 100 g de ciuperci champignon
  • 2-3 catei de usturoi
  • o ceapa rosie mica 
  • 4 linguri de ulei de masline
  • 6 linguri de aceto balsamico
  • o lingura de frunze verzi tocate de cimbru, busuioc si oregano, sau o lingurita din aceste condimente combinate, uscate.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Antipasti mix:

Pregatesc legumele ( niciodata nu stiu exact care e diferenta dintre legume si zarzavat !! ) le spal, vanata o cojesc, ardeii ii tai felii mai grosute, dovlecelul il tai felii, curat ceapa si usturoiul le tai nu foarte marunt, curat cu o periuta ciupercile, fara sa le cojesc, si fara sa le spal cu apa, si asez toate acestea pe o folie de aluminiu in tava cuptorului de aragaz. Sarez si le stropesc cu ulei de masline. Le las in cuptor cam 20-25 de minute dupa care pornesc grill-ul si le mai "prajesc" 3 minute, sa capete culoare. Mie mi-au iesit 2 tavi.

Pregatesc un sos din aceto si ulei de masline si il torn peste legumele usor caldute inca. Adaug frunzele tocate, mai zdrobesc dupa gust inca un catel proaspat de usturoi... (puteti renunta la el, daca aveti in acea dupa masa un randez-vous) Se servesc  imediat, dar sunt excelente si daca stau 1-2 zile in frigider- in cazul acesta nu pun frunzele decat inaite de a le servi.

TIPS-URI

1

eu am pe marginea ferestrei in bucatarie o mica gradina in ghiveci de acolo iau, cand am nevoie , frunzele proaspete !

Daca ti-a placut reteta noastra "Antipasti mix" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

danakarin 1

17.12.2011, 21:57

si de fapt asa de usor de facut !

Lau 1

17.12.2011, 22:14

danakarin 1

18.12.2011, 01:07

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tartine "Antipasti" rulate