Aperitiv briose, cu sunca si rosii cherry

de RODIMUR in Aperitive / Garnituri, 10 Sep 2020 | 3041 vizualizari

 

Pentru cina din seara aceasta am preparat niște brioșe aperitiv, cu șuncă și roșii cherry, care au fost nu numai gustoase și sățioase, ci și tare drăguțe.
Din ingredientele de mai jos am făcut 9 brioșe, cam câte 3/porție.

 

INGREDIENTE

  • 150 grame de șuncă de porc
  • 9 roșii cherry
  • 3 ouă
  • 50 ml de smântână grasă
  • 50 grame de unt topit
  • 150 grame de făină albă
  • 1/2 linguriță de praf de copt
  • sare
  • piper
  • 1/2 linguriță rasă de zahăr tos (opțional)
  • verdeață (pătrunjel, sau mărar)
  • Pentru decor:
  • mozzarella răzuită
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv briose, cu sunca si rosii cherry:

Mai întâi se taie mărunt șunca și se lasă în așteptare.

Se spală roșiile cherry și se zvântă.

Se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează cu un praf de sare. Când albușurile iau volum, se adaugă zahărul (opțional) și gălbenușurile, unul câte unul.

După ce se încorporează și gălbenușurile, se condimentează cu sare și piper după gust și apoi se încorporează, cu o paletă, sau cu o lingură, șunca mărunțită. 

Se adaugă apoi smântâna și untul topit și se omogenizează. La urmă se încorporează treptat făina și verdeața tocată (pătrunjel, sau mărar).

Se toarnă câte 2 linguri de compoziție în fiecare formă pentru brioșe, puse deja în tava de copt. Pe mijlocul fiecărei brioșe se pune câte o roșie cherry, iar de jur împrejurul ei se presară mozzarella.

Se dă tava la cuptor, la temperatură medie, 35-40 de minute, până ce brioșele cresc frumos și se rumenesc.

Atunci se scoate tava din cuptor și brioșele pot fi deja servite, calde.

TIPS-URI

1

Ouăle folosite trebuie să fie la temperatura camerei.

2

Ca verdeață, puteți folosi ce vă place: pătrunjel, sau mărar.

3

Presărați mozzarella răzuită, ca decor, pentru că la căldură se va topi și se va transforma într-o crustă frumoasă, rumenă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv briose, cu sunca si rosii cherry" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

RODIMUR 1

13.09.2020, 09:57

Îți mulțumesc frumos, Daniela!

Rocsi 1

16.09.2020, 21:06

Niste briose cu sunca vreau sa fac si eu in week-end, ca sunt grozave si calde si reci!

RODIMUR 1

16.09.2020, 21:14

Rocsi, ce pot să zic, decât: ”succes la preparat brioșe cu șuncă”...! Mulțumesc!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Briose si tarta aperitiv