Antricot de vita cu sos anchois

de Cocktail_of_Senses in Vita, 5 Apr 2014 | 3450 vizualizari

 

Succesul unei fripturi de vita este influentat inca de la alegerea bucatii de carne pe care o veti cumpara. Alegeti carne care sa aiba grasime in mijloc. Personal, prefer friptura gatita mediu si crocanta in exterior. Odata cu aceasta reteta am descoperit cat de bine se potriveste vita cu sosul anchois si cartofii cu rozmarin.

 

INGREDIENTE

  • Pentru friptura aveti nevoie de:
  • - antricot de vita cam 800g
  • - sos de soia
  • - sos rochestershire
  • - 1 pahar vin alb
  • - zeama de la 1/2 lamaie
  • - rozmarin
  • - cimbru
  • - ulei de masline
  • - putina apa
  • - piper
  • Pentru garnitura de cartofi aveti nevoie de:
  • - 4 cartofi medii curatati si taiati cubulete
  • - 1 cubulet unt
  • - ulei de masline
  • - 4 catei de usturoi
  • - boia dulce din belsug
  • - 1 lingurita curry
  • - 4 fire rozmarin
  • - sare de mare
  • - putin chilli uscat
  • Pentru sosul anchois aveti nevoie de:
  • - o conserva file de anchois in ulei de masline
  • - o lingurita mustar
  • - o lingura otet balsamic
  • - piper
  • - zeama de la o jumatate de lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Antricot de vita cu sos anchois:

Carnea a stat la marinat in sosul format din ingredientele mentionate, cu exceptia vinului, pentru aproximativ 2 ore. Dupa acest timp am tras-o la tigaie, fara sa mai adaug ulei, cate 3 minute pe fiecare parte.

Dupa aceea am portionat bucata de carne in 4 bucati egale si am asezat-o intr-un vas termorezistent. Am turnat peste marinata ramasa, un pahar de vin alb si putina apa. Am introdus tava in cuptorul preincalzit (200 grade) pentru 45 de minute. Daca nu va place in sange va recomand sa o lasati o ora.

In acest timp m-am ocupat de cartofi pe care i-am taiat in bucati aproximativ egale si i-am fiert cat sa intre putin furculita in ei. I-am luat de pe foc, i-am scurs de apa si i-am trans in unt, ulei de masline si usturoiul zdrobit cu lama cutitului adaugand din belsug boia dulce, curry, sare de mare, piper, putin chilli si rozmarin. Am amestecat, insa fara niciun intrument, doar miscand tigaia, pentru a nu se zdrobi, pana au capatat o crusta aramie. Dureaza cam 15 minute.

Pentru sosul de anchois am pus intr-un vas toate ingredientele si le-am dat prin blender pana am obtinut un sos omogen.

Am asezat totul in farfurie si am savurat din plin aromele si ingredientele care se potrivesc de minune impreuna.

Pofta buna si un weekend minunat!

Daca ti-a placut reteta noastra "Antricot de vita cu sos anchois" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Peppersteak cu cartofi fondanti si salata de cruditati