Aperitiv bulete de branza si cartofi

de oanapl in Aperitive / Garnituri, 25 Apr 2020 | 2435 vizualizari

 

Cu ceva timp în urmă mi-au făcut cu ochiul niște bulete pregătite de Andra. Le-am pregătit după rețeta ei, dar în final le-am băgat la cuptor deoarece absorbeau prea mult ulei (prăjite în baie de ulei). Am făcut o porție mică și prăjite. Mulțumesc pentru idee Andra :*

 

INGREDIENTE

  • 400 g cartofi
  • 1 lingură ulei
  • sare
  • 350 g brânză de vacă
  • 1 ou
  • cimbru uscat
  • piper negru măcinat
  • 100 g pesmet
  • extra pesmet pentru a tăvăli buletele prin el
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv bulete de branza si cartofi:

Se curăță cartofii, se spală, se taie felii și se pun la fiert într-un vas cu apă cât să îi acopere, puțină sare și o lingură de ulei. După ce fierb, cartofii se pasează și se lasă să se răcească.
Într-un castron se pune branza de vacă mărunțită (sau dată pe răzătoarea mică), piureul de cartofi, oul, cimbru uscat, piper negru măcinat, sare și pesmetul. Se amestecă totul și se potrivește de sare. Se formează buletele, se tăvălesc prin pesmet și se pun pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se introduc în cuptorul preîncălzit la 180 grade C, pentru 25-30 de minute.

Am încercat și să le prăjesc în ulei, dar mi s-a părut că absorb prea mult ulei. Se scot pe un șervețel absorbant.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv bulete de branza si cartofi" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Rosii umplute cu oua imbracate in bacon