Aperitiv batoane din mamaliga și sos aioli

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 18 Mar 2017 | 3591 vizualizari

 


Îmi place mamaliga si cred ca si voua  :). Dar daca am face o reteta diferita ? Imi place sa-ncerc. Am pregatit-o si cu dovleac pentru Halloween !! Vezi aici toate retele mele cu mamaliga.
De data asta vreau s-o fac sub forma de cartofi prăjiți! 
Fara cartofi si fara prajeala, caci coapta la cuptor, dar nici chiar dietetica, caci servita cu un sos allioli (sau aioli).
 
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/03/batoane-din-mamaliga-si-sos-aioli.html

 

INGREDIENTE

Pentru mamaliga:

  • 400 ml de apă
  • 200 ml de lapte
  • 1/2 cub Knorr de pui
  • 120 g de faina de porumb
  • 40 g parmezan ras
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • cimbru
  • sare

Pentru sosul aioli:

  • 2-3 catei de usturoi (fara germeni)
  • 1 cartof mic fiert
  • 1 gălbenuș de ou
  • 1 strop de otet sau suc de lamaie
  • 100 ml de ulei de măsline
  • 2 linguri de smântână
  • sare și piper
  • 1 vârf de pudra curcuma
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv batoane din mamaliga și sos aioli:

Într-o cratiță, se pun la fiert apa si laptele. Punem cubul de pui și se adaugă mămăliga în ploaie. 

Se fierbe 8-10 minute, amestecand in continuu. 

Se lasa sa se raceasca un pic, apoi se adaugă parmezanul, cimbrul și piperul. Se verifică de sare. 

Turnti într-o tavă intinsa pentru gratin. Acoperiti la suprafata cu o folie de plastic. 

Se lasa sa se răceasca complet 2-3 ore. 

Intre timp, preparati sosul aioli. 

Se fierbe un cartof cu tot cu coaja. Se curata si se paseaza cu ajutorul unei furculite.

Zdrobiti usturoiul într-un mojar cu un pistil. Se amestecă cartoful cu usturoi și gălbenușul de ou. Se freaca bine, se adaugă oțetul, treptat uleiul de masline si la sfarsit, smantana, amestecand ca pentru o maioneza. 

Se adaugă curcuma, sare și piper. Se pune la rece. 

Se scoate din tava mamaliga si se taie in batoane de marimea cartofilor prajiti.

Se pun pe o foaie de copt unsa si se ung usor cu un pic de ulei de masline.

Se coc la 200 ° C, timp de 15 minute. Se intorc si se coc pe cealata parte, inca 10-15 minute. 

Trebuie sa fie aurii si rumeniti pe margini.

Se servesc calzi, acompaniati de sosul aioli rece. Cu un pahar de bere? :)

Buna degustare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv batoane din mamaliga și sos aioli" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu piept de pui gratinati